MobileMac review: Urban Armor Gear iPhone hardcase met een gepantserde uitstraling

Urban Armor Gear is in Nederland nog vrij onbekend als fabrikant van iPhone en iPad hoesjes maar daar gaat vast verandering in komen. We bestelden er één via iPodhoes.nl en de case lag binnen een dag op onze deurmat. Er zijn zeven varianten te koop met namen als Aero, Aviator, Navigator, Scout, Valkyrie, Maverick en de Outland hardcase die we uitvoerig hebben getest.

UAG1

De case is verpakt in een blisterverpakking van karton met een beschrijving van de functies van de hardcase. Qua vormgeving moesten we meteen denken Cygnett WorkMate case voor de iPhone 5 waarvan we vorig jaar een review over hebben geschreven. De UAG hardcase case voor de iPhone 5 bestaat ook uit twee delen. De oranje polycarbonaat behuizing zit in de siliconen case van plastic en zit op het oog vastgeschroefd maar vermoedelijk is dit gelijmd. De delen zijn niet los te halen en de pasvorm van de UAG case is beter.

UAG2

De Urban Armor Case uit de verpakking, inclusief een screenprotector en een beschrijving. Wij vinden een screenprotector onzin maar als je denkt dat je hem nodig hebt moet je hem zeker gebruiken. De case heeft een militaristische uitstraling met zijn gepantserde design. Zolang je niet in aanraking komt met water of stof is het een robuuste bescherming voor je iPhone.

UAG3

Aan de binnenkant van de UAG case zie je een honingraatstructuur die flexibel en zacht is zodat de ergste impact bij vallen of stoten goed zal worden opgevangen door de behuizing.

UAG4

De UAG hardcase is voorzien van een opstaand randje die er voor zorgt dat het display van je iPhone bij een val op een vlakke ondergrond goed beschermd blijft. De opstaande rand voorkomt ook krassen op het display al je een iPhone met het scherm naar beneden neerlegt en zorgt er ook voor dat je iPhone niet snel ergens vanaf kan glijden.

UAG6

De UAG case is aan de onderkant voorzien van prima uitsparingen voor de microfoon, luidsprekers, hoofdtelefoon ingang en Lightning-connector. Aan de zijkant is zijn de grote volumeknoppen en de schakelaar voor de trilstand en Geluid aan/uit goed te bedienen. Op de achterzijde is de uitsparing voor de camera overdreven groot maar dit hoort bij het design van de case. Daarbij draagt een opstaand randje net onder de lens ook niet bij aan kwalitatief goede (flits) foto’s.

UAG7

We hebben de Urban Armor Gear hardcase nu zo’n 3 weken in huis en zijn er zeer tevreden over. De kwaliteit is zeer goed, de gebruikte materialen zijn perfect en onze iPhone 5 zit in de UAG case als gegoten.

Op Amazon is het op dit moment een van de best verkochte iPhone hoesjes en als we de feedback van de reviews mogen geloven is de UAG hardcase een absolute hit en vreemd genoeg heeft hier nog bijna niemand van het merk gehoord. Tot vandaag ;)

Gelukkig zijn de Urban Armor Aero, Aviator, Navigator, Scout, Valkyrie, Maverick en de zojuist gelanceerde Outland hardcases nu ook in Nederland te koop via iPodhoes en DressMyiPhone voor € 34,95 exclusief verzendkosten.