MobileMac review: Mophie Space Pack een batterijcase met een opslagcapaciteit van 16GB of 32GB

De Mophie Space Pack is de eerste batterijcase voor de iPhone 5 en de iPhone 5s met ingebouwde opslagcapaciteit van 16 of 32 gigabyte. De Space Pack is bij appelhoes.nl verkrijgbaar vanaf €149 inclusief verzendkosten in de kleur wit of zwart. In de deze review kijken we uitgebreid naar de Mophie Space Pack die ook officieel door Apple is gecertificeerd.

1

De Mophie Space Pack zit verpakt in een verpakking van karton met een hangertje. Op de doos tref je de belangrijkste functies van de Space Pack aan. Voor deze review hebben we de 32GB versie getest maar er is ook een 16GB versie verkrijgbaar. Alle functies en de mogelijkheden van de Space Pack lees je uitgebreid in deze review.

2

De doos is voorzien van een flap van karton met nogmaals de beschrijving van de belangrijkste functies in andere talen. De verpakking is voorzien van een kijkvenster van plastic zodat je de Mophie Space Pack alvast kan bewonderen.

12

In de verpakking tref je de Mophie Space Pack aan, een beknopte snelstartgids, micro USB kabel en een verloopstekker voor de hoofdtelefoon ingang. De volledige Engelstalige gebruiksaanwijzing van de Space Pack kan je hier als .PDF bestand downloaden.

4

Wat opvalt is dat de Mophie space pack slechts 3 mm langer is dan zijn voorganger, de Mophie Juice Pack Air.De Mophie Space Pack is gemaakt van kunststof en de mat zwarte achterkant voelt niet glad aan. De behuizing is mooi afgewerkt en de soft-touch achterkant heeft een coating die wat rubber-achtig aanvoelt. Op de achterkant zit een zilverkleurig knopje waarmee je via de vier LED-indicatielampjes kan zien of de ingebouwde accu volledig is opgeladen. Met de knop start je ook de Space app waarmee je bestanden kan sorteren en beheren.

6

De Space Pack heeft een degelijke zakelijke uitstraling en ziet er prima uit. De LED-indicatielampjes met witte verlichting geven duidelijk aan wat de capaciteit is van de accu.

capaciteit

Volgens de specificaties van Mophie is de capaciteit van de accu van de space pack 1700mAh. De accu van de iPhone 5 heeft een capaciteit van 1440 mAh en de iPhone 5s 1560 mAh.

100

Het volledig opladen van de accu van het Space Pack via de micro USB kabel duurt 3 uur. Opladen kan via een Mac of PC of een “Made for iPhone” iPhone of iPad oplader. Tijdens het laden van de ingebouwde accu van de Space Pack zal ook de accu van je iPhone volledig worden opgeladen. Dit duurt gemiddeld zo’n 5 uur. De accu in het space pack kan 500 maal van 0 tot 100% worden opgeladen.

4444

Om het laden van je iPhone te starten via de ingebouwde lithium polymeer accu van de Space Pack schuif je het knopje achterop de case naar links. Een groene markering geeft aan dat het laden is begonnen en je hoort een de oplaad notificatie toon van je iPhone. Om het laden te stoppen schuif je het knopje naar rechts zodat je een rode markering ziet. Tijdens het laden van je iPhone zal je merken dat de case iets warm aanvoelt, dit is normaal.

0

Tijdens het testen van de case viel ons op dat je een iPhone 5s met een volledig lege accu maar tot 73% kan opladen. Dit hebben we meerdere malen getest. Na het starten van het laden van een volledig lege accu van een iPhone 5s gaat het toestel na 8 minuten vanzelf aan. Na één uur laden is de capaciteit van de iPhone 5s accu zo’n 58%. Het volledig opladen van een accu van een iPhone 5 is geen enkel probleem omdat de capaciteit van deze accu minder is.

delen

De Mophie Space Pack bestaat uit twee delen die je in elkaar kan schuiven. Ook je iPhone 5 of 5s schuif je eenvoudig in de case. In het onderste gedeelte zit een Lightning connector waar je de iPhone op aansluit.

14

Vervolgens schuif je de het bovenste gedeelte van het Space Pack over je iPhone totdat het geheel in elkaar klikt. Het Space Pack weegt 80 gram en samen met een iPhone 5s (112 gram) weegt het geheel 192 gram. Dat is nog steeds een redelijk handzaam gewicht. De dikte van je iPhone is met de Space Pack 16mm.

speakers

Net als bij de voorgaande Mophie cases is ook bij het ontwerp van de Space Pack rekening gehouden met de speakers aan de onderkant van de iPhone. Het geluid van de speakers wordt doorgestuurd naar twee uitsparingen aan de voorkant van de case. Dit zorgt niet alleen voor een goede geluidskwaliteit maar ook voor een betere en rijkere geluidsbeleving.

