MobileMac review: Griffin Survivor all-terrain voor de iPhone 6 Plus is zeer robuust maar niet in de regen

In deze review kijken we uitgebreid naar de Griffin Survivor all-terrain case die o.a. te koop is SB Supply naast de andere Griffin collectie zoals de Survivor Extreme Duty hardcases voor de iPad, iPad mini en de iPhone. Griffin maakt al enige tijd valbestendige cases die bestand zijn tegen de ruige omstandigheden. In het onderwijs zijn ze ook erg populair en dient de behuizing veelal als bescherming voor iPads. Als je een iPhone laat vallen zal de Survivor case in de meeste gevallen de val breken. Griffin is daarin ook eerlijk en op de bijsluiter in de verpakking lezen we dat de case niet onverwoestbaar is en dat Griffin niet aansprakelijk is als het toch een keer mis gaat. Om te kijken hoe groot die kans is hebben we de case uitvoerig getest.
Griffin-01
Griffin Survivor all-terrain case zit verpakt in plastic in een doosje van karton met kijkvenster aan de voor- en achterkant. Door een flap aan de voorkant te openen die voorzien is van een magneetsluiting kan je ook even voelen aan een pantserdeel op de achterzijde van de case. Op de doos zien we de gebruikelijke omschrijvingen waar we later in deze review uitvoerig op in gaan.
Griffin-02
Volgens de informatie op de verpakking beschermt de Griffin Survivor case je iPhone 6 Plus tegen een val tot 2 meter hoogte, regen, zand, stof en stoten. De Survivor All-Terrain is getest en gecertificeerd door het Amerikaanse en Britse leger en voldoet aan de militaire MIL-STD-810G norm. De norm bestaat uit 24 laboratoriumtestmethoden waaronder mechanisch veroorzaakte schokken en die heeft de case goed weerstaan gezien de hoge 810G MIL-STD codering op de verpakking.
lagen
De Griffin Survivor all-terrain case is opgebouwd uit vier lagen protectie. De bovenste laag is een krasvaste screenprotector met een (afgedekte) uitsparing voor de thuisknop en Touch ID-sensor, daaronder een breukvast polycarbonaat frame met inserts van foam, daaronder de buitenste siliconen laag die schokken en trillingen absorbeert. De laatste laag bestaat uit protectie via de ingangen van de iPhone 6 Pus door siliconen poorten die wind regen, zand en stof moeten tegenhouden.
Griffin-04
De Griffin Survivor case zit verpakt met een riemclip op de voorzijde die eenvoudig te verwijderen is. In de case zit een iPhone van karton ter illustratie en daarop staan op de binnenkant ook de installatie instructies van de case. Op de achterkant van de case zie je de naam Survivor staan op één van de twee 8-kant delen van polycarbonaat die verbonden zijn aan een frame. Dit frame is in staat om harde klappen op te vangen.
Griffin-05
De riemclip is als standaard te gebruiken of aan je broekriem te bevestigen. Omdat de gebruiksaanwijzing in de Griffin Survivor case zit moesten we even zoeken hoe we de case moesten openen. Aan de voorkant van de case zit een screenprotector met 6 lipjes die je toegang geven tot de case.
Griffin-08
Het openen van de Griffin Survivor case werkt simpel door je nagel iets onder de lipjes te plaatsen. Als je er dan vervolgens aan trekt opent de case. Het beste is om aan de onderkant te starten en dan met de klok mee te gaan. In de binnenkant van de case zie je twee 8-kant delen die gemaakt zijn van foam om impact te absorberen.
Griffin-09
Van links naar rechts zie je de twee onderste delen van de Griffin Survivor case. Met geheel links het frame van keihard polycarbonaat met aan de binnenkant de twee inserts van foam. Daarnaast het siliconen omhulsel wat stof, zand en klappen moet opvangen. Daarnaast de onderkant van het polycarbonaat frame en daarnaast weer het siliconen omhulsel wat rubberachtig aanvoelt.
Griffin-10
Het bakje waar je de iPhone 6 Plus in moet stoppen ziet er doordacht uit aan de binnenkant. De twee foam delen zorgen voor een zachte ondergrond en rondom zitten ook nog siliconen delen van het buitenste gedeelte van de case die schokken kunnen opvangen.
