MobileMac review: Snow Lizard SLTough case voor de iPhone 6 en iPhone 6s

MobileMac heeft de afgelopen jaren regelmatig reviews geschreven over de iPhone cases van Snow Lizard. Ze onderscheiden zich door een opvallende vormgeving en zijn niet alleen robuust maar vaak ook waterdicht. Ze zijn te koop via i-Mobile en in deze review kijken we naar de Snow Lizard SLTough case voor de iPhone 6/s waarvan de verkoopprijs van €49 inclusief verzendkosten alleen al bijzonder is.
SLTough-Snowlizard
De SLTough case zit verpakt in een blisterverpakking van karton met een kijkvenster van plastic. Op de verpakking staan de belangrijkste kenmerken van de case beschreven. Op een flap aan de voorkant van de verpakking staat aan de binnenkant beschreven dat de case in staat is om de overlevingskans van je iPhone 6/s tijdens een val of in water te vergroten.
snowlizard
In de verpakking tref je naast de SLTough case een extra afsluitdopje aan, een lanyard, audio adapter, O-ring en een beknopte gebruiksaanwijzing. Het afsluitdopje dient voor een water- en stofdichte afsluiting van de hoofdtelefoon ingang. De O-ring van oranje rubber is een waterdichte pakking voor de achterkant van de case. De lanyard (keycord) is aan de case te bevestigen zodat je de iPhone ook om je nek kan dragen.
snowlizard1
Links zie je de gebruiksaanwijzing die bij aankoop in de case zit. In het midden de achterkant van de case met de merknaam Snow Lizard en het logo in de vorm van een hagedis. Aan de onderkant is goed het bevestigingspunt te zien voor de bijgeleverde lanyard. Helemaal rechts de case in de kleur geel. De SLTough case is ook verkrijgbaar in de kleuren zwart, oranje en wit.
snowlizard2
Links de gebruiksaanwijzing met o.a. de beschrijving hoe je de bijgeleverde audio adapter met gebruiken. In het midden zie je de binnenkant van de achterkant van de case. Daarin zijn twee opliggende delen van zwart foam verwerkt. Rondom de camera en de flitser en rondom de uitsparing voor het Apple logo. Deze delen zijn in staat om impact aan de achterkant te absorberen en ter bescherming van de camera. Het bovenste gedeelte van de case (rechts) is goed voorgevormd zodat je iPhone 6/s er perfect in past.
pakkingen
Hierboven zie je van links naar rechts de afdichtingen van de hoofdtelefoon aansluiting, microfoon en de Lightning-aansluiting. Daaronder zie je het folie voor de Touch-ID sensor die in de case prima blijft werken. Nog net zichtbaar op de foto de twee rechthoekige uitsparingen voor de luidspreker. Daarboven een opliggend deel van foam. In de binnenkant van de case zitten 4 van deze delen verwerkt om impact aan de voorkant van de case te kunnen absorberen. De waterdichte afdichting van de microfoon gaat wel iets ten koste van de gesprekskwaliteit.
pakkingen2
Links zie je twee transparante uitsparingen die voorzien zijn van een screenprotector. De bovenste is voor de nabijheidssensor, de ronde is voor de FaceTime HD Camera. De rechthoekige ovale uitsparing is voor de luidspreker van het hoorgedeelte en voorzien van een waterdichte folie. Gesprekken zijn goed te horen maar een volledig naakte iPhone werkt natuurlijk het beste. Rechtsboven op de foto zie je de schakelaar voor de trilstand en de waterdichte afsluitingen voor de volumetoetsen. De afsluiting voor de aan/uitknop ziet er hetzelfde uit maar is niet zichtbaar op deze foto.
bumper
De bovenkant van de case is rondom voorzien van een stootrand van zwart rubberachtig plastic. Deze rand vormt aan de voorkant van de case ook een klein opstaand randje voor optimale bescherming van je iPhone. Rechts zie je de knoppen van de trilstand en de volumetoetsen. Ze zijn met handschoenen aan ook nog prima te bedienen.
snowlizard3
De Snow Lizard SLTough case is voorzien van een ingebouwde screenprotector die het display iets waziger maakt omdat hij van plastic is gemaakt. Glas is beter maar ook duurder om te maken. De ronde uitsparing voor de Touch-ID sensor is voorzien van een rondje folie wat dunner is om de werking van de vingerafdruksensor te verbeteren. Tijdens onze test werkte dat prima.
snowlizard4
Hierboven de binnenkant van de achterzijde van de SLTough case. Op de foto zie je de twee opliggende delen van foam die impact absorberen. Omdat de iPhone 6s iets dikker is dan de iPhone 6 zorgt het foam ook voor een optimale pasvorm. De uitsparing van het Apple logo is voorzien van doorzichtig hard folie. De uitsparingen voor de iSight-camera en de LED-flitser zijn ook omhuld door zacht foam. Dit foam zorgt er wel voor dat de microfoon tussen de camera en de LED-flitser niet meer werkt omdat hij afgesloten is.
