MobileMac review: Thule Atmos X3 Ultra Tough iPhone 6 Plus Slim case

De Thule Atmos X3 voor de iPhone 6 Plus is ultradun, ultrasterk en is een zeer goed hoesje om je iPhone 6 of 6 Plus te beschermen. Het hoesje heeft verschillende beschermingsniveaus en bestaat uit twee componenten. In de hoeken zitten Shock-Stop Corners die in staat zijn om je iPhone 6 Plus bij een val tot 2 meter hoogte te beschermen.
thule X3 6 Plus 1De Thule Atmos X3 zit in een verpakking van karton met een plastic omhulsel wat ook dient als kijkvenster. Op de achterkant van de verpakking zien we een korte beschrijving van de functies van de case.
thule X3 6 Plus 2
Op de verpakking staan 3 pictogrammen die corresponderen met de 3 belangrijkste functies van de Thule Atmos X3 case. Van links naar rechts: het twee- componentenmateriaal, verstevigde hoeken en eenvoudige bediening.
thule X3 6 Plus 3
Alle bedieningsknoppen en aansluitingen zijn prima bereikbaar en kunnen prima worden bediend. Je iPhone 6 (Plus) is eenvoudig in de hoes te plaatsen door een kliksysteem.
thule X3 6 Plus 4
Het speciale 2-componentenmateriaal van polycarbonaat en een inlay die rubber achtig aanvoelt zorgt voor een goede grip en antislip. Deze twee in elkaar gegoten componenten van kunststof zijn in staat om impact van buiten goed op te vangen. Ondanks de dunne laag biedt de case een uitzonderlijke bescherming. In de hoeken zitten  de Shock-Stop Corners die impact bij een val tot 2 meter hoogte moet reduceren.
thule X3 6 Plus 5
Aan de voorkant van de case zit een opstaand randje van 1.5 mm die het display van de iPhone 6 (Plus) beschermt tegen krassen als de telefoon met het scherm naar beneden ligt. Bij de Thule Atmos X3 hoes zit geen screenprotector.
thule X3 6 Plus 6
De koptelefoon, microfoon, Lightning-aansluiting en de luidspreker zijn niet afgedekt en direct toegankelijk. In de case zit een ruime opening voor de camera en de LED-flitser van de iPhone 6 (Plus). Rechtsboven op de case zien we het Thule Sweden logo wat garant staat voor 25 jaar garantie.
thule X3 6 Plus 7
Het function Plus-ontwerp van de case zorgt ervoor dat de volume knoppen en de trilstand links gemakkelijk bediend kunnen worden. Ook de afgedekte sluimer en aan/uit-knop van de iPhone 6 (Plus) aan de rechterkant is prima te bedienen.
thule X3 6 Plus 8
De Atmos X3 is ultradun en ultrasterk, het design is mooi en strak en het beschermende twee- componentenmateriaal maakt de case niet te groot. De twee zwarte delen aan de buitenkant van de case zorgen voor een goede grip en zijn aan de onderkant voorzien van een extra coating van rubber zodat je iPhone 6 (Plus) niet snel ergens vanaf glijdt.
thule X3 6 Plus 9
Thule maakt wat ons betreft zeer degelijke sleeves en hoesjes voor je Mac, iPhone en iPad met een doordachte moderne vormgeving. Thule staat sinds de overname van Case-Logic in onze top 5 van onze favoriete iPhone hoesjes. Het design is goed en doordacht maar ook de gebruikte materialen zijn goed, zeer degelijk en voelen altijd prettig aan. Het gewicht van de case is slechts 40 gram en maakt zelfs een iPhone 6 Plus niet extreem groter. De Buitenmaat van de case in centimeters is (hoogte, lengte, diepte) 16.3 x 8.6 x 1 cm.
thule X3
De Thule Atmos X3 Ultra Tough iPhone 6 Plus Slim case is verkrijgbaar in de kleuren: Zwart, groen, blauw, wit, oranje en paars en hebben een adviesverkoopprijs van €39,95. De cases zijn o.a. te koop bij Coolblue, TravelBags.nl, Bol.com en de T-Mobile stores. De case is verkrijgbaar voor de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5/s en de iPhone 5c. Hieronder nog een video hoe Thule mobiele apparaten test.

Lees ook onze review van de Thule Atmos X3 hardshell case voor de iPad mini, de Thule Atmos X3 review voor de iPhone 5c of de review over de Thule Gauntlet Sleeve voor de 11 inch MacBook Air.