MobileMac stopt vanwege een overvloed aan Apple nieuws

In 2007 vlak na de release van de allereerste iPhone startte iPhone Nieuws Blog. In eerste instantie als experiment met slechts 500 bezoekers per week maar de website groeide in 2008 binnen no-time uit tot een zeer goed bezochte website met enkele duizenden bezoekers per dag. Omdat de opzet van iPhone Nieuws Blog en later MobileMac niet commercieel was en is maakte dat ook niet echt veel uit. Als er op een rustige dag 2000 bezoekers langs komen is dat net zo leuk als dat er op een topdag 15.000 mensen MobileMac bezoeken.

Doel was vooral om Apple nieuws gauw te delen en om regelmatig goede reviews te maken. Door de jaren heen zijn er ruim 5000 berichten geschreven over de iPhone, iPad en portable Macs. De laatste tijd verschenen er steeds minder berichten op MobileMac en dat komt omdat er inmiddels een overvloed is aan Nederlandse websites over de iPhone, Mac en de iPad. Veel van die websites inclusief MobileMac brengen vooral berichten (lees vertalingen) van buitenlandse websites. Het bloggen heeft daardoor nog weinig met bloggen te maken omdat de berichten veelal een vertaalde kopie of uittreksel zijn van het orgineel. Inhoudelijk heb ik die berichten regelmatig proberen “op te pimpen” en voorzien van een eigen stijl maar door de stortvloed aan berichten van Nederlandse Apple blogs die vrijwel allemaal hetzelfde zijn heb ik besloten om te stoppen maar ook omdat bloggen steeds meer ging lijken op een vertaalbureau.

Bloggen is leuk maar het moet wat mij betreft ook iets toevoegen. Die toevoeging zie ik niet echt meer en misschien heeft het er ook wel mee te maken dat de iPhone, iPad en de Mac de afgelopen jaren steeds meer een algemeen gebruiksvoorwerp voor de massa is geworden. Vandaag en morgen is de introductie van de volgende generatie iPhone wereldnieuws en te volgen via televisie, in serieuze nieuws bulletins, kranten, radio en natuurlijk veelvuldig op alle blogs. Je hoeft dus niets te missen en het was mooi om daar de afgelopen 4,5 jaar vrijwel dagelijks aan meegewerkt te hebben. Hartelijk dank voor iedereen die MobileMac of iPhone Nieuws Blog de afgelopen jaren hebben bezocht en voorzien van reacties, nieuws en tips.

Het Twitter account van MobileMac is ooit bij 1400 followers overgegaan van @videopete naar @MobileMac met inmiddels zo’n 1800 followers. Dat account is nu weer terug gewijzigd in @videopete  en daar zal “de redactie” je nog regelmatig voorzien van nieuws en updates over de mobiele Apple revolutie plus andere wetenswaardigheden uit de wereld naast de Mac, iPhone en de iPad.