MobileMac review: Piel Frama Crocodile Brown Pull Sleeve voor de iPhone 6 of 6S

Via DressMyiPhone.nl hadden ze ons de Piel Frama iPhone hoesjes al eens eerder aangeraden maar vreemd genoeg hebben we daar nog nooit een review over geschreven. Volgens DressMyiPhone wordt het merk Piel Frama na elke lancering van een nieuwe generatie iPhone populairder. Wij hebben dat getest met de nieuwe iPhone 6s en een Piel Frama sleeve met croco print die natuurlijk ook geschikt is voor de iPhone 6.
Piel-Frama
De Piel Frama sleeve zit keurig verpakt in een chique bruin doosje wat je doet denken aan een doosje waar ook sieraden in verpakt worden. Op de voorkant prijkt in goud het logo waaruit je kan opmaken dat de case is gemaakt van runderleer.
Piel-Frama-2
Als je het doosje opent voelt het alsof je een cadeautje uitpakt. De iPhone sleeve zit verpakt in een mooie kwaliteit dik ecru papier met een gouden stempel. Het geheel geeft een zeer verzorgde indruk.
Piel-Frama-3
Als je het papier open vouwt zie je de sleeve met crocoprint en ook die ziet er op het eerste gezicht meteen prachtig uit. Alle Piel Frama hoesjes worden met de hand gemaakt door de gespecialiseerde leerbewerkers en dat doen ze al sinds 1975 en sinds 1984 maken ze hoesjes voor mobiele telefoons.
Piel-Frama-review
De sleeve is voorzien van een crocoprint en uitgevoerd in lakleer van 100% rundleer. De sleeve heeft een uitstekende kwaliteit en een prima pasvorm. In het begin zal je merken dat je iPhone 6 of iPhone 6s wat stroef in- en uit de sleeve schuift. Maar na 3 dagen gebruik gaat dat al een stuk beter. Het leer moet even soepel worden en naar de vorm van de iPhone gaan staan.
Piel-Frama-4
Aan beide kanten van de sleeve zitten aan de onderkant 4 minuscule gaatjes. Deze zijn in de Piel Frama sleeve gemaakt om geluiden zoals beltonen en notificaties van berichten en email goed hoorbaar te maken.
Piel-Frama-6
Als je iPhone in de Piel Frama Crocodile Brown Pull Sleeve zit maakt hij het geheel niet veel groter. De afmetingen zijn goed en in de sleeve krijgt je iPhone 6/s voldoende bescherming. De binnenkant van de sleeve is netjes afgewerkt met zacht zwart materiaal. Op de achterkant zit een lipje wat afgewerkt is met leer. Als je hier aan trekt schuift je iPhone uit de sleeve. Het trekmechanisme is gemaakt van nylon en erg stevig.
Piel-Frama-review
Leer heeft als natuurproduct de eigenschap dat het door gebruik door de jaren heen steeds mooier gaat worden. Dat is ook het geval met de Piel Frama sleeve. De sleeve is niet voorzien van een logo of merknaam en dat geeft wat ons betreft een rustige, stijlvolle maar vooral een chique uitstraling.
pull
Hierboven zie je het trekmechanisme in actie. Het kleurverschil ten opzichte van de eerdere foto’s uit onze review komt doordat de bovenste 2 foto’s afkomstig zijn van Piel Frama zelf. De sleeve die wij hebben getest heeft een wat roodbruine uitstraling, terwijl de foto’s die Piel Frama heeft gemaakt van hun product een meer donkerbruine look hebben. Dit is geen kritiek maar geeft aan dat je te maken hebt met een echt natuurproduct waarbij de kleur kan afwijken van de originele productfoto’s van de fabrikant.
sleeve
De afwerking van de Piel Frama Crocodile Brown Pull Sleeve is echt keurig, je kan zien dat de sleeve met de hand is gemaakt en afgewerkt. Wij vinden de Piel Frama sleeve een van de beste sleeves die we tot nu toe hebben getest. Dat zijn er sinds 2007 inmiddels best wel veel dus als wij zoiets schrijven dan heb je ook echt een goed hoesje voor je iPhone 6/s.

De Piel Frama Crocodile Brown Pull Sleeve is te koop via DressMyiPhone.nl voor €44,95 inclusief verzendkosten. Bruin niet mooi? Er is ook een Piel Frama Crocodile Black Pull Sleeve verkrijgbaar voor €44,95. DressMyiPhone is een officiële dealer van Piel Frama en heeft dus nog veel meer sleeves en hoesjes van Piel Frama in het assortiment.