MobileMac review: Thule Vectros Protective Bumper Case voor je MacBook Pro of Air

De Thule Vectros is een bumper case die verkrijgbaar is voor de 11-inch MacBook Air, 13-inch MacBook Air, 13-inch Retina MacBook Pro en de 15-inch Retina MacBook Pro. De bumper heeft schokabsorberende randen en beschermt je MacBook tegen impact zoals schokken en vallen tot een hoogte van 1 meter. In deze review kijken we uitgebreid naar de versie voor de 11-inch MacBook air.
Thule vectros
De Thule Vectros bumper case zit verpakt in een doos van karton met een hangertje. Aan de voorzijde zit rechtsonder een gaatje waar je voor aankoop alvast het blauwe materiaal van de shock protectie kan voelen. Op de achterzijde een beschrijving plus foto van de gebruikte componenten en de functies daarvan.
thule Vectros review
Uit de verpakking zie je meteen hoe je MacBook er straks uit zal zien door een MacBook dummy van karton. Aan de achterzijde de blauwe schokabsorberende binnenkant van het frame en de gebruiksinstructies.
beschrijving
De instructies staan helder in 10 stappen beschreven met illustraties. Het installeren van de bumper case om je MacBook Air of Pro duurt in totaal zo’n vijf minuten. Dat kan zelfs nog iets sneller als je de optionele folie aan de voor- en achterzijde weg zou laten.
vectros1
In de verpakking tref je de twee delen aan waaruit de bumper case bestaat. Een toplaag en een onderkant. In een mapje van karton zitten twee stukken folie die je eventueel in de uitsparingen in het midden van de case kan monteren. Ze vormen dan een extra laag om krassen tegen te gaan.
vectros2
Links de onderkant van de Vectros protective bumper case en rechts de bovenkant. Het zijn schokabsorberende randen van polycarbonaat die de eerste klap bij stoten of een val moeten opvangen. De blauwe voetjes aan de onderkant van de case zorgen voor extra grip, stabiliteit en ventilatie.
frame
Het design van de Thule Vectros protective bumper case is gemaakt zoals je van Thule gewend bent. Een perfecte pasvorm en degelijk kliksysteem en een sluiting die je MacBook tijdens een val ook dicht weet te houden. De case maakt je ultraslanke MacBook wel iets dikker maar daar staat een zeer betrouwbare protectie tegenover.
frame
Aan de binnenkant van de case zit een blauw membraan van polyurethaan. Dit rubber achtige materiaal is in staat om schokken te absorberen tijdens een val of andere impact. De zwarte lipjes aan de zijkant klikken op de body van de MacBook en zitten zeer goed vast zonder je MacBook te beschadigen.
top2
De toplaag moet eerst worden gemonteerd op het MacBook. Dat gaat eenvoudig door de bovenste rand van je MacBook onder de zwarte sluiting te klikken en daarna onder de andere 4 lipjes van de case.
rand
Als je dichtbij kijkt zie je dat de pasvorm van de Thule Vectros case perfect op maat is gemaakt. Het display en het aluminium van je MacBook krijgt een zeer goede protectie tegen vallen en stoten.
bodem
Het bevestigen van de onderkant is iets lastiger en kost iets meer tijd. Dit heeft te maken met de lipjes die precies om de body van je MacBook moeten klikken. Aan de achterkant zitten extra uitsparingen die de onderkant van de case goed op zijn plaats moet houden. Aan de onderkant van de case is ook het bijgeleverde folie te plaatsen tegen krassen.
rand2
Als de bumper case om je MacBook zit merk je meteen dat alle randen en hoeken een goede bescherming hebben. Alle poorten zijn nog steeds prima te bereiken en de case zorgt niet voor enige belemmering van het gebruiksgemak van je Macbook.
zijkant1
De case maakt je MacBook wel iets dikker en het gewicht neemt met 360 gram toe. Dit hebben we niet als storend ervaren. Je MacBook krijgt met de case ook een betere grip om hem vast te houden.
zijkant2
De slijtvaste voetjes van blauw rubber aan de onderkant zijn handig en zorgen ook voor extra koeling van je MacBook. Enig nadeel is wel dat er van het design van je MacBook Air of Pro in de case niet veel meer overblijft. Daar staat wel tegenover dat als je MacBook een keer van een tafel afglijdt of valt hij nog heel is en je niet met een gebogen en gebroken display zit of nog erger.
bumper
Tijdens transport in een tas of als er meerdere spullen in je tas zitten is het gebruik van de bijgeleverde 2 velletjes folie van polycarbonaat met een matte-finish wel aan te raden. Dit voorkomt krassen op het aluminium van je MacBook.
Vectros
Als je werkt merk je weinig van de case en het design wekt geen irritatie op. Het gebruiksgemak is ook prima en alle aansluitingen zijn blindelings te bereiken.
thule
De Thule Vectros Bumper Case kost € 79,95 en Thule geeft voor dat bedrag ook nog eens 25 jaar garantie. De case is o.a. te koop bij Cool Blue, Media Markt, Bax Shop, Paradigit en bagage online.
last