MobileMac review: Thule Atmos X4 voor de iPhone 6 (Plus)

Thule introduceerde de Atmos X4 in september 2014 op de Duitse IFA show. De case zou vervolgens een maand later verkrijgbaar zijn, alleen gebeurde dat niet. Waarom is niet helemaal duidelijk maar de Thule X4 voor de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus is vanaf nu verkrijgbaar vanaf €69,95 in de kleuren Black, White/Dark Shadow en Fiery Coral /Dark Shadow bij de Media Markt, Coolblue, Staples, Wehkamp en Bol.com
Thule-X4
De Thule Atmos X4 zit verpakt in een doosje van karton met een flap aan de voorkant zodat je de Atmos X4 voor aankoop al kan bewonderen. Aan de binnenkant van de flap staat de onderstaande afbeelding. Op de achterzijde een omschrijving van de 4 kernpunten van de StratoShield schermprotectie en een QR code die je brengt naar een webpagina op de Thule website voor extra informatie over de X4 case.
Thule Atmos X4 review
De Thule Atmos X4 is opgebouwd uit Bi-Component Armor elementen die je iPhone 6 (Plus) extreem goed beschermen. De StratoShield schermprotectie is vijf maal sterker dan het display van je iPhone 6 (Plus). Daaronder de case die ons meteen deed denken aan de Thule Atmos X3 case maar de X4 is net iets beter uitgevoerd. Daarmee is de Thule Atmos X4 ook meteen de beste iPhone 6 (Plus) case die Thule op dit moment verkoopt.
stalen bal
De StratoShield protectie weet niet alleen extreme impact en krassen te weerstaan maar de toplaag is voorzien van een laagje wat in staat is om vingerafdrukken te verminderen. Daarbij worden schitteringen gereduceerd en het touch-screen blijft met de StratoShield protectie net zo werken als zonder protectie. De response is prima en het display aan de voorzijde geeft ook geen extra weerstand tijdens het swipen.

Hierboven zie je een video uit het Thule Test Center. Tijdens de impact test valt een stalen bal van anderhalve meter hoogte op een iPhone zonder en met de StratoShield schermprotectie. Daarna is ook nog een valtest te zien. Conclusie is dat de Thule Atmos X4 case een zeer goede bescherming biedt tegen impact.
Thule-X4-iPhone-6-Plus
De inhoud van de verpakking met van links naar rechts de StratoShield schermprotectie, de Thule Atmos X4 case, instructies op een nep iPhone van karton, een gebruiksaanwijzing, een microfiber doekje, een kaartje van plastic en 2 stickers.
x
In de StratoShield schermprotectie zit een uitsparing voor de Touch ID sensor die niet afgedekt is, de opening aan de bovenzijde voor de nabijheidssensor, FaceTime HD-camera en het hoorgedeelte is ook open. Daarnaast de case met aan de binnenkant de Thule merknaam en een structuur die impact kan absorberen.
X4-schoonmaken
Je stopt eerst de onderkant van de iPhone 6 (Plus) in de case en drukt de bovenkant dan voorzichtig naar beneden totdat je iPhone in de case valt. Met het doekje van microfiber maak je het display van je iPhone 6 (Plus) goed schoon. Stofdeeltjes zijn eventueel nog te verwijderen met de bijgeleverde stickers.
x4-glad-strijken
Aan de voor- en achterzijde van de StratoShield schermprotectie zit folie om de screenprotector te beschermen tegen stof en vingerafdrukken. Verwijder deze folie bij voorkeur in een badkamer. Plaats de StratoShield schermprotectie op het display van je iPhone 6 (Plus) en druk met het kaartje van plastic lucht onder het display naar de randen van je iPhone. Als het niet lukt kan je de schermprotectie ook weer verwijderen en opnieuw plaatsen. Het gaatje voor de Touch ID is een goede indicatie om de schermprotectie op de juiste plaats te bevestigen. Je kan de StratoShield schermprotectie ook weer verwijderen als je even een andere case wil gebruiken. De schermprotectie kan je gewoon onder de kraan met wat zeep schoonmaken en met koud water afspoelen. Aan de onderkant van de screenprotector zit een coating die wat plakkerig blijft aanvoelen en erg gevoelig is voor stof. Laat de StratoShield schermprotectie dus na een wasbeurt gewoon drogen en schud de druppels er even af.
Thule-X4-review
Het design van de Thule Atmos X4 case is minimalistisch en mooi. Je kan je iPhone 6 (Plus) gewoon met het display naar beneden neerleggen. Alle poorten aan de onderkant zijn prima bereikbaar en voor de camera’s op de voor- en achterkant zit geen protectie in de vorm van plastic of folie. Dat is erg prettig omdat deze case je foto’s dus niet verpest. De lenzen van de iPhone op de voor- en vooral de achterzijde liggen verzonken in de case en de LED-flitser blijft ook normaal functioneren.
zijkant
De ultra slim case maakt je iPhone 6 (Plus) niet veel dikker De metalen FunctionPlus knoppen voor het volume en de aan/uitknop werken erg goed en de response is prima. De knop voor de trilstand is vrij toegankelijk. Aan de linker- en rechterkant is de case voorzien van structuur zodat je iPhone niet snel uit je handen kan glijden.
Thule review
De achterzijde van de case is voorzien van textuur wat zorgt voor een goede grip en antislip. De Bi-Component Armor en de ShockStop corners in de hoeken zorgen ervoor dat de telefoon een val van 2 meter kan weerstaan. De case biedt een uitzonderlijke goede bescherming en het materiaal waar de case van gemaakt is voelt ook erg prettig en zeer degelijk aan.
Atmos-X4onderkant
De luidspreker, Lightning-aansluiting, microfoon en koptelefoon zijn niet afgedekt en direct toegankelijk.
bediening
De StratoShield schermprotectie valt niet in de case maar ligt enigszins op de Thule Atmos X4 case. Via de randen zou wel stof kunnen binnendringen in de case. We hebben dit getest met wat talkpoeder maar geen zichtbaar resultaat aan de binnenkant kunnen ontdekken. Blijkbaar hadden we de schermprotectie precies goed op de case bevestigd. De opening aan de bovenkant maakt het gehoorgedeelte wel iets kwetsbaar.
thule-review
Wij vinden de Thule Atmos X4 case erg prettig in gebruik en hij heeft een zeer degelijke en mooie uitstraling. Thule staat garant voor degelijke producten en het zou ons niet verbazen dat de case nu pas te koop is (8 maanden na de introductie) omdat hij nog niet goed genoeg was. Wat dat betreft lijkt Thule wel een beetje op Apple, degelijke producten met de beste componenten. De case is te koop vanaf €69,95 bij de eerder genoemde webshops en winkels.
x4

Technische specificaties

Thule Atmos X4 voor de iPhone 6:

Hoogte: 14.3 cm
Breedte: 7.5 cm
Dikte: 1.1 cm
Gewicht: 0.04 kg
Materiaal: polycarbonaat
25 jaar garantie

Thule Atmos X4 voor de iPhone 6 Plus:

Hoogte: 16.3 cm
Breedte: 8.6 cm
Dikte: 1.2 cm
Gewicht: 0.06 kg
Kleur zwart
Materiaal: polycarbonaat
25 jaar garantie

Lees ook onze review van de Thule Atmos X3 hardshell case voor de iPad mini, de Thule Atmos X3 review voor de iPhone 5c, de review over de Thule Atmos X3 iPhone 6 Plus Slim case of de review over de Thule Gauntlet Sleeve voor de 11 inch MacBook Air.