achterkant
De achterkant van de Snow Lizard SLTough case is rondom voorzien van een oranje O-ring van rubber die werkt als een pakking. Je klikt de achterkant in het voorste gedeelte van de SLTough case en sluit daarna twee lipjes aan de zijkant van de case. Dit dubbele kliksysteem werkt goed maar 4 van deze sluitingen waren veiliger geweest.
snowlizard
Als je hard tegen de onderste uitsparing voor de bevestiging van de lanyard stoot is er kans dat er alsnog water in de case komt. Bij normaal gebruik zal dit geen issue zijn maar onder water of onder extreem vochtige omstandigheden kan dit een lekkage veroorzaken.
sluiting
Het kliksysteem werkt snel en binnen 15 seconden kan je een iPhone 6/s in de case doen of eruit halen. Dat maakt de case uitermate geschikt als tweede iPhone case om erbij te hebben voor extreme momenten, vakantie, een dagje op het strand of gewoon om de hond uit te laten in de stromende regen.
dopje
De bijgeleverde audio adapter kan je in de uitsparing voor de hoofdtelefoon schroeven. Handig tijdens het sporten maar het maakt de hoofdtelefoon ingang niet volledig waterdicht. Dat kan alleen met het dopje aan de onderkant van de case die voorzien is van een O-ring van rubber om water tegen te houden. De Lightning-poort van je iPhone 6/s is via het klepje prima bereikbaar en ook deze opening is voorzien van een waterdichte pakking via een O-ring.
case
De Snow Lizard SLTough case maakt je iPhone 6/s wel groter maar daar krijg je goede protectie voor terug. Met zijn afmetingen van 152 x 75 x 13.9 mm past je iPhone 6/s nog steeds prima in je broek of jaszak. Het gewicht van de case is 60 gram.
case2
Hierboven zie je een iPhone 6s in de case. De pasvorm is perfect en het display van de iPhone rust op 4 minuscule delen van foam die aan de binnenkant van de screenprotector zijn geplakt.
deksel
Hierboven zie je dat je iPhone 6/s aan de onderkant rust tegen twee minuscule gele plastic mini pootjes. Deze zitten ook aan de zijkanten en aan de bovenkant van de case. De Lightning aansluiting (achter het klepje) en de hoofdtelefoon ingang (via het dopje) zijn ondanks de grote afstand op de foto nog prima bereikbaar. Op de achterkant van de case zit een venster voor het Apple logo en twee gaten voor de iSight-camera en de LED-flitser.
vallen
De Snow Lizard SLTough case kan je iPhone 6/s beschermen tot een val van 2 meter. De case is gemaakt van polycarbonaat wat in staat is om extreme impact goed op te vangen.
watertest
We hebben de SLTough case getest tijdens het uitlaten van onze redactie hond Trûlah in een stortbui van 2 uur. Ondanks onze waterdichte kleding waren we zelf tot ons hemd volledig (zeik)nat geregend. De Snow Lizard SLTough case wist de test in de regen prima te doorstaan. We hebben de case ook 8 uur in een wasbak onder water gehouden met hulp van een bierflesje. Die test lijkt simpel maar er zijn veel waterdichte iPhone cases die deze test niet overleven.
droog
De Snow Lizard SLTough case wist de test prima te doorstaan en er zat geen druppel water in de case na 8 uur onder water. De case was kurkdroog maar zoals we wel eens eerder hebben geschreven is geen een waterdichte case ook 100% betrouwbaar voor gebruik onder water.
lens
Om de case volledig stof en waterdicht te maken zit er voor de iSight-camera op de achterzijde een stukje plastic. Het haalt iets van de scherpte uit je foto’s en ze worden er ook iets donkerder door. Als Snow Lizard glas had gebruikt dan was dit minder zichtbaar. Niet ernstig bij mooi weer maar wel goed om te weten.
ip
De Snow Lizard SLTough case heeft de valtesten volgens de 810G-516.6 militaire norm weten te doorstaan en voldoet aan de internationale IP-68, Ingress Protection (IP) norm. Dat betekent dat de case 8 uur in een ruimte met circulerend talkpoeder heeft weten te overleven en 2 meter onder water kan blijven gedurende 1 uur. Nogmaals, het is geen garantie dat het ook werkt als je het zelf gaat uitproberen.
SLTouGH
De Snow Lizard SLTough case is een prima case voor je iPhone 6/s die vooral handig is om als tweede case erbij te hebben als je in aanraking komt met water, stof of modder. Ideaal voor een weekendje weg, tijdens kamperen, op vakantie, wintersport etc, etc. Hij is wat ons betreft niet geschikt voor gebruik onder water maar als je iPhone 6/s in de SLTough case onverhoopt een keertje onder water raakt dan is de overlevingskans zeer groot.
snowlizard-review
De Snow Lizard SLTough case verkrijgbaar in de kleuren geel, zwart, oranje en wit via i-Mobile. De case kost €49 en dat is ook nog eens inclusief verzendkosten. Kortom geen geld voor een prima case voor alle activiteiten waar je, je iPhone 6/s niet direct aan wil blootstellen.