MobileMac review: Thule Paramount 24L rugtas voor je urban gear in de stadsjungle

In deze review bespreken we de Thule Paramount rugzak. Een zeer duurzame en handige rugzak die niet alleen al je Apple gadgets veilig een droog weet te vervoeren van punt A naar punt B in de stadsjungle maar ook nog eens snel toegang geeft tot al je spullen en andere eletronica. De Thule Paramount weeg minder dan 1 kilo en is zeer geschikt voor je dagelijkse avonturen zowel zakelijk als privé.
thule1
De Thule Paramount 24L heeft een hip en strak design en is gemaakt van zeer duurzaam materiaal. 24L staat voor de inhoud van 24 liter en dat is wat ons betreft ruim voldoende voor dagelijks vervoer van (persoonlijke) spullen naar kantoor, school of universiteit.
design
De Thule Paramount  is voorzien van een roll-top opening aan de bovenkant. Aardig detail is dat je via twee ritsen aan de zijkant ook toegang krijgt tot het hoofdcompartiment en het beschermende compartiment waar je bijvoorbeeld een 15 inch MacBook Pro in kan vervoeren. De bovenstaande tekeningen geven aan dat Thule niet over een nacht ijs is gegaan en dat er meerdere versies van de Paramount zijn getest.
thule2
Het achterpaneel van de Thule Paramount is voorzien van een 8 zachte compartimenten (high-density EVA rug padding) met ventilatiekanalen om transpiratie tegen te gaan maar ze zorgen ook voor een optimaal draaggemak. De schouderbanden zijn gevoerd en voelen zeer prettig aan. Ze zijn eenvoudig te verstellen via een flip strap systeem en de borstriem zorgt voor optimaal draagcomfort en geeft extra ondersteuning voor zwaardere bagage.
thule3
De Thule Paramount voldoet volgens ons aan alle transport eisen van de urban reizigers van deze tijd. Alle benodigdheden voor je dagelijkse avonturen in de stad kan je eenvoudig meenemen en zijn onderweg nog steeds snel en eenvoudig bereikbaar. Bij de meeste rugtassen moet je bijvoorbeeld een GoPro met handvat in het hoofdcompartiment vervoeren omdat die nooit (in zijn geheel) in een voorvak past. De foto hierboven laat zien dat, dat met de Thule Paramount geen probleem is. Het voorvak is zeer ruim en via een goede rits snel te openen voor al je portable electronica. De afrolbare bovenkant met rits is voorzien van twee verstelbare klikgespen zodat je de hoogte van de rugtas eenvoudig kan aanpassen aan je baggage.
thule4
Bij Thule hebben ze goed begrepen dat je het meest kostbare ook goed wil beschermen. Je MacBook (Pro, Air) kan je via de bovenkant via een rits- en rolsluiting in de Paramount rugzak stoppen. De rugtas is voorzien van meerdere toegangspunten, zodat je onderweg snel toegang hebt tot je spullen. Op de foto zie je links het hoofdcompartiment die via een rits aan de zijkant te openen is. Het gedeelte waar je MacBook in zit is ook op die manier via een andere rits te openen.
thule5
Een 15-inch MacBook pro op de voorzijde van de Thule Paramount 24L om een indruk te krijgen van de opslagcapaciteit van de rugtas. Rechts de rits van het zijvak voor snelle toegang tot het laptop compartiment. Je MacBook zit veilig verpakt in een compartiment met een gewatteerde binnenvoering die in staat is om impact van buiten ook buiten te houden. De SafeEdge-constructie zorgt voor een optimale bescherming van de hoeken van het laptop compartiment.
thule6
Het bovenste compartiment aan de binnenkant is voorzien van een zacht gevoerd vak waar je bijvoorbeeld een (zonne)bril of een iPhone in kan stoppen. De twee overzichtelijke voorvakken zijn aan de binnenkant voorzien van rits- en insteekvakken die geschikt zijn voor kleine accessoires zoals een MacBook oplader of andere stekkers, snoeren, pasjes, een compact camera etc. Er is ook een hangertje voor je (huis)sleutels.
thule7
Aan de rechterkant van de rugtas zit een vak voor een drinkfles of bidon. Een Dopper of een Bobble passen prima in de uitsparing van gaas. De onderkant van de Paramount is voorzien van een plastic vlak met gelaste naden zodat de rugtas aan de onderkant vrijwel waterdicht is.
water
De Paramount rugtas is water-resistant. Dit houdt in dat je niet kan gaan zwemmen met de rugtas maar dat je spullen bij een flinke regenbui niet snel nat zullen worden. Vergelijkbaar met spatwater bij het handen wassen waarbij je handen kort helemaal nat worden. Het plastic vlak aan de onderkant heeft gelaste naden die vrijwel waterdicht zijn. Wij hebben de rugtas getest in een  gigantische stortbui terwijl de tas op de grond stond met keukenpaper aan de binnenkant en dat was na 30 minuten nog helemaal droog.
thule8
Thule geeft 25 jaar garantie op de rugtas, dat is bijzonder en dat geeft tegelijkertijd natuurlijk ook aan hoe duurzaam de Paramount rugtas is. Het gebruikte materiaal is van topkwaliteit zoals het 420D nylon met een waterafstotende coating. De ritsen lopen soepel en zijn snel te openen. Sommige zijn voorzien van afgewerkte  hangertjes van rubber die het openen nog meer vereenvoudigen. Aan de voorzijde zitten 3 blauwe lussen van elastiek waar je bijvoorbeeld  een fietslampje of een karabijnhaak aan kan bevestigen.
thule9
Links de Thule Paramount met volledige bepakking, ofterwijl helemaal volgepropt met een dikke fleece trui, 15 inch MacBook Pro, 11-inch MacBook Air, digitale compact camera, iPad mini, 9,7-inch iPad, MacBook Pro lader, MagicMouse, twee GoPro’s met handvat in het binnen en buitencompartiment en wat klein grut zoals pasjes en huissleutels. Rechts slechts ter illustratie, de hoogte van het voorvak aan de binnenkant.
thule10
De rugtas heeft twee handvatten, één aan de bovenkant en één aan de zijkant bij de twee insteekvakken. Op de foto rechtsboven het hoofdinsteekvak met een fleece vest en daaronder het gedeelte waar een 15 inch Macbook Pro in zit. Op dat laptop compartiment zit weer een zachte uitsparing voor een 9.7‑inch iPad.
thule11
Het voorvak aan de buitenkant (onder het Thule label) van de Thule Paramount is snel te openen via een rits en ook zeer handig om een iPad mini in te vervoeren. Het draaggemak is door de gewatteerde schouderbanden erg prettig en het ergonomisch rugpaneel voelt ook goed aan.