voor en achter

Aan de achterkant van de Mophie Space Pack zit een grote uitsparing voor de camera en de led-flitser. De Space Pack is degelijk gemaakt en prettig in gebruik. De aan/uitknop, trilfuncie en de volumeknoppen aan de zijkant blijven prima te bedienen. Je kan aan het design van de case zien dat Mophie al enkele jaren ervaring heeft met het maken van cases met een ingebouwde batterij.

app

Tot slot de meest vernieuwende functie van de Mophie Space Pack. Om de opslagcapaciteit te gebruiken moet je eerst de gratis Mophie Space-app downloaden via de App Store. Als je de Space Pack voor het eerst in gebruik neemt krijg je automatisch de goede link naar de Space-app in de App Store te zien via een pop-up bericht in het display van je iPhone.

knopje

Na het starten van de Space-app krijg je de melding dat je de zilverkleurige status knopje op de achterkant van het space pack moet indrukken. Via deze manier deactiveer je de stand-by mode van de opslagcapaciteit en kan je video. foto en muziekbestanden benaderen.

appp

Hierboven zie je achtereenvolgens het hoofdmenu, het instellingen menu en als laatste de notificatie die je krijgt als de accu van de Space Pack vrijwel leeg is. Na de registratie van het Space Pack kom je in het hoofdmenu. Hier tref je 6 ronde menu’s aan die je toegang geven tot foto’s, video’s, muziek, documenten, afwijkende bestanden en een optie om alle bestanden die op het Space Pack staan te zien. Rechts onderaan van het hoofdmenu zie je opslagcapaciteit en een indicatie van de resterende accu capaciteit. Via het settings menu kan je het geheugen van de Space Pack beveiligen met een wachtwoord en de sleep mode instellen. Via de optie camera sync, synchroniseer je nieuwe foto’s van je iPhone meteen naar het geheugen van het Space Pack.

sync

Als je het Space Pack aansluit aan een Mac of PC via de bijgeleverde micro usb kabel kan je bestanden importeren of kopiëren naar je desktop net als een USB flash drive. Bestanden hebben een maximale bestandsgrootte van 4GB. Om bestanden te kopiëren is het niet nodig dat de iPhone in de Space Pack zit maar de twee delen moet wel in elkaar geklikt zijn. Foto’s en video’s kan je snel importeren in bijvoorbeeld iPhoto.

dump

Op je desktop zie je een mappen structuur waar je bestanden in kan zetten. Als je een map video en een map muziek maakt kan je de files van je desktop naar het geheugen van de Space Pack kopiëren. De map DCIM met het blauwe camera icoontje is de backup map van de filmrol van je iPhone.

disk

Als je de Space-App opent zie je dat de bestanden op de disk van de Space Pack gesorteerd worden (scanning disk) en terug te vinden zijn in de mappen van het hoofdmenu. Als je bijvoorbeeld MP3 muziekbestanden in verschillende mappen op de Space Pack disk zet zal je altijd alle bestanden in de Albums map van het hoofdmenu terug vinden. Je kan overigens alleen bestanden openen of afspelen die iOS standaard herkent. Een .MKV video bestand is dus niet te openen en moet je eerst converteren naar een formaat die je iPhone herkent.

files

Het is ook mogelijk om bestanden van email op te slaan in het geheugen van het Space Pack. Als je een attachment download en er op klikt krijg je de mogelijkheid om het bestand via de Space-app op te slaan in het geheugen van het space pack.

11

Via de optie camera sync zorg je ervoor dat elke foto of video die je neemt ook meteen wordt opgeslagen in het geheugen van het Space Pack. Als je foto’s wist uit de filmrol van je iPhone blijf je een backup houden in het geheugen van het Space Pack. De bestanden zijn gewoon te openen, bewerken, sorteren en te delen via de Space-app.

app

Via de Space-App is het ook mogelijk om direct foto’s of video te bewaren in het geheugen van het Space Pack. Als de sync functie aanstaat zal je de bestanden ook aantreffen in de filmrol van je iPhone.

files

Met de Mophie Space Pack kan je niet alleen 8 uur langer bellen, 10 uur video kijken, 40 uur muziek luisteren maar ook 16.000 foto’s opslaan, 14 uur video of 9000 muziek bestanden. De Space Pack geeft je twee van de belangrijkste functies die een iPhone mist, extra accu capaciteit en extra opslag ruimte. Daarnaast zit je iPhone meteen ook in een goede case die voldoende bescherming biedt bij normaal gebruik. De case heeft een goede zakelijke uitstraling en voelt daarnaast prettig aan. Wat wij erg handig vinden is dat de Space Pack voldoende capaciteit heeft om uren video te registreren of tienduizenden foto’s op te slaan. De Space Pack kan je ook gebruiken als dropbox om foto’s op te slaan tijdens een vakantie en de extra accu capaciteit zorgt ervoor dat je een iPhone nu echt de hele dag kan gebruiken. De Mophie Space Pack is te koop in wit of zwart via appelhoes.nl De 16GB versie kost € 149 en de 32GB versie € 179.

Mophie