MobileMac review: Urban Armor Gear scout folio case voor de iPhone 6 (Plus)

Over de robuuste standaard Urban Armor Gear hoesjes voor de iPhone hebben we al vaker geschreven maar nog niet over de Urban Armor Gear Folio Scout case voor de iPhone 6 (Plus). De case is te koop voor € 34,95 via GSMpunt.nl In 2013 schreef MobileMac de eerste review over de Urban Armor Gear case in Nederland. Toen had niemand hier nog van het merk gehoord. Dat is inmiddels wel anders.
UAG1
De Urban Armor Gear Scout Folio case zit verpakt in een doosje van karton met kijkvensters van plastic. In de kijkvensters zit een 6-kantig gat waar je het materiaal van de case kan voelen. Het gat en de afbeeldingen op de achterkant van de verpakking verwijzen naar de TPU (thermoplastisch polyurethaan) honingraatstructuur van de case die impact moet absorberen. Het gat in de verpakking is vooral handig als je de case in een winkel koopt maar als je net zoals wij vrijwel nooit meer in een winkel komt om een hoesje te kopen dan weet je na het lezen van deze review ook genoeg om te beoordelen of deze case iets voor je is.

UAG2
De Urban Armor Gear Scout Folio case uit de verpakking. Wat meteen opvalt is de grip van het zwarte waterbestendige rubberachtige FrogSkin materiaal met honingraatstructuur. Dit materiaal is in staat om water tegen te houden maar het maakt de case niet waterdicht. Door de uitsparingen in de achterkant, de camera en aan de voorkant bij het luistergedeelte kan er eenvoudig vocht tot de iPhone doordringen. Op de linkerfoto zie je foam wat in de case zit zodat mensen er in een winkel geen vreemde dingen in stoppen.
UAG3
Op de foto boven zie je links de buitenkant van de case en rechts de binnenkant met de uitsparing voor 3 (bank)pasjes. Wat ook opvalt is het lipje wat door een magneetje op de achterkant van de case blijft zitten. Handig want het zorgt er ook voor dat de case niet snel open klapt. Na het beantwoorden van een telefoongesprek kan je de bovenste flap van de case ook weer sluiten want er is een gaatje in de voorkant gemaakt voor het luistergedeelte.
UAG4
Als we iets inzoomen op het gedeelte waar de iPhone 6 (Plus) in komt te zitten valt meteen de honingraatstructuur van de case op. Het is zwart TPU (thermoplastisch polyurethaan) wat in staat is om impact zoals vallen en stoten te absorberen. De case heeft een militaire MIL-STD-810G 516.6 norm die de duurzaamheid moet aantonen zoals het doorstaan van testen met mechanisch veroorzaakte schokken en valtesten. Aan de buitenkant van de case zit een sterk hard plastic frame wat werkt als een pantser.
UAG5
Als je een iPhone 6 (Plus) in de case stop valt meteen op dat de case een opstaand randje heeft. Dat is handig om krassen op het display te voorkomen en de flap met het creditcard gedeelte valt ook precies in de case. Het materiaal van het creditcard gedeelte is van zacht kunststof materiaal wat fluweel achtig aanvoelt. Dit materiaal voorkomt ook dat er vuil op het display komt.
UAG6
Als we de case van alle overige hoeken bekijken zien we dat de knoppen om het volume harder of zachter te zetten en om de iPhone aan/uit
te zetten of te laten sluimeren zijn afgedekt door een knop met een + en – teken. Dit werkt prima en heeft geen invloed op de werking van de knoppen. De knop om het geluid (trilstand) aan/uit te zetten is vrij toegankelijk. Aan de onderkant zijn de lightning-connector en de 3,5-mm mini-
stereoaansluiting voor een koptelefoon vrij toegankelijk. De ingebouwde luidspreker (links) en de microfoon links naast de 3,5-mm stereoaansluiting worden niet belemmerd door obstructies van de case.
UAG7
Als we de Urban Armor Gear scout folio case voor de iPhone 6 (Plus) aan de achterkant bekijken zien we de uitsparing voor de camera. Die is goed gemaakt zonder een stukje glas of plastic voor de lens. Achter het “hekwerk” frame van de case wat impact moet opvangen zie je nog net een stukje van het Apple logo en de tekst iPhone. Op de hoeken van de case zie je vier minuscule opstaande randjes van rubber, dit zijn zogenaamde skid pads die ervoor moeten zorgen dat je iPhone niet snel kan wegglijden.
UAG8
In de binnenkant van de flap van de Urban Armor Gear scout folio case zit een uitsparing voor maximaal 3 creditcards. Deze raken het display van je iPhone 6 (Plus) niet. Je kan de kaartjes er eenvoudig uitschuiven met je duim via de pilvormige uitsparing. De flap is bekleed met microfiber wat niet alleen zacht is voor het display van je iPhone maar het voorkomt ook beschadigingen.
UAG9
De Urban Armor Gear scout folio case is in staat om je iPhone 6 (Plus) goed te beschermen tegen krassen en stoten. De vormgeving is mooi en de case heeft een goede en prettige grip. Urban Armor Gear weet met de scout folio case wederom een hoesje te maken wat voor weinig geld ook een goede bescherming kan bieden. De Urban Armor Gear Folio case voor de iPhone 6 (Plus) is verkrijgbaar in twee kleuren, Scout Folio (zwart) en Rogue Folio (rood) en te koop voor € 34,95 via GSMpunt.nl. Daar verkopen ze overigens niet alleen Urban Armor Gear iPhone 6 (Plus) hoesjes maar bijvoorbeeld ook hoesjes voor de Samsung Galaxy S6.
UAG10