MobileMac review: LifeProof Nüüd voor de iPhone 6 (Plus)

De LifeProof Nüüd case voor de iPhone 6 was al enige tijd beschikbaar maar de Nüüd case voor de iPhone 6 Plus liet nog even op zich wachten. Deze is vanaf deze week ook verkrijgbaar en dus hoog tijd voor een review. De naam Nüüd dankt de case aan het ontbreken van een screenprotector op het display. Een dun laagje siliconen in de rand van de LifeProof Nüüd case zorgt ervoor dat er geen water of vuil kan binnendringen in de case.
nuud
Het display is dus niet bedekt en mocht je dat eng vinden vanwege krassen op het display dan heeft LifeProof ook nog een optionele scratch protector bijgevoegd in de verpakking. Voordeel van dit ontwerp is wel dat je altijd een optimale weergave hebt van het retina display en een perfecte response van het touchscreen. De LifeProof Nüüd voor de iPhone 6 (Plus) is waterproof, dirt proof, snow proof en shock proof. In deze MobileMac review gaan we uitgebreid in op de mogelijkheden van deze nieuwe LifeProof Nüüd case.
LifeProof
De LifeProof Nüüd voor de iPhone 6 (Plus) ontvang je in een doosje van karton met een flap die je kan openklappen zodat je de case via een plastic kijkvenster in de verpakking kan zien. Op de verpakking staan de belangrijkste functies van de case: totale bescherming tegen water, sneeuw, vuil en vallen. LifeProof is in mei 2013 opgekocht door Otterbox, fabrikant van zeer goede iPhone hoesjes.
LifeProof 4
In de verpakking tref je een aantal snelstart tips aan, een gebruiksaanwijzing, een microvezel doekje, een optionele screenprotector, een verloopstukje voor de koptelefoon met schroef bevestiging en de LifeProof Nüüd case. Het is verstandig om de handleiding voor gebruik goed door te nemen of deze LifeProof instructie video even te kijken.
LifeProof1
In de LifeProof Nüüd case zit een blauwe test unit in de vorm van een iPhone 6 (Plus), dit is om de case op waterdichtheid te controleren. Het is belangrijk om de case voor gebruik goed te testen als je hem in natte omgevingen of in het water gaat gebruiken. De test toont aan of de waterbestendige afdichting goed werkt.
LifeProof nuud
Het materiaal van de Nüüd case is zeer degelijk en de case is mooi afgewerkt. De schermloze technologie van de LifeProof Nüüd case is in het begin best wel eng en daarom gaan we daar in deze review uitgebreid op in. De Nüüd case heeft minimale afmetingen en alle poorten en knoppen van je iPhone 6 (Plus) zijn prima te bedienen en blijven goed functioneren.
Lifeproof water
Om beter te begrijpen hoe de case is opgebouwd lichten we er enkele uit. Aan de binnenkant van de LifeProof Nüüd case zitten pakkingen en rubber verwerkt. Het rubber is in staat om impact te absorberen. De pakkingen bij het hoorgedeelte, luidspreker en de microfoon aan de onderkant moeten vocht tegenhouden. Op de gele plekken op de eerste foto hierboven zie je rubber om impact te absorberen. De rode elementen op de linker foto zijn van foam met een waterdicht membraan wat in staat is om vocht tegen te houden maar wel geluid kan doorlaten. Het linker gedeelte op de foto is voor de microfoon en rechts zie je de uitsparing voor de luidspreker. Op de middelste foto zie je uitsparingen voor de True Tone-flitser en de camera. Het gedeelte wat we rood hebben gemaakt is van rubber om de camera te beschermen. In de hoeken en in de onderkant van de case zit rubber om klappen op de case te kunnen opvangen. We hebben het op de middelste en laatste foto rood gemaakt.
pakking
Als we nog iets meer inzoomen in de binnenkant van de LifeProof Nüüd case zien we op de eerste foto het foam met daarachter een waterdicht membraan. Op de middelste foto zie je de pakking van rubber die vocht maar ook impact moet tegenhouden. Het grijze rechthoekige dingetje is voor de aan/uitknop. Op de laatste foto zie je de uitsparing voor de camera met een groot gedeelte van rubber. Dit geeft een optimale bescherming voor de camera. Het rechter gedeelte op de foto is voor de camera. Dit gedeelte is afgeschermd door ontspiegeld glas. De uitsparing voor de True Tone-flitser van de iPhone 6 (Plus) is afgeschermd door een laagje siliconen.
