MobileMac review: Hitcase PRO+ voor de iPhone 5s/5c/5

Onlangs schreven we een review over de Hitcase Pro, die review kan je hier lezen maar tijdens onze test bleek dat de case niet waterdicht was. Na uitvoerig overleg met Hitcase kwamen we er achter dat het om een productiefout van de case ging. Vervelend omdat het verder een prima case is. Met Hitcase kwamen we overeen om de review nog eens te doen maar dan ook meteen van de nog betere Hitcase PRO+. Dat plusje staat voor betere lenzen en het geluid van de case is beter door de nieuwe ShockWave audio pakking in de case. Wat er verder beter is kan je lezen in onze review over de Hitcase PRO+.
HitCase-1
De verpakking is compacter geworden met meer inhoud. Op de doos lezen we dat we een case in handen hebben met een wijdhoeklens die geschikt is voor de momenten waarop je normaal gezien je iPhone thuis zou laten.  Nieuw is dat de lens van de Hitcase te vervangen is en in de verpakking zitten twee lenzen. In de doos ook een selfiestick die Hitcase de ShootR Monopod noemt.
HitCase-0
Niet allemaal te zien op de bovenstaande foto maar uit de doos haalden we naast Hitcase PRO+ case die geschikt is voor de iPhone 5/5c en de 5s de volgende accessoires en onderdelen:

1x TrueLUX 3X superwijdhoeklens
1x TrueLUX™ Flat lens
1x ShootR Monopod Mount
1x StickR Mount
2x Lens kapje en dopjes voor onderkant lens
1x polsbandje
1x snelstartgids
Plus wat losse onderdelen om bijvoorbeeld een GoPro mount te gebruiken. Wat we erg handig vinden is dat Hitcase een ShootR Monopod heeft bijgevoegd in de verpakking. Dat scheelt al gauw weer zo’n €25 of meer voor een handgreep voor de Hitcase PRO+.
lens copy
Hitcase weet zich ten opzichte van andere robuuste cases vooral te onderscheiden door de lensjes die bij de case zitten. In dit geval zijn het de vernieuwde TrueLUX lenzen. De TrueLUX 3X superwijdhoeklens is mooi afgewerkt en heeft een zeer wijd bereik. De beeldhoek van de TrueLUX Flat lens is vergelijkbaar met de standaard lens van de iPhone maar dan zonder vertekening en iets scherper doordat reflecties worden weggenomen. De 3X Super Wide groothoeklens van glas vinden we het meest interessant omdat hij gemaakt is van 3 lenselementen van glas met een anti-reflecterende coating. Dit om vertekening en optische afwijkingen te verminderen zoals vignettering in de foto of video-mode. De lenzen zijn voorzien van blauwe siliconen lensdoppen die goed passen en makkelijk te verwijderen zijn.
hitcasePro+
Hierboven de Hitcase PRO+ met de TrueLUX 3X superwijdhoeklens en daaronder de lensdoppen en de TrueLUX FLAT lens. De lenzen zijn met de blauwe siliconen lensdop op de lens eenvoudig te verwijderen van de case.
hitcase
De Hitcase PRO+ met de TrueLUX 3X superwijdhoeklens en de blauwe lensdop. De case van ABS/polycarbonaat heeft een matte zwartgrijze afwerking en is erg prettig om vast te houden omdat de afwerking niet glad is. In de  case is ook de merknaam en het logo van Hitcase ingestanst.
case
In de Hitcase PRO+ kan je een iPhone 5/5s of een iPhone 5c gebruiken. Dat is erg handig en de pasvorm blijft in alle gevallen goed. Links zit het gedeelte waar je de iPhone in plaatst en rechts zie je de case met de  4 antracietkleurige ShockSeal foam delen die impact van buiten moeten absorberen en opvangen. In het linker gedeelte zit een zwarte rand van poron met een dikte van 4 millimeter. Dit is een waterdichte pakking die ook impact rondom je iPhone (frame) kan absorberen. Door de screenprotector op de voorkant van de case neemt het gebruiksgemak wel iets af.
HitcasePRO
De response van het touchscreen werkt door het plastic niet meer zo als je gewend bent zonder case en de hoeken van het display zijn door de opstaande randen van de case iets lastiger bereikbaar. De homeknop is prima te bedienen en de volumeknoppen en de aan/uitknop ook. De case is vooral gemaakt voor de momenten waarop je normaal geen iPhone meer kan gebruiken. Na gebruik van de Hitcase zullen de meeste gebruikers hun iPhone weer in een case of hoesje stoppen wat meer geschikt is voor dagelijks gebruik. Voordeel is wel dat je een iPhone eenvoudig en snel uit de Hitcase PRO+ case kan verwijderen.
stick
In de verpakking zit een degelijke en goede ShootR Monopod (selfiestick) waarop je de Hitcase PRO+ case snel via de RailSlide mount op kan monteren. De kijkhoek van de case is vrijwel in alle standen te positioneren. Roteren is niet mogelijk maar dat doe je met de stick zelf.
pod
De ShootR Monopod is uitschuifbaar door er aan te draaien. Er kunnen maximaal 3 delen uit de monopod gedraaid worden en als je maar 1 of twee delen nodig hebt dan is dat ook mogelijk. Het werkt simpel via een draai naar links, de benodigde lengte uitschuiven en door naar rechts te draaien zet je de delen weer vast. De monopod is voorzien van een polsriem voor veilig en gemakkelijk gebruik.
case1
Samen met de bijgeleverde RailSlide mount is de case ook te gebruiken met vrijwel alle GoPro accessoires. Aan de onderkant van de RailSlide mount zit een schuifje waarmee je de case weer snel uit de houder kan schuiven.
