MobileMac review: OtterBox Defender case voor de iPhone 6 Plus

OtterBox is in de Verenigde Staten het meest verkocht iPhone hoesje. Ze zijn daar zeer geliefd om hun duurzaamheid en de perfecte protectie tegen dagelijkse ongelukjes die je iPhone kunnen verwoesten. MobileMac heeft de afgelopen jaren al meerdere reviews geschreven over OtterBox hoesjes en we kunnen concluderen dat ze nog steeds beter worden. Sinds de overname van LifeProof door OtterBox hebben ze nu ook een groot deel van de markt met waterdichte iPhones cases in handen. Ditmaal bespreken we de OtterBox Defender voor de iPhone 6 Plus, een robuuste en zeer degelijke case die niet waterproof is.
Otterbox-1
De OtterBox Defender case voor de iPhone 6 Plus zit in een doorzichtige plastic blisterverpakking met opdruk. Op de achterkant staan de belangrijkste functies van de case. Bescherming tegen vallen, schokken, stof, krassen en display protectie. In de verpakking zit ook een standaard van plastic waarin je de Defender case in kan klikken en aan je riem kan hangen. Dat klinkt suf maar later in deze review zal je zien dat deze riemclip best handig is.
Otterbox-2
Als je de Defender case ut de verpakking haalt van plastic zit de case in de bijgeleverde zwarte riemclip. De case is eenvoudig uit de standaard te klikken. Aan de standaard zit een (riem) clip waarmee je niet alleen de case aan een riem of in een tas kan bevestigen maar de clip is ook in schuine kijkhoek te zetten zodat je video, live feeds of een film kan kijken.
Otterbox-3
Wat ook meteen opvalt is de kwaliteit van de Defender case. De gebruikte materialen zijn wat ons betreft de norm voor robuuste cases. Degelijk materiaal zoals de schokabsorberende siliconen body van de case en de interne case van polycarbonaat.
Otterbox-8
Van links naar rechts de zwarte riemclip die ook dient als standaard, de OtterBox Defender case en de kenmerkende gele OtterBox gebruiksaanwijzing. Daarin staat beschreven hoe je een iPhone 6 Plus in de case moet stoppen. Er is overigens ook een Defender case verkrijgbaar voor de iPhone 6 die qua functie en protectie vrijwel identiek is aan de Defender case in deze review, alleen het formaat wijkt af.
Otterbox-6
Op de achterkant van de Defender case zit een kijkvenster waar je het Apple logo van je iPhone 6 Plus kan zien. Wij vinden zo’n opening niet nodig maar er zijn blijkbaar nog steeds mensen die hier veel waarde aan hechten. De ingebouwde screen protector voorkomt beschadigingen en vuil op het display.Wat wel opvalt is dat de plastic screenpotector nooit dezelfde response en gevoel kan geven als glas maar het werkt prima.
Otterbox-9
De OtterBox defender case is prachtig ontworpen en gebouwd. De case maakt de iPhone 6 Plus wel twee maal zo dik. Dat komt door de twee lagen van protectie. Je iPhone 6 Plus zit in eerste instantie in de donkerblauwe case van hard polycarbonaat. In de binnenkant zit zacht zwart materiaal wat enigzins schokken kan absorberen. Daaromheen zit het lichtblauwe schokabsorberende siliconen omhulsel wat zorgt voor een zeer goede protectie.
Otterbox-10
Het siliconen omhulsel heeft klepjes (plugs) voor de hoofdtelefoon ingang, lightning-connector en het knopje voor de trilstand (geluid aan/uit).  Niet alleen het display heeft een screen protector maar ook de identiteitssensor voor vingerafdrukken is voorzien van een Touch ID membraan van kunststof. Het ontgrendelen van je iPhone 6 Plus werkt met deze bescherming nog prima. De opening aan de bovenkant aan de voorzijde is niet afgeschermd door plastic of folie. Hierdoor is de case niet waterdicht. Voordeel is dan weer wel dat de functie van de FaceTime-camera, de nabijheidsensor en de luidspreker voor het gehoorgedeelte niet worden afgeschermd.
Otterbox-11
Hierboven de twee delen van de OtterBox, links het siliconen omhulsel wat vallen en stoten moet opvangen en rechts de blauwe case waar je iPhone 6 Plus in zit. Deze is gemaakt van  thermoplastisch polymeer. Het materiaal is zeer hard en stevig en tref je ook aan in helmen of politieschilden. Sterk genoeg dus om je iPhone 6 Plus voldoende bescherming te bieden.
Otterbox-12
De OtterBox Defender heeft meerdere lagen van protectie die ervoor zorgen dat het formaat van je iPhone 6 Plus zal toenemen. Niet alleen in dikte maar ook in de breedte en de lengte. De case heeft een perfecte pasvorm maar door de opening aan de voorzijde bij het gehoorgedeelte en op de achterzijde via de camera opening kan er wel stof in de case terecht komen. Zoals we al eerder schreven is de case niet waterproof en dus ook niet stofproof.
Otterbox-13
Op de foto hierboven is goed te zien dat de case uit 4 delen bestaat. De riemclip/standaard, het siliconen gedeelte en de voor en achterkant van polycarbonaat. De achterkant van de polycarbonaat case is aan de binnenkant niet alleen voorzien van zacht zwart materiaal wat impact kan absorberen maar ook een aantal kenmerken zoals een streepjescode die aangeeft dat je een originele OtterBox case hebt gekocht.