Via de bovenstaande video krijg je een goede indruk van het formaat van de Thule Paramount rugtas en de mogelijkheden. Hieronder de spullen die wij hebben gebruikt om de Paramount te testen. Niet op de foto het fleece vest.
inhoud copy
De Thule Paramount 24L is een prettige rugtas waar je al je “urban gear” in kan vervoeren. Voor deze review gebruikten we o.a. een 15 inch MacBook Pro maar je kan ook een 14.1 inch laptop in de rugtas vervoeren. Als je twijfelt over het formaat kan je hieronder de interne afmetingen vinden.

Wij vinden de Thule Paramount een van de beste rugtassen die je op dit moment kan kopen. Dat heeft niet alleen  met de het ultra hippe ontwerp te maken maar ook met de bruikbaarheid van de tas in de stadsjungle maar ook in de polder. In ons geval tijdens woon-werkverkeer, op de fiets, in de trein en vaak ook nog eens in weer en wind.

MobileMac geeft de Thule Paramount 24L Roll-Top Daypack (rugzak) een 8. Een extreem hoge score voor een rugtas maar dat heeft ook te maken met het perfecte compartiment aan de voorzijde met een contrasterende binnenvoering zodat je eenvoudig en snel al je spullen en accessoires weer terug kan vinden. Meer informatie over de Thule Paramount rugtassen kan je hier vinden. Via de zoekterm “Thule Paramount nl” kan je de meest actuele prijzen en leveranciers vinden.

Technische specificaties:

Externe hoogte  52.1 cm
Externe lengte 29.5 cm
Externe diepte 25.4 cm
Interne hoogte 36.4 cm
Interne lengte 24.9 cm
Interne diepte 2.4 cm
Gewicht 0.98 kg
Capaciteit 24 liter
Kleur Zwart
Materiaal Nylon
Garantie 25 jaar

Van de Thule Paramount rugtassen zijn 3 versies te koop, de 29L, 27L en de door ons geteste 24L. De Thule Paramount 24l van onze review is te koop vanaf € 129,95. Het onderling verschil zit hem vooral in de opslagcapaciteit van de rugtassen.
thule1