MobileMac review: Love Mei Powerful iPhone 6 Plus Case

In onze zoektocht naar goede hoesjes voor de iPhone 6 en de Plus kwamen we op MobileFun.nl de Love Mei Powerful iPhone 6 Plus Case tegen. De case doet ons in eerste instantie vooral denken aan de Lunatik Taktik Extreme case voor de iPhone 5/5s. Daar hebben we hier al eens eerder een uitgebreide review over geschreven. Wat ons destijds opviel is dat de Lunatik cases voor  € 134,95 verkocht worden maar ook te koop zijn voor € 50. De Love Mei Powerful voor de iPhone 6 Plus is ook een replica van de Lunatik Taktik Extreme Case en bijna niet meer van echt te onderscheiden.
Mei1
De Love Mei Powerful zit verpakt in een verpakking van karton met een plastic kijkvenster. Als je de verpakking opent zie je achterkant van de case, een keycord, een folder en een M2 tool om de case te openen. Op de rechter flap van de verpakking zie je de onderstaande beschrijving van de opbouw van de case in meerdere lagen.
Love Mei lagen
Er zijn twee elementen in de Love Mei Powerful iPhone 6 Plus Case die wij erg goed vinden. Ten eerste het Corning Gorilla glass van de case. Dat glas zorgt voor een zeer goede response, beter dan de meeste screenprotectors van kunststof of plastic. Daarbij lijkt het net alsof je geen screenprotector hebt, zo helder is het. De case is opgebouwd uit meerdere lagen met een hart van rubber die de meeste klappen of stoten goed kan absorberen.
overzicht
De case schroef je open via zes M2 schroefjes aan de bovenkant van de case met de bijgeleverde M2 tool. In de case zit een iPhone 6 dummy van karton, een luxe M2 tool, een verpakt schoonmaakdoekje gedrenkt in een ondefinieerbare reinigingsvloeistof en een doekje om het display van je iPhone 6 Plus schoon te maken voordat je hem in de case stopt.
case close
De bovenkant van de case is gemaakt van metaal. Op de rechterkant van de case staat de tekst LOVE MEI. In de bovenkant van de case zitten zes gaatjes voor de M2 boutjes, twee uitsparingen voor de luidsprekers aan de onderkant, een uitsparing voor het luidsprekertje bij het oorgedeelte en een gat om een keycord aan de case te bevestigen en een gaatje voor het knopje om de trilstand te activeren. Aan de bovenkant zijn twee kleine gaatjes zichtbaar en een grotere. Die zijn om het licht te meten, de nabijheidssensor en voor de camera aan de voorzijde. Het gedeelte waar de iPhone 6 Plus in komt te liggen is gemaakt van rubber. De honingraatstructuur is om impact optimaal te absorberen en in de randen zit ook een extra absorberende (stoot)rand verwerkt. Linksonder zie je het rode lipje van metaal voor de hoofdtelefoon ingang.
schroeven
Nadat je de iPhone 6 Plus in de case hebt gestopt moet je de Love Mei Powerful Case met de 6 M2 boutjes dichtschroeven. Mocht je er een kwijtraken dan is dat geen punt omdat er nog twee reserve boutjes zijn bijgeleverd.
front
Als je erg gehecht bent aan het ontgrendelen van je iPhone 6 Plus via je vingerafdruk met de Touch ID-technologie dan moeten we je teleurstellen. De HOME-knop op de Love Mei iPhone 6 Plus case belemmert het functioneren van de Touch ID functie volledig. Ontgrendelen moet dus weer met een wachtwoord. Op de bovenstaande foto ook goed zichtbaar de twee uitsparingen van de speaker grill.
tape
Onder die speaker grill die ook bij de oor-luidspreker zit zit een stukje tape die wel geluid doorlaat maar geen stof en vocht. Onze ervaring leert ons dat deze stickertjes nogal onbetrouwbaar zijn. Omdat Love Mei (nog) geen gerenommeerd merk is raden we je aan om voorzichtig om te gaan met vocht en zeer fijn stof. Op de verpakking staat H2O en dust resistant maar daar durven wij onze handen niet voor in het vuur te steken. De manier waarop de sticker linksonder op de case is geplakt (scheef) geeft een beetje weer waarom wij er huiverig voor zijn.
cam
De onderkant van de case heeft een frame van metaal met een bijna rechthoekige uitsparing voor de onderkant van rubber waar de iPhone 6 Plus in ligt. Deze onderkant ligt iets lager in de behuizing zodat alle impact van onderen door het rubber opgevangen zal worden. De uitsparing voor de camera op de achterzijde heeft een aangename verassing voor iPhoneografen. Er zit geen afdekkend lensje van glas of plastic verwerkt in de case en daardoor heeft de camera vrij zicht. De camera ligt vrij diep in de behuizing van de case en dat is voor de camera van de iPhone 6 Plus die iets uit de iPhone behuizing komt dus ideaal. De achterkant van de case toont ook aan dat de case niet (spat)waterdicht is.
ad
De bovenstaande afbeelding is van LOVE MEI zelf wekt de suggestie dat de case naast impact ook in staat is om vocht te weerstaan. We kunnen je aanraden om dat niet uit te proberen. De Love Mei iPhone 6 Plus case is absoluut niet (spat)waterdicht.
overzicht2
We hebben de case uitvoerig gestest en hij is zeer robuust maar sommige gebruikte materialen zijn vermoedelijk goedkoop. Dat kunnen we niet bewijzen maar het is slechts een aanname die gebaseerd is op tientallen iPhone cases die we eerder hebben gestest en waar we uiteindelijk ook reviews van hebben gemaakt. Of de screenprotector ook echt van Corning Gorilla glass is kunnen we niet bewijzen. Op YouTube zagen we een video van een meneer die het display van een Love Mei case bewerkt met een bijl. Het Corning Gorilla glass bezwijkt uiteindelijk. Die meneer was daar verbaasd over en wij niet. Diezelfde meneer liet de Love Mei Case vallen van twee meter hoogte. Je ziet dat het metaal van de case iets indeukt. Ook daar was hij verbaasd over en wij weer niet. Dat geeft ook een beetje weer wat je kan verwachten. Zo is het rode klepje die de stereoaansluiting voor de koptelefoon afdekt van metaal en zit er een hard puntje in verwerkt. Met dat puntje kan je in geval van nood een ruit van een auto inslaan. Leuk bedacht maar dat puntje is best scherp en de verf van dat rode klepje is kwetsbaar. Waar wij ons meer zorgen over maken is de geur van het rubbervan de case. Love Mei is gesitueerd in China in Shenzhen en kan derhalve makkelijk omgaan met de grondstoffen voor producten. Wij zijn geen TNO maar de geur die van het rubber afkomt ruikt op zijn zachtst gezegd een beetje vreemd. De Engelse vertaling van de merknaam MEI is beautiful en dat is de case ook.

