MobileMac review: Photofast i-FlashDrive EVO

De Photofast i-flashdrive EVO is de eerste flash drive met Lightning connector en USB 3.0. Hiermee is het mogelijk om media op zeer hoge resolutie te streamen en bestanden snel te kopiëren tussen iOS devices en een Mac of PC. De i-flashdrive EVO lijkt in eerste instantie op een memory stick maar is uiteindelijk veel slimmer. Samen met de gratis i-FlashDrive app uit de App Store speel je video’s af op je iPhone, iPad of Apple TV deel je foto’s en bestanden en maak je snel een backup van je contact en agenda gegevens.
evo
De i-FlashDrive EVO zit verpakt in een plastic doosje met een rood hangertje. Op de verpakking staan de belangrijkste functies en via een QR-code open je een link naar de website van de fabrikant van de i-FlashDrive met aanvullende informatie.
13
De iFlashDrive EVO is voorzien van twee aansluitingen. Aan een kant zit de Lightning aansluiting voor je iPad of iPhone en aan de andere kant de USB aansluiting. Doordat het een Superspeed USB 3.0 aansluiting is zijn er in combinatie met het Flash geheugen van een Mac/PC zeer snelle transfers van bestanden mogelijk. De leessnelheid van de Lightning aansluiting is 5MB/s en de schrijfsnelheid 2.5MB/s. Het gewicht van de i-FlashDrive is slechts 17 gram en de afmetingen zijn 52.46 x 25.8 x 9.0 mm.
14
De USB 3.0 en Lightning aansluiting kan je afdekken met twee eenvoudig te verwijderen transparante hardplastic dopjes om beschadigingen te voorkomen. De i-FlashDrive EVO is zwart en gemaakt van zwart hard plastic. Op de achterzijde staan een aantal keurmerken en de voorzijde is voorzien van de productnaam en de capaciteit van de i-FlashDrive EVO.
16
Als je de i-FlashDrive EVO in een iDevice zoals een iPad of een iPhone steekt zie je de bovenstaande notificatie op het display verschijnen. Het is een verwijzing naar de App Store waar je de gratis i-FlashDrive EVO app kan downloaden.
12
De i-FlashDrive app maakt het mogelijk om gegevens te beveiligen maar ook de -FlashDrive hardware. Daarnaast is het mogelijk om bestanden via de app te weergeven, te beheren en te delen.
Photofast i-flashdrive EVO review
De gratis i-FlashDrive app is zo’n 12,3 MB groot en vergt na het downloaden enige configuratie.
3
De app vraagt toegang tot je agenda, contacten en je foto’s. Dit is nodig om een backup te maken van de gegevens die op je iPhone staan en om bestanden te delen. Het weigeren van deze opties belemmert de functionaliteit van de i-FlashDrive hardware en software.
4
Via een registratie pagina vul je een aantal persoonlijke gegevens in. Het is belangrijk dat in ieder geval je email adres juist is omdat je daar een verificatienummer op ontvangt.
5
De ontvangst van de vier-cijferige confirmatiecode in de email duurde tijdens onze test zo’n 5 minuten. Na het invoeren van de code kan je de iFlashDrive bijna in gebruik nemen.
6
Tot slot kies je een wachtwoord voor de i-FlashDrive app en voor de i-FlashDrive hardware. Vanuit de app is het ook mogelijk om Dropbox bestanden te openen en te bewaren of te delen. Configuratie gaat eenvoudig via de Dropbox gebruikersnaam (email) en wachtwoord. Daarna zie je het menu van de i-FlashDrive app. De in-app opslag zijn bestanden die je in de i-FlashDrive app kan opslaan. Dus niet op de i-FlashDrive hardware (geheugen stick) maar in het flash geheugen van je iDevice. De volgende standaard categorieën zijn te gebruiken: muziek, foto’s, video, andere bestanden en memo recorder.
7