oor
Hierboven de uitsparingen van het hoorgedeelte en de FaceTime HD-camera. Links op de foto de buitenkant en rechts de binnenkant. Je ziet duidelijk de pakking die vocht en stof moet tegenhouden. Toch is deze afdichting wel in staat om je normaal telefoongesprekken te laten voeren. De geluidskwaliteit is iets minder maar dit is te verwaarlozen. De afdichting voor de FaceTime HD-camera is niet van ontspiegeld glas maar van plastic.
onderkant
Aan de onderkant van de case zitten van links naar rechts een dopje met een waterdichte pakking voor de hoofdtelefoon, daarnaast zie je de microfoon ingang die aan de binnenkant is afgedekt door een waterdicht membraan. In het midden de Lightning poort wat je kan afsluiten met een klepje met een pakking van groen rubber. Het klepje is een essentieel onderdeel van de case omdat het de twee delen van de Nüüd case aan de onderkant op elkaar drukt. Daarnaast de luidspreker. Het waterdichte membraan van de luidspreker maakt het geluid gedempt wat zorgt voor een minder goede geluidservaring dan je gewend bent zonder case. Op zich vrij logisch met een waterdichte case. Nog net zichtbaar op de foto is de sticker ter bescherming van de Touch-ID, deze kan je gewoon verwijderen.
onderkant 2
Nog een foto van de binnenkant van de LifeProof Nüüd case. In het midden de uitsparing voor de Touch-ID met de sticker en de twee delen van foam met waterdichte pakking voor de luidspreker en de microfoon. In de hoeken ook goed zichtbaar het rubber voor het opvangen van impact. Dit geeft weer hoe de protectie van de case is opgebouwd via twee delen die je op elkaar klikt.
valt
Hierboven zie je hoe de iPhone 6 (Plus) in de case zit. Alles sluit perfect aan. De case maakt je iPhone wel iets groter maar is zelfs met een iPhone 6 Plus nog steeds goed te hanteren.
voorkant
Aan de voorkant van de LifeProof Nüüd case zit rondom een opstaand randje zodat je de iPhone 6 (Plus) met het display naar beneden op een tafel of bureau kan neerleggen. In de hoeken van de case is dit randje van hard rubber gemaakt zodat je iPhone niet snel ergens vanaf kan glijden. Op de foto hierboven hebben we één van de drie randen rood gemarkeerd. Aan de bovenkant is er één rand die doorloopt van hoek tot hoek. Aan de onderkant is dat niet mogelijk omdat er een klepje zit voor de ingang van de Lightning connector. Dit is verder geen nadeel voor de bescherming van het display.
randje
Tot slot de siliconen rand die schermloze technologie van de LifeProof Nüüd case mogelijk maakt. Deze rand zit rondom het display van je iPhone 6 (Plus) en zorgt als het ware voor een waterdichte afdichting tussen de case en het display. Als je de twee delen van de case op elkaar klikt drukt de siliconen laag op het display en maakt op die manier je iPhone aan de voorkant waterdicht. Het display van je iPhone kan nog wel nat worden of stoffig maar dit is geen belemmering voor de electronica van je iPhone.
in gebruik nemen
Als je de LifeProof Nüüd case in gebruik neemt moet je het display goed schoonmaken met het bijgeleverde microvezel doekje. Als je een screenprotector hebt moet je die eerst verwijderen. De voorkant van de case leg je op een tafel en stop eerst de onderkant van de iPhone 6 (Plus) in de Nüüd case. Klik daarna de achterkant (van boven naar beneden) op de voorkant. Sluit het klepje van de Lightning poort en schroef het dopje voor de hoofdtelefoon in de behuizing van de case.
water test2
Voordat je de case in gebruik neemt is het verstandig om de case eerst 30 minuten in water te testen met de bijgeleverde blauwe test unit. Leg de case in een emmer en zet er een fles of een kopje met water op zodat de case onder water blijft.
open
Na 30 minuten droog je de case af met een theedoek en open je Lightning poort en de afdichting voor de koptelefoon. Daarna open je de Nüüd case eenvoudig (rechtsonder) met een 20 eurocent muntje. Als alles goed is gegaan zit er geen water in de blauwe iPhone test unit. Het is wel verstandig om na de eerste test elke 3 maanden opnieuw te testen op waterdichtheid en eventuele lekkages. Als je de Nüüd case veel gebruikt op het strand kunnen er ook zandkorrels onder de siliconen laag aan de voorkant komen die de waterdichtheid kunnen beïnvloeden.
