MobileMac review: Scosche BoomBOTTLE Bluetooth Speaker

De Scosche BoomBOTTLE is een Bluetooth speaker die tegen een stootje kan. De BoomBOTTLE is eenvoudig mee te nemen en past in een bidonhouder op je fiets of een bekerhouder. De speaker kan gedurende 10 uur muziek weergeven met een geluidsvermogen van 6 Watt. Door de ronde vorm kan de BoomBOTTLE 360 graden geluid verzorgen en in het hart van de speaker zit een passieve subwoofer. Als je een device hebt zoals bijvoorbeeld een iPod die niet is voorzien van Bluetooth dan is het toch mogelijk om via een 3,5 mm naar 3,5 mm (mini-jack) kabeltje naar muziek te luisteren.

BoomBOTTLE1

De Scosche BoomBOTTLE Bluetooth Speaker heeft dit jaar op de CES in Las Vegas, de grootste consumentenelektronica beurs ter wereld de Design and Engineering showcase honors award gekregen en een eervolle vermelding als een van de beste nieuwe accessoires voor je iDevice van iLounge.

De BoomBOTTLE is ideaal voor onderweg, outdoor-activiteiten zoals kamperen en op plekken waar je niet zo gauw een stereo installatie bij de hand hebt zoals op vakantie of gewoon in de badkamer of in de garage.

boombottle2

De Scosche BoomBOTTLE Bluetooth Speaker  zit verpakt in een omdoos van karton met opdruk. Op de verpakking zie en lees je de belangrijkste functies.

boombottle3

Nadat je vier doorzichtige stickers losmaakt schuif je uit de omdoos een doos met gele hanger waar de BoomBOTTLE in zit.

boombottle4

In de doos tref je naast de BoomBOTTLE ook een karabijnhaak met  een touwtje, Micro-USB kabel en een gebruiksaanwijzing aan in het Engels, Frans en Spaans.

BoomBOTTLE5

Aan de voorkant van de BoomBOTTLE zie je de volumeknoppen (links en rechts) in het midden de MFB een multifuctionele toets. De  multifuctionele toets kan een muzieknummer afspelen of pauzeren, overslaan of juist terug gaan. Aan de achterkant van de BoomBOTTLE zit onder de Scosche tekst een passieve subwoofer. Boven de tekst tref je een klepje aan.

speaker

Onder de multifuctionele toets zit een miniscuul gaatje waar een geïntegreerde microfoon in zit voor het voeren van telefoongesprekken via de speakers. Links (-) en rechts (+) naast de microfoon zitten de volumeknoppen. Onder de microfoon zit een blauw indicatie lampje die langzaam blauw gaat knipperen als de BoomBOTTLE aan staat.

BoomBOTTLE6

Onder het klepje zit een Micro-USB aansluiting waarmee je met de bijgeleverde Micro-USB kabel de lithium polymeer accu van 2300 mA in de BoomBOTTLE binnen 3 uur volledig kan opladen. Als de BoomBOTTLE aan het opladen is zie je een rood LED statuslampje branden. Als het laden klaar is kleurt het statuslampje blauw. In het klepje tref je ook een 3,5 mm mini-jack aansluiting aan voor hardware zonder Bluetooth zoals bijvoorbeeld een iPod.

BoomBOTTLE7

Na het opladen zet je de BoomBOTTLE aan via de zwarte multifuctionele toets (3 seconden ingedrukt houden) die voorzien is van het Scosche logo. Tijdens het inschakelen hoor je een vrouwenstem “Power on” zeggen en zie je de blauwe LED indicator op de voorkant om de seconde aan en uit gaan. Als je de BoomBOTLLE voor het eerst gebruikt of als er geen Bluetooth device in de buurt is start de Bluetooth pairing mode. Op de voorzijde gaat de LED indicator blauw en rood knipperen totdat er een verbinding is gemaakt met een Bluetooth device zoals iDevice, Android, pc of Mac. De BoomBOTTLE maakt gebruik van A2DP, AVRCP, HFP Bluetooth profielen. Als er langer dan 10 minuten geen muziek via Bluetooth of via de 3,5 mm input binnen komt schakelt de BoomBOTTLE vanzelf uit om energie te besparen.

paren

Het koppelen van de BoomBOTTLE via Bluetooth 4.0 aan een iPhone, iPod touch, iPad of Mac werkt snel en eenvoudig. Na het activeren van Bluetooth op een iDevice zie je na enkele seconden de Scosche BoomBOTTLE verschijnen tussen je gekoppelde apparaten. In de statusbalk van de iDevice zie na het koppelen ook een indcatie van de batterij van de BoomBOTTLE. Afhankelijk van de het volume van de BoomBOTTLE kan je ongeveer 10 uur naar muziek luisteren. Als je accu in de BoomBOTTLE het niveau van 25% bereikt hoor je een vrouwlijke Engelse stem “Battery level 25%” zeggen. Je kan dan nog minstens 2 uur naar muziek luisteren waarna de BoomBOTTLE na 3 piepjes uitgaat. Het bereik van de Bluetooth 4.0 verbinding op de BoomBOTTLE is maximaal 10 meter.

speakers

De twee omnidirectionele akoestische 40 mm speakers boven en onder en de passieve subwoofer aan de achterzijde zijn afgeschermd met zwart TPU (thermoplastisch polyurethaan) wat invloeden van buitenaf goed tegen kan houden. De 2 speakers hebben samen (2 maal 3 watt bij 4 Ohm) een vermogen van 6 watt. Daarnaast zorgt de passieve subwoofer voor een goede basweergave en is er nauwelijks vervorming bij vol vermogen. Ondanks de miniscule verpakking zijn de speakers goed op elkaar afgestemd en klinkt de BoomBOTTLE prima. Het geluid is rondom goed te horen en als je de BoomBOTTLE in een ruimte plaatst kan je het geluid van de subwoofer goed tegen een muur reflecteren om de bassen nog beter te laten klinken.

BoomBOTTLE7

De BoomBOTTLE weegt slechts 0,9 kg en heeft een IPX4-certificering. Hij is daarmee spatwaterdicht en meer weatherproof dan waterproof. De schokabsorberende siliconen behuizing is zeer robuust en degelijk en bestand tegen stof en vuil.

colors

Technische specificaties: 

 • Oplaadbare (3 uur) lithium polymeer accu van 2300 mA
 • 10 uur afspelen van muziek
 • Bluetooth bereik 10 meter
 • Ingebouwde aux input voor devices die niet zijn voorzien van Bluetooth
 • 2 x 3W 40mm Speakers
 • Geluidsvermogen van 6 Watt
 • Bluetooth 4.0: A2DP, AVRCP, HFP BT profielen
 • IPX4-certificering: spatwaterdicht
 • Robuuste siliconen behuizing met hard plastic
 • Bescherming speakers via TPU (thermoplastisch polyurethaan) gaas
 • Verkrijgbaar in de kleuren roze, grijs, blauw, geel en groen.

MobileMac heeft wel vaker draadloze Bluetooth speakers getest maar over de prestaties van de Scosche BoomBOTTLE zijn we zeer tevreden. Het design en de afwerking van de BoomBOTTLE is zeer goed en de mogelijkheden om de speaker te gebruiken zijn eindeloos, net als gebruiksduur van 10 uur en de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren tijdens het afspelen van muziek.

De Scosche BoomBOTTLE is te koop via de Media Markt of CoolBlue voor €149 Meer informatie via Scosche Nederland. Update november 2014: inmiddels is de prijs van de BoomBOTTLE iets gezakt en wij zagen hem al voor € 99