vergelijking
Op de foto links de Hitcase PRO case en rechts de Hitcase PRO+. Wat opvalt is dat de lens van de PRO+ groter is en dat er rechts naast de lens een kleine uitsparing zit voor het verbeterde ShockWave audio systeem. Verder is er op het oog weinig verschil waarneembaar.
lens2
De groothoeklenzen van beide cases hebben vrijwel hetzelfde bereik maar de nieuwe TrueLUX lens van de Hitcase PRO+ is wel beter dan zijn voorganger. Er zit minder vertekening in foto’s en in de hoeken valt er minder snel beeld af. Wat ons ook opvalt is dat de anti-reflecterende coating van de lens anders is en er zijn minder optische afwijkingen waarneembaar.
materiaal
Net als zijn voorganger is de Hitcase PRO+ snel en eenvoudig te openen via de 3 sluitingen aan de voorzijde. Dit werkt zo goed dat je binnen 5 seconden je iPhone in de case kan stoppen. Eruit halen gaat overigens net zo snel.
versus
Links zie je de Hitcase PRO+ en rechts de Hitcase PRO, wat direct opvalt is dat de 4 ShockSeal foam delen in volume zijn verkleint en dat de vormgeving rondom de lensopening is aangepast. Dit heeft te maken met de ShockWave audio pakking die registratie van audio met de Hitcase PRO+ case 2x beter maakt dan zijn voorganger. Je merkt deze verbetering van het geluid ook tijdens telefoongesprekken.
water
De watertest was vanwege onze vorige ervaring wat spannender dan normaal maar ditmaal was er geen enkele druppel water in de case waarneembaar.
watertest
We kunnen je wel aanraden om alle iPhone cases die je in, op of onder water gaat gebruiken voor gebruik altijd 30 minuten te testen in een wasbak met water. Stop in de case een stukje tissue of WC-papier om enige vorm van lekkage meteen te kunnen waarnemen na de test.
vb hitcase
Op de Hitcase website zie je de bovenstaande voorbeeldfoto die goed laat zien hoe groot de groothoek is van de TrueLUX 3X superwijdhoeklens van de Htcase PRO+.
voorbeeld1
We hebben een paar testen gedaan met de FLAT lens en de Super Wide lens van de Hitcase PRO+ Links zie je de groothoek en rechts de Flat lens.
voorbeeld2
Hoe dichter je met de groothoeklens bij een voorwerp komt hoe erger de vertekening. Met een beetje creativiteit zorgt dit wel voor leuke effecten.
binnenhof
Met grote objecten zoals de Ridderzaal is goed te zien hoe groot de groothoek van de TrueLUX groothoeklens is. Rechts weer een foto van de standaard TrueLUX flat lens.
compare
We hebben de groothoeklens van de Hitcase PRO+ (links) en de Hitcase Pro lens (rechts) ook met elkaar vergeleken. De lens van de PRO+ heeft minder vertekening, is scherper en de vignettering in de hoeken is ook veel minder.
Hitcase vs GoPro
We waren ook benieuwd hoe de groothoeklens van de Hitcase PRO+ zou presteren ten opzichte van de GoPro Hero 4 Black Edition. Het resultaat qua beeldhoek is vrijwel identiek. De GoPro heft iets warmere kleuren en meer doortekening maar voor onze test gebruikten we slechts een iPhone 5 zodat we er vanuit gaan dat de prestaties aanzienlijk verbeteren als je bijvoorbeeld een iPhone 5s in de case gebruikt.
Apple Store Den Haag
Met de Hitcase PRO+ op bezoek bij de Apple Store in de Passage in Den Haag. Met de flat lens kunnen we de Apple Store niet volledig vereeuwigen maar met de TrueLUX groothoeklens is dat geen enkel probleem.
passsage1
Nadeel van zo’n enorme groothoeklens is dat je snel te maken krijgt met vertekening van het beeld. Als je daar met je kader een beetje rekening mee houdt maak je al vrij snel prachtige foto’s met de lens.
wijdhoek
De foto’s vertonen in de hoeken vaak kromme objecten door de groothoeklens. Deze perspectiefvertekening in een foto is met de SKRWT app waar we onlangs een review over schreven te corrigeren en daarmee wat ons betreft niet alleen een essentiële app voor iPhoneografen maar zeker ook voor Hitcase eigenaren.
dak
De Hitcase PRO+ is zeer sterk en robuust en overtreft zelfs valtesten van het Amerikaanse ministerie van defensie (US Military Standard Mil-Std-810F, Meth-516.5). De case is uitvoerig getest op temperatuur, schokken, trillingen, vochtigheid en Meth 516.6 staat voor de robuustheid. De case voldoet aan alle testen van de drop-test norm om stoten en schokken te kunnen overleven. De pakkingen van de sluitingen en uitsparingen voor de hoofdtelefoon, het oorgedeelte, microfoon en luidsprekers zijn bestand tegen water, stof en vuil.
Hitcase PRO+
De Hitcase PRo+ is tot 10 meter waterdicht en met de optionele FloatR blijft de case in het water ook nog drijven als je de iPhone op of in het water verliest. Omdat de Hitcase RailSlide mount ook te gebruiken is met GoPro accessoires kan je eventueel ook een GoPole BOBBER gebruiken.
float
De Hitcase Pro is op dit moment in de aanbieding is voor slechts € 69,95 bij GSMpunt.nl de door ons geteste verbeterde Hitcase PRO+ heeft een adviesprijs van $ 99.99 exclusief $18,99 verzendkosten en btw. Hitcase heeft ook een leuke Vidometer app gemaakt die gratis te downloaden is via de App Store. Voor de Pro functies zoals (satelliet) kaarten betaal je eenmalig €1,99 Meer daarover kan je hier lezen.