1
We hebben de LifeProof Nüüd voor de iPhone 6 (Plus) uitvoerig getest en geen extreme nadelen kunnen ontdekken. Zoals we al eerder schreven is het geluid van de luispreker door de afdichting van de case minder en ook de microfoon van de behuizing. Dat is logisch met een waterdichte case en dat zien wij niet als nadeel.
zee
Wij gebruiken zelf meerdere iPhone hoesjes die steeds geschikt zijn voor de momenten waarop we onze iPhone willen gebruiken. Dat is met de LifeProof Nüüd voor de iPhone 6 (Plus) ook het geval. Ideaal voor op het strand, op het water en in de regen maar minder geschikt voor op kantoor. We hebben geen nadeel ondervonden door onze LifeProof Nüüd case zonder bijgeleverde screenprotector te gebruiken.
dikte
Het gewicht van de case is slechts 53 gram en de afmetingen van de iPhone 6 Plus case 170.2 mm x 88.9 mm x 12.2 mm. Het frame van de case is gemaakt van hard plastic, de knoppen zijn van hard rubber en ook het iets verhoogde gedeelte aan de onder- en bovenkant van de case. De doorzichtige grijze plastic achterkant van de case is erg gevoelig voor krassen.
achterkant
Linksboven zie je de ronde uitsparingen voor de camera en de True Tone-flitser van de iPhone 6 Plus. Voor de flitser zit een stukje doorzichtig siliconen wat stof en water moet tegenhouden. Dat heeft wel als nadeel dat vuil en stof blijven kleven aan de siliconen laag. De uitsparing voor de camera is afgedekt met ontspiegeld glas. Dit is perfect en heeft geen enkele invloed op de werking van de camera. Aan de boven en onderkant van de Nüüd case zit aan de achterkant een zwarte rand van hard rubber. Deze rand vangt impact aan de achterkant op en dan met name de hoeken. De twee randen liggen ook iets hoger dan de doorzichtige hard plastic achterkant van de case om krassen te voorkomen. Toch krast het doorzichtige plastic vrij snel.
siliconen
De Touch-ID werkt soms niet zoals je het gewend bent. In de case zit waterdichte folie verwerkt die je vingerafdruk kan doorlaten maar soms werkt het niet goed waardoor je toch je toegangscode moet invoeren. Waar dat aan ligt hebben we niet kunnen achterhalen. De siliconen laag aan de voorkant is plakkerig zodat stof en zand er snel aan blijft plakken. Dit kan je er ook weer afspoelen onder een kraan.
trulah
We hebben de LifeProof Nüüd voor de iPhone 6 (Plus) een aantal malen uitvoerig getest op waterdichtheid. Tijdens alle testen was er geen water waarneembaar in de case. Het enige waar je, je zorgen over zou kunnen maken zijn krassen op het display van je iPhone 6 (Plus).
protector
Met de bijgeleverde screenprotector kan je dit voorkomen. Bevestig deze protector wel op de Nüüd case, dus als je iPhone er al in zit. Als je dit niet goed doet beïnvloed je de afdichting van de siliconen rand op de voorkant van de case waardoor de case kan gaan lekken.
protectie
Volgens de specificatie van LifeProof is de Nüüd kan je iPhone 6 (Plus) in de case 2 meter onder water één uur overleven. Je iPhone is dus niet alleen veilig op, maar ook onder water. De protectie tegen water heeft als voordeel dat de case ook in staat is om sneeuw, stof en vuil tegen te houden. Je iPhone 6 (Plus) kan in de LifeProof Nüüd case een val van 2 meter hoogte weerstaan en is getest volgens militaire normen.
water
Zoals we al eerder schreven kan je op en onder water beter een GoPro gebruiken. Als er dan iets mis gaat is dat goedkoper dan een nieuwe iPhone. Als je LifeProof Nüüd case niet goed is of lekt ontvang je tijdens de garantie periode van een jaar wel een nieuwe case maar geen nieuwe iPhone. Mocht je nog twijfelen lees dan even deze tweet van iPhone ambassadrice @ijustine. Haar iPhone 5s LifeProof case bleek in een IJslandse Blue Lagoon toch ineens niet waterdicht.
2
De LifeProof Nüüd heeft valtesten volgens de 810G-516.6 militaire normen weten te doorstaan. De Nüüd case heeft ook de internationale IP-68, Ingress Protection (IP) norm gehaald. Dat betekent dat de case 8 uur in een ruimte met circulerend talkpoeder heeft weten te overleven en 2 meter onder water kan blijven gedurende 1 uur.
LifeProof nuud
De LifeProof Nüüd voor de iPhone 6 is verkrijgbaar vanaf € 79.99 de Nüüd voor de iPhone 6 Plus kost € 99,99 De cases zijn te koop in de kleuren wit/grijs of zwart. De MobileMac reviews over de Nüüd case voor de iPhone 5(s) kan je hier lezen, de review over frē case voor de iPhone 5 staat hier. Als je op zoek bent naar een goede case die niet waterdicht is kunnen we je ook onze review over de OtterBox Defender case aanraden.