MobileMac review: Thule Atmos X3 voor de iPhone 5c

Thule maakt niet alleen de beste sleeves voor je MacBook Air maar na de overname van Case-Logic leveren ze nu ook iPhone hoesjes. Thule maakt wat ons betreft zeer degelijke sleeves en hoesjes voor je Mac, iPhone en iPad met een doordachte moderne vormgeving. In deze review kijken we uitgebreid naar de Thule Atmos X3 voor de iPhone 5c waarvan ook een versie te koop is voor de iphone 5/5c.

thule1

De Thule Atmos X3 zit verpakt in een verpakking van karton met een kijkvenster wat je kan wegdraaien zodat je de case snel uit de verpakking kan halen.

opties

Op de verpakking staan 3 icoontjes die aangeven dat de case gemaakt is van twee- componentenmateriaal voor maximale bescherming, verstevigde hoeken tegen vallen vanaf maximaal 2 meter hoogte en dat het function Plus-ontwerp zorgt voor eenvoudige bediening van het volume en de aan/uit-knop.

thuleX31

De Atmos X3 case is gemaakt van polycarbonaat met een inlay die rubber achtig aanvoelt. Deze twee in elkaar gegoten componenten van kunststof zijn in staat om impact van buiten op te vangen. In de hoeken van de Atmos X3 case tref je daarnaast ook nog eens Shock-Stop Corners aan die impact bij een val tot 2 meter hoogte moet reduceren.

thuleX32

De Atmos X3 is niet alleen ultrasterk maar ook ultradun. De iPhone 5c blijft prima te bedienen. Voor het activeren van de trilstand is er een opening in de case gemaakt en de volume en de aan/uit-knop zijn goed afgeschermd. De luidspreker en de microfoon van de iPhone 5c zijn niet afgedekt en de koptelefoon en Lightning-aansluiting zijn ook direct toegankelijk.

thule3

De Thule Atmos X3 case maakt je iPhone 5c niet extreem groter en het gewicht is slechts 0.02 kg. De Buitenmaat van de case is (hoogte, lengte, diepte) 12.9 x 6.7 x 1.2 cm. De twee grijze delen aan de buitenkant van de case zorgen voor een goede grip. Deze antislip delen zorgen er ook voor dat je iPhone niet snel ergens vanaf glijdt.

thuleX33

De functies van de camera en de LED-flitser van je iPhone 5c worden niet gehinderd door de case. Rechtsboven op de achterzijde zie je het Thule Sweden logo wat de garant staat voor de echtheid van de case. Nu we het toch over garantie hebben, op de Thule Atmos X3 case zit maar liefst 25 jaar garantie.

thuleX34

Aan de voorkant van de case zit een opstaand randje van 1.5 mm die het display beschermt tegen krassen als de telefoon met het scherm naar beneden ligt. Onze iPhone 5c was eenvoudig via de “snap-on” installatie in de case te stoppen en er net zo eenvoudig ook weer uit te halen.

kleuren

De Thule Atmos X3 voor de iPhone 5c is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, groen, rood en wit. De adviesprijs is € 39,95 maar wij zagen dat Thule dealers de case ook goedkoper aanbieden. De Thule Atmos X3 is ook verkrijgbaar voor de iPhone 5/5s in de kleuren zwart, blauw en wit.