MobileMac review: Leef iAccess iOS microSD Reader is essentieel voor iPhone eigenaar met een Action Camera

Onlangs schreven we nog een uitgebreide review over de Leef iBridge, handig als je een iPhone of iPad met Lightning connector hebt met een beperkte opslagcapaciteit. Ditmaal kijken we naar de Leef iAccess Micro SD Reader voor iOS die te koop is voor € 55,99 via MobileFun.nl De Leef iAccess is speciaal ontworpen voor iDevices zoals een iPhone en iPad met een Lightning aansluiting. Via de ingebouwde Micro SD kaartlezer kan je razendsnel multimedia bestanden van je Action Camera importeren naar je iPhone of iPad.
Leef-iAccess1
De Leef  iAccess zit verpakt in een doosje van karton met aan de voorzijde een ovaal geplastificeerd kijkvenster waar je de witte Leef  iAccess met Lightning connector al ziet zitten. Op de voorkant van de verpakking zie je een afbeelding van een iPhone 6 en de iAccess in actie. De Leef  iAccess is officieel gecertificeerd en dus goedgekeurd door Apple volgens de normen van het Made for iPhone- programma (MFi). Op de achterkant van het doosje staat beknopte informatie die je straks uitgebreid terug kan lezen in deze review.
Leef-iOS
Als je het doosje opent schuift er een zwart display van plastic met de merknaam Leef uit de doos en kan je de witte iAccess iOS microSD Reader uit het plastic halen. Veder zit er niets in de verpakking. De bijbehorende software om de Leef iAccess te gebruiken op je iPad of iPhone kan je gratis downloaden via de App Store. Er is wel een online PDF gebruiksaanwijzing beschikbaar maar die heb je niet echt nodig.
leef2
De Leef iAccess iOS microSD Reader is klein en daardoor handig om altijd bij je te hebben als je op stap gaat met je action camera. Na de actie deel en bewerk je de bestanden snel via je iDevice zonder dat je daar een laptop of MacBook voor nodig hebt. Het overdragen van multimedia bestanden kan tegenwoordig bij vrijwel alle action camera’s ook draadloos maar als je hier enige ervaring mee hebt dan weet je ook dat dit veel tijd kost.
Leef-iAccess-iOS-microSD-Reader
Het overdragen van video en foto bestanden gaat een stuk sneller met de Leef iAccess iOS microSD Reader. Groot voordeel is ook dat je videobestanden met een hoge resolutie nu ook kan importeren in je iPhone 6 of 6s. De Leef iAccess reader is compatible met microSD geheugenkaarten van 8 tot 128GB.
leef-iOS-iAccess
De afmetingen van een microSD kaartje zijn 15 × 11 × 1 mm. De reader zelf is 40.5 x 21.0 x 16.6 mm. Dat geeft aan hoe klein de iAccess reader is. Je moet het kaartje in de achterkant van de reader plaatsen met de koperkleurige pennetjes naar de bovenkant. Als je een klikje voelt en hoort zit de microSD kaart goed in de reader. Verkeerd om plaatsen is niet mogelijk omdat er een beveiliging in de iAccess reader zit.
leef-microSD-reader
We hebben de iAccess uitgebreid getest met verschillende microSD kaartjes uit actie camera’s van Sony, TomTom en GoPro. Alle content van alle geheugenkaarten was inclusief de metadata prima te importeren in een iPhone 6s en een iPad Air 2.
leef-iAccess-iOS
De Leef iAccess reader is compatible met veel iPhone hoesjes. Hierboven zie je de reader met een Thule Atmos X4. Met cases die volledig waterdicht zijn zoals die van Lifeproof is de Leef iAccess niet te gebruiken. Daarvoor moet je, je iPhone even uit de case halen.
leef-overzicht
Als je de Leef iAccess reader met de Lightning connector de eerste keer aansluit op je iPhone of iPad opent er meteen een link naar de Leef App in de App Store. Via instructies op je iDevice kan je binnen een minuut de reader en de bijbehorende applicatie in gebruik nemen.
leef1
Linksboven de melding die je ziet als je voor het eerst de Leef iAccess reader via de Lightning connector in je iPhone of iPad steekt. In het midden de opties zoals het overdragen van bestanden, inhoudsviewer, iAccess camera en (niet zichtbaar) het instellingen menu. Daarnaast de media formaten zoals foto’s, muziek, films en documenten die je kan openen via de reader.
leef2
Het overdragen van foto en video bestanden van je Action Camera naar je iDevice werkt snel en eenvoudig. Via thumbbails kan je een selectie maken van de bestanden die je wil overdragen maar het is ook mogelijk om meteen alle bestanden te kopiëren.
leef4
Via bestandsbeheer is het mogelijk om te browsen door de mappen die op je geheugenkaart staan. Als je op een bestand klikt krijg je een preview te zien van het bestand. Het is ook mogelijk om op deze manier bestanden naar je iDevice te kopieren.
leef5
Als het interne geheugen van je iPhone vol is kan je de Leef iAccess ook gebruiken om foto’s en video’s op de microSD kaart te bewaren via de iAccess camera optie. Via het instellingen menu zijn extra functies beschikbaar zoals het controleren van de opslagcapaciteit en een backup maken van de contactgegevens en foto’s op je iDevice. Het maken van een back-up verloopt snel via de Lightning connector. Het is niet alleen mogelijk om foto’s van je microSD kaart naar je iPhone of iPad te kopiëren maar maar ook andersom.
leef
De Leef iAccess is compatible met de iPhone 6s/6s Plus, iPhone 6/6 Plus, iPhone 5/5s/5c, iPad Air/Air 2, iPad mini/2/3, iPad met Retina display, iPad (4e generatie), iPod touch (5e generatie). Het is mogelijk om Micro SD kaarten te gebruiken van 4 tot 128GB. De overdraagsnelheid hangt mede af van de snelheid van de klasse van het geheugenkaartje.
leef-iOS-iPhone
De Leef iAccesss is zo compact met zijn afmetingen van 40.5 x 21.0 x 16.6 mm en een gewicht van 6 gram dat je hem altijd bij je kan dragen. De reader is gemaakt van stevig wit ABS plastic en Leef geeft zelfs 5 jaar garantie. De Leef iAccesss is te koop voor slechts € 55,99 via MobileFun.nl waar je nog veel meer Apple accessoires kan vinden.
leef-review