Otterbox-14
De iPhone 6 Plus past perfect in de case van polycarbonaat maar als je hem er ooit weer uit wil halen is het handig als je niet net je nagels hebt genipt. Het venster met het Apple logo in de case is voorzien van plastic zodat er op die plek geen stof in de case kan binnendringen. De opening van het cameragedeelte is open en niet voorzien van protectie. Dat komt je foto’s uiteindelijk ten goede. Doordat de uitsparing iets hoger ligt dan de lens kan deze niet snel beschadigen. Het plastic materiaal rondom de uitsparing voor de camera is ook zwart gemaakt om reflectie op de lens te voorkomen.
Otterbox-15
Door de meerdere lagen bescherming biedt de OtterBox Defender case meer bescherming dan de Otterbox Symmetry en Commuter cases. De pasvorm van het polycarbonaat gedeelte is perfect en de screen protector is ook van een zeer goede kwaliteit en krast bij normaal gebruik niet.
Otterbox-16
De case van polycarbonaat past als gegoten in het siliconen gedeelte. De siliconen behuizing zorgt er ook voor dat je iPhone 6 Plus niet snel van een gladde ondergrond kan wegglijden. Als je gewend bent aan het formaat voelt de behuizing ook erg prettig aan in je hand en ook hier is de kans minder groot dat je iPhone 6 Plus uit je hand glijdt.
Otterbox-17
Aan de onderkant van de case zijn de uitsparing voor de luispreker en microfoon goed te zien. Dit is wat ons betreft ten opzichte van volledige waterdichte cases echt een pluspunt. Je bent tijdens gesprekken met de OtterBox Defender case prima te verstaan en het geluid van de luispreker is prima. Belangrijk is ook het kleine gaatje voor de microfoon in de siliconen plug voor de afdichting van de koptelefoon ingang. De Lightning-connector en het knopje voor de trilstand zijn volledig afgesloten door een siliconen plug. Wat ons opviel is dat de Lightning poort in het donker door de plug wat lastig te vinden is. Als het klepje open is moet je goed mikken om de Lightning ingang te vinden.
Otterbox-18
De volume en aan/uitknoppen zijn volledig afgeschermd door een siliconen laag maar nog wel goed te bedienen. De siliconen pluggen zijn eenvoudig te openen en we krijgen niet de indruk dat deze snel zullen afbreken. Het is wel even wennen om de volumeknoppen in te drukken. Zeker als je deze gebruikt voor het nemen van foto’s, dan moet je ineens een stuk harder drukken.
Otterbox-199
De iPhone 6 Plus is al behoorlijk groot en de OtterBox Defender maakt hem nog groter. Toch is deze case voor de actieve mensen onder ons een uitkomst omdat de iPhone 6 Plus meer kwetsbaar is dan voorgaande iPhone modellen. Een val kan al gauw funest zijn zonder case als het metaal van de iPhone 6 Plus behuizing direct in contact komt met een (harde) ondergrond. Qua vormgeving oogt de OtterBox Defender goed en over protectie hoef je, je ineens een stuk minder zorgen te maken. OtterBox heeft een zeer goede reputatie met het maken van robuuste iPhone cases. De Amerikanen noemen het “built like a tank” en dat kunnen we bevestigen. De OtterBox Defender case is erg goed gemaakt.
Otterbox-20
De clip op de bijgeleverde standaard is eenvoudig te openen totdat je een klik hoort. De houder heeft nu een standaard zodat je de Defender case in de standaard kan gebruiken om FaceTime gesprekken te voeren, video te kijken of bijvoorbeeld een Journaal (terug) te kijken. Als je op het zwarte geribbelde knopje drukt klapt de clip weer in.
Otterbox-5
Van riemclips voor smartphones krijgen we echt kromme tenen en wij spreken liever over een bijgeleverde standaard. Toch is er over deze clip nagedacht en kan hij niet snel van je riem vallen door een opstaand randje die lijkt afgekeken van een verstandskies. Als je weet hoe moeilijk die te verwijderen zijn door een slim haakje dan snap je ook dat de riemclip niet snel van je riem valt als je ergens tegenaan loopt. Je kan de Defender case ook met het display naar beneden in de houder plaatsen zodat je een optimale bescherming van het display en je iPhone 6 Plus hebt.
Otterbox-21
Tot slot de valtest van de OtterBox Defender, die hebben we niet gedaan omdat we er vanuit gaan dat de overlevingskans van je iPhone 6 Plus in deze case zeer groot is. Het gebruikte materiaal en de robuustheid van de case zijn zo goed dat we zonder valtest ook al volledig overtuigd zijn. Daarbij verschijnen er steeds meer YouTube video’s van gekkies die hun iPhone 6 (Plus) in de OtterBox Defender ter aarde hebben gestort, al dan niet van grootte hoogte. De uitkomst van al die video’s is vrijwel hetzelfde, de iPhone 6 Plus overleefd de val in de OtterBox Defender case met vlag en wimpel en slaagt voor al deze testen.
ottercolor
De Otterbox Defender is in Nederland verkrijgbaar in een retail versie in de kleuren zwart of grijs. De OtterBox Defender met een adviesprijs van € 59,99 is al verkrijgbaar vanaf € 49,99 en dat is niet veel geld voor zo’n goede, robuuste en schokbestendige iPhone 6 Plus case.
Otterbox-22
Wij vinden de Defender case van OtterBox de beste case die op dit moment te koop is. De grootste bedreiging van een naakte iPhone 6 Plus is valschade en dat wordt met deze case niet alleen voorkomen dankzij het binnenste omhulsel van zeer sterk polycarbonaat maar ook door het siliconen omhulsel van de case. Daarnaast beperkt de case de functionaliteit van de iPhione 6 Plus nauwelijks en dat vinden we een groot pluspunt.