MobileMac review: Kenu Airframe + de kleinste en meest portable iPhone houder voor je auto

De Airframe + van Kenu is een handige compacte houder voor je iPhone. Je bevestigt de Airframe + eenvoudig via een slim klemmetje op het luchtrooster van je auto. Niet alleen handig voor navigatie via je iPhone maar ook voor handsfree gesprekken en het streamen van muziek.
airframe 1
De Airframe + zit verpakt in een doosje van karton met een hangertje van plastic. Op de verpakking staat een beknopte beschrijving van de functies. Op de achterzijde zit een kijkvenster van plastic waar je de Airframe + alvast kan aanschouwen.
airframe2
In de verpakking tref je 2 vierkante kaartjes van karton aan. Op de eerste staat de productnaam en op het tweede kaartje een beknopte uitleg. Het komt er min of meer op neer dat de Airframe + met alle ventilatieroosters te gebruiken is. De laatste afbeelding is niet geheel onbelangrijk. Als je de Airframe + gebruikt in een ventilatierooster dan is het verstandig om de ventilator uit te schakelen.
airframe3
De pootjes van de Airframe + kan je uittrekken via een ingebouwd veermechanisme. Op die manier kan je alle iPhones in de houder plaatsen, inclusief de meeste standaard iPhone hoesjes. Uit onze test bleek wel dat een iPhone Plus in een robuust hoesje zoals de Otterbox Defender Case of de Love Mei Powerful niet in de Airframe + past. De breedte van deze cases overschrijden de maximale breedte van 3.4 inch (8.8 cm) van de Airframe + houder. Een iPhone 6 in de eerder genoemde robuuste hoesjes is overigens geen enkel probleem.
airframe 4
Hierboven zie je hoe perfect de Airframe + om de Spigen Slim Armor CS case past voor de iPhone 6 Plus. De clip met 4 pootjes van thermoplastische elastomeren (TPE) zorgt ervoor dat je ventilatierooster niet beschadigd. Het is een rubberachtig materiaal wat relatief hard is maar nog steeds flexibel. Het leent zich daarom prima om in een ventilator te stoppen en geeft bij weerstand mee. De vier pootjes zitten op een roterende cirkel zodat je, je iPhone eenvoudig in portret- of landschapsmodus kan draaien. Ook zichtbaar op de foto zijn de twee pootjes van roestvrijstaal waar de trekveer aan zit verbonden. De houder zelf is gemaakt van ABS (thermoplast en een copolymeer). Dat materiaal is vormvast, licht en slagvast. De Airframe + weegt hierdoor slechts 27 gram.
airframe5
Het vastklikken van de vier pootjes werkt zeer eenvoudig. Je prikt de pootjes van de houder gewoon in het ventilatierooster. Daarna klik je, je iPhone in de Airframe + en pas je desgewenst de oriëntatie nog aan door de roterende clip naar portret- of landschapsmodus te draaien.
airframe6
We hadden de Airframe + graag getest in een Range Rover op een weg met metersdiepe kuilen maar dat is helaas niet gelukt. Onze Nikita Lauda in een New Beetle heeft daarom de honneurs waargenomen en de Airframe + houder uitvoerig getest en goed bevonden. De hobbelige wegen van Delft doen wegens het faillissement van de gemeente niet onder voor een Roemeens wegdek met gaten en scheuren en was dus het perfecte testcircuit voor de test. De iPhone 6 Plus is in portret- en landschapsmodus niet uit de Airframe + houder gevallen en wist alle impact van buiten te weerstaan. De conclusie is dat een iPhone in de houder stevig op zijn plaats blijft en daarnaast is het gebruik van audiokabeltjes en/of oplaadkabels ook nog steeds mogelijk.
airframe6
Tot slot is de Airframe + met een bankpas of creditcard in de roterende clip nog te gebruiken voor het handsfree kijken van video. Als je een pasje in de voetjes van de clip plaatst krijg je een ideale kijkhoek om video’s te kijken, een Journaal (terug) te kijken of voor FaceTime-gesprekken. De Kenu Airframe + is voor €33,95 te koop bij iPodhoes.nl en is wat ons betreft essentieel voor elke auto eigenaar.