De externe opslag geeft de inhoud weer van de i-FlashDrive hardware. Net als bij de in-app opslag zijn dezelfde categorieën beschikbaar. Tot slot zijn bestanden ook via het instellingen menu te vergrendelen, te hernoemen of te beveiligen. Als er iets niet duidelijk is kan je via het instellingen menu ook hulp oproepen en er zijn links naar video tutorials op YouTube.
8
Hierboven zie je de mogelijkheden van de categorieën. In dit voorbeeld de foto’s maar dat had net zo goed video, muziek of bestanden kunnen zijn. De bestanden zijn eenvoudig te delen, openen, verwijderen, bewaren, vergrendelen, af te spelen op een Apple TV (MP4, M4V, MOV), uploaden naar iCloud of Dropbox, te kopiëren naar in-app opslag, intern of extern op de i-FlashDrive.
9
De PhotoFast i-FlashDrive app is ook voorzien van een eenvoudige memorecorder functie. Audio opnames zijn zowel in de app te bewaren als direct op de i-FlashDrive zelf.
flash
De i-FlashDrive is ideaal om bestanden op te bewaren maar ook handig om snel bestanden te delen tussen iOS, Mac of PC. Als het geheugen van je iPhone vol dreigt te raken kan je eenvoudig foto’s en video’s naar de i-FlashDrive kopiëren en de originele bestanden wissen om geheugenruimte vrij te maken.
iPad
Bijzonder is dat je video bestanden direct vanaf de i-FlashDrive kan weergeven op je iDevice en via die weg weer op je Apple TV. We hebben een 4K test video op de maximale resolutie getest en die loopt op de gemiddelde pc meteen vast (schokkerig beeld) maar met de  i-FlashDrive en een iPhone 6 Plus was dat geen enkel probleem. De doorvoersnelheid van media is dus snel genoeg voor en goede weergave op je iPhone, iPad of op TV. Je moet overigens wel bestanden gebruiken die je iPhone standaard kan weergeven zoals MP4, M4V, MOV. Video afspelen op een Apple TV vereist een h.264 codec in combinatie met de bovenstaande video extensies. Een .AVI video op de stick opslaan en waarheen op een iPhone of iPad werkt niet.
11
Tijdens onze test stopten we nietsvermoedend de  i-FlashDrive in de USB-poort van een MacBook Air maar de FlashDrive verscheen niet op ons bureaublad. Was de stick defect? Navraag bij de Nederlandse importeur leerde ons dat de  i-FlashDrive standaard niet zichtbaar is. Dit is een beveiliging van de i-FlashDrive in geval van verlies of diefstal. Je kan dit eenvoudig uitzetten via het instellingen menu onder het menu Beveiliging van gegevens. Kies accessoire lock en vink deze optie uit. Na het invoeren van het 4-cijferige wachtwoord is de stick op alle computers te zien en kan je er bestanden opzetten.
10
Het geheugen van de i-FlashDrive kan je eenvoudig vullen met video’s, films, foto’s muziek en alle andere onderstaande bestanden die je op een iDevice kan openen.
bestanden1
De i-FlashDrive is de ideale geheugen uitbreiding voor je iDevice. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat zet je er films op zodat het geheugen van je iPhone leeg blijft om vakantiefoto’s en video op te slaan. Gevoelige bestanden kan je voorzien van encryptie door een lock code.
15
De i-FlashDrive EVO is de eerste USB 3.0 en Lightning FlashDrive waarmee je multimedia perfect kan weergeven en ook nog eens bestanden zoals muziek, video, foto’s en documenten kan delen en beheren tussen iDevices en Mac’s en PC’s. Er zijn 4 versies te koop van de i-FlashDrive EVO:

  • 8GB  -FlashDrive EVO voor € 69,99
  • 16GB -FlashDrive EVO voor € 79,99
  • 32GB -FlashDrive EVO voor € 99,99
  • 64GB -FlashDrive EVO voor € 199,95

Meer informatie over de Photofast i-FlashDrive EVO kan je vinden bij de Nederlandse importeur: DigiTrading.nl