LOVE Mei 1
Qua vormgeving vinden we de Love Mei case voor de iPhone 6 Plus erg goed gelukt. De case misstaat niet in het veld maar zeker ook niet op een kantoortafel. Alle functies van de iPhone 6 Plus zijn goed te bedienen en ook de notificaties en de widgets.
knoppen
De knoppen voor de bediening van het volume en de aan/uit sluimerknop op de zijkant van de case zijn goed afgedekt met rubber en werken prima. Aan de linkerkant van de case zit een knopje waar je de trilstand mee kan activeren. Deze werkt ook erg prettig maar als je de case met de voorkant op een tafel legt activeer je wel snel per ongeluk de trilstand. Als dat gebeurt dan voel je dat ook meteen door de tril notificatie dus het is niet echt een probleem.
onder
Links zie je het rode klepje die de stereoaansluiting voor de koptelefoon afdekt. In het midden de uitsparing voor de Lightning-connector die afgedekt is door een knopje van rubber die je eenvoudig kan verwijderen om je iPhone 6 Plus op te laden of te synchroniseren.

Love Mei review
De Love Mei case heeft door zijn robuuste vormgeving en het gewicht een ballistische bescherming. De case is via MobileFun te koop in zwart, wit, Rood en geel voor slechts € 51,49 en dat is niet veel geld voor een case met zo’n extreme bescherming tegen stof, stoten, krassen en (beperkt) vallen.

Wij denken dat de Love Mei Case voor de iPhone 6 Plus een zeer goede case is als je er een beetje normaal mee omgaat. De case is absoluut een van de sterkere cases voor de iPhone 6 Plus die op dit moment te koop is en voor het bedrag waar je hem voor kan kopen is het absoluut een goede bescherming voor je iPhone 6 Plus. We hebben het niet getest maar we vermoeden dat de Plus in de case door de delen van metaal ook ineens ook een stuk minder snel buigzaam is.
display