Modellen fotograferen met een iPhone 3G

Steeds meer professionele fotografen gebruiken een iPhone als aanvulling op hun professionele camera’s. Eerder zagen we de foto’s van top fotograaf Chase Jarvis die zijn iPhone gebruikt als portable toestel en de Australische fotograaf Steve Turner die een award heeft gewonnen met een foto die hij gemaakt heeft met zijn iPhone terwijl hij voor meer dan $200,000 dollar professionele foto apparatuur in huis heeft om foto’s te maken.

Ook dichter bij huis maken fotografen steeds vaker gebruik van een iPhone als toevoeging op de professionele apparatuur. Zoals de Belgische fotograaf Bert Stephani. Op zijn blog schrijft hij dat hij tijdens een workshop met een model onder andere gebruik maakte van zijn iPhone 3G. Volgens Stephani is de kwaliteit van je camera niet echt belangrijk maar gaat het vooral om de kwaliteit van de fotograaf. Het werken met beperkingen maakt je een betere fotograaf. Het is allemaal niet zo superscherp als met een reflexcamera plus een arsenaal aan lenzen en een koffer vol lichtmateriaal. Uiteindelijk gaat het om het gevoel die de foto overbrengt en diegene die achter de camera staat.

Stephani schrijft “toen de onweerswolken echt heel dicht bijkwamen kregen we een donkere dramatische hemel, terwijl Ine nog in het zonlicht stond. Net voor we getrakteerd werden op een douche, nam ik nog snel een foto met het wel zeer zwakke cameraatje van de iPhone 3G. Met de camerabag applicatie kon ik zelfs een redelijke bewerking maken op de iPhone zelf”.

Meer foto’s van Bert Stephani op zijn blog of website en dank aan Bert dat wij de foto mogen overnemen op onze website.

bert

Foto gemaakt met een iPhone 3G en bewerkt met de Camerabag applicatie.