MobileMac review: Sena Heritage UltraSlim Pouch voor de iPhone 6 (Plus)

In 2011 schreven we al eens een review over de Sena UltraSlim case voor de iPhone 4. De nieuwe Sena UltraSlim Heritage uitvoering is met de hand gemaakt in Turkije van de fijnste soort Italiaans leer met invloeden uit Istanboel. Het leer is niet glad maar voorzien van kleine oneffenheden, net als leer uit de tijd dat leer nog een klassieke prachtige chique uitstraling had.  Bij DressMyiPhone.nl is de Sena UltraSlim Classic Pouch al jaren een van de populairste lederen hoesjes uit het assortiment. Wij namen er na vier jaar weer eens een onder de loep met de vraag of de Sena hoesjes nog steeds zo goed zijn.

De Sena Heritage UltraSlim Pouch zit verpakt is een doorzichtige verpakking van plastic met een hangertje. Op de voor en achterzijde van de verpakking staat dat het hoesje met de hand is gemaakt van Full Grain Italiaans leer. Dat komt er op neer dat de toplaag van de huid is gebruikt zodat de (Full Grain) nerftekening nog zichtbaar is. Het leer heeft ook vrijwel geen onderhoud nodig en zal door gebruik alleen maar mooier en soepeler worden.
Sena sleeve iPhone 6 Plus
De Sena Heritage UltraSlim Pouch voelt prettig aan en ruikt ook naar traditioneel leer. Op de achterzijde van ons hoesje zijn nog sporen zichtbaar (witte vlekjes) dat het met de hand is gemaakt en geverfd. Op de voorkant tref je de tekst SENA aan. De stiksels van de pouch zijn sterk en storen niet.
Sena-3
Onze iPhone 6 Plus past prima in het Sena hoesje en zoals je hierboven kan zien blijft er geen overtollige ruimte over als de iPhone 6 (Plus) in de pouch zit. UltraSlim komt in dit geval neer op een precies passend hoesje.
Sena-4
De Sena Heritage pouch is aan de binnenkant voorzien van een zachte micro suède bekleding met een klassiek visgraat patroon. Dit zorgt nauwelijks voor een toename van de dikte van het hoesje. Daarbij beschermt de bekleding je iPhone 6 (Plus) tegen krassen en afdrukken van vette vingers op het display.
Sena-5
Je kan je iPhone 6 (Plus) vrij eenvoudig weer uit het hoesje halen door even aan de onderkant van de pouch te knijpen met duim en wijsvinger. Maar je kan je iPhone er ook uithalen door een van de twee flappen aan de bovenkant even iets weg te duwen en dan te trekken. De pouch wordt soepeler door gebruik en zal daardoor ook steeds prettiger worden tijden het dagelijks gebruik.
Sena-6
Hierboven een detail van de onderkant van de Sena Heritage pouch. De nerftekening van het leer is goed zichtbaar plus de stiksels. Het garen dat daarvoor is gebruikt is supersterk nylon. De pouch die wij getest hebben heeft een cognac kleur maar er zijn ook versies te koop in de kleuren denim en sage.
Sena-7
De Sena Heritage UltraSlim iPhone 6 en de iPhone 6 Plus Pouch kost € 34,95 exclusief verzendkosten en is te koop via DressMyiPhone.nl Via deze link zie je de volledige Sena collectie die verkrijgbaar is via Dress My iPhone.
Sena-8
Wij vinden de Sena pouch, sleeve of hoes erg prettig in gebruik. Dat komt mede door de zachtheid van het leer en het gemak waarmee je de iPhone 6 (Plus) weer uit het hoesje kan halen. Het oogt ook goed en de afwerking is erg netjes gedaan. Het gebruikte materiaal is van zeer goede kwaliteit en de prijs kwaliteit verhouding is ook prima. Hieronder nog een video om een indicatie te krijgen van het gebruik van de pouch.