Griffin-11
De case sluit je door de 6 lipjes van de binnenkant naar buiten en naar beneden te duwen. Dit is even wennen maar werkt erg goed. Voordeel van dit systeem is dat je, je iPhone 6 Plus na gebruik ook weer snel in een ander hoesje kan stoppen.
sluitingen1
De Lightning-connector, de ingang voor de koptelefoon en het geluid aan/uit knopje zijn afgedekt met een siliconen klepje. Naast de koptelefoon zie je een zwarte vierkante pakking die stof uit de microfoon moet houden. Zo’n pakking zit ook bij de luidspreker. Op de tweede foto is ook te zien dat de afsluiting van de Lightning-connector niet echt goed werkt.
sluitingen
Op de foto hierboven zie je o.a. de siliconen klepjes voor toegang tot de trilstand (geluid aan/uit) en de ingang voor de 3,5-mm mini-
stereoaansluiting voor koptelefoon. In het laatste klepje zit een vierkant gaatje om het geluid voor de microfoon door te laten maar de microfoon is afgedekt met een laagje wat stof tegen moet houden. De poort in het midden voor de Lightning-connector is ook eenvoudig toegankelijk via een klepje maar dat sluit niet goed genoeg af zodat er stof in de case kan komen. Het laatste gat rechtsonder op de foto is de uitsparing voor de ingebouwde luidspreker die afgesloten is met een pakking van rubber om stof tegen te houden. Het zwarte siliconen omhulsel op de zij- en achterkant van de Griffin Survivor all-terrain case trekt erg veel stof aan merkten we toen we foto’s van de case gingen maken. Bij de meeste foto’s hebben we dat eraf kunnen vegen maar we willen het niet onvermeld laten zodat we ter illustratie sommige foto’s wel met stof afbeelden.
cam
In de Griffin Survivor case zit een uitsparing voor de camera, microfoon en de True Tone-flitser. Zowel de uitsparing voor de camera en de flitser zijn afgedekt door plastic. Dat heeft weer als nadeel dat de kwaliteit van je iPhone 6 Plus camera behoorlijk achteruit gaat merkten wij tijdens het testen van de case. Glas was beter geweest. Het gaatje voor de microfoon is afgesloten door een pakking die wel audio doorlaat maar geen stof. Op de foto hierboven zie je een minuscuul haartje op de lens, dat komt door het het zwarte siliconen omhulsel van de case die stof aantrekt.
Griffin-25
Alle knopjes op het toestel zoals de volumetoetsen en de aan/uitknop zijn goed toegankelijk. Tijdens het maken van foto’s gebruiken wij vaak de volumetoetsen maar die weigerden soms. Dat probleem hadden we nooit om het geluid harder of zachter te zetten of om de iPhone aan of uit te zetten. De Griffin Survivor all-terrain case voelt prettig aan en ligt ondanks het vrij forse formaat prettig in je hand.
clip
Bij de case zit een verwijderbare clip. De clip werkt goed als standaard om bijvoorbeeld een video te kijken en is gemaakt van stevig ABS plastic. De clip is ook handig om de case in een tas te stoppen zodat je iPhone niet ergens onderin beland.
clip2
Met de bijgeleverde clip kan je de Griffin Survivor case ook aan je broekriem bevestigen in horizontale of verticale stand. De case is zeer geschikt voor buitenmensen die soms overvallen worden door een buitje maar ook in de bouw of tijdens werkomstandigheden waarbij je, je iPhone 6 Plus moet blootstellen aan de elementen van de natuur. De case maakt je iPhone 6 Plus niet waterdicht maar is wel in staat om een paar spatjes regen tegen te houden. De afdichting van de poorten vinden wij niet heel doordacht omdat ze te makkelijk open gaan en de afdichting van de Lightning-connector is niet goed omdat je gewoon in de case kan kijken als die dicht is. Samen met een omhulsel wat stof aantrekt is dat niet echt handig. Als je bijvoorbeeld je iPhone 6 Plus in de case met het display naar beneden legt in een regenbui lopen de druppels water uiteindelijk zo je Lightning-poort in.
Griffin-12
Het ligt voor de hand om een vergelijking te maken met de OtterBox Defender Case voor de iPhone 6 Plus omdat de cases qua robuustheid veel op elkaar lijken. De Griffin survivor heeft vrijwel dezelfde features maar is door de afdichting van de camera met plastic en de slechte afdichting bij de Lightning-connector net iets minder goed. De zwarte schokabsorberende rubberachtige siliconen body van de Griffin case is in staat om meer klappen op te vangen dan de OtterBox case maar die trekt weer nauwelijks stof aan. De OtterBox heeft betere sluitingen maar dan weer geen pakkingen voor de microfoon en luidspreker. De OtterBox heeft ook geen plastic voor de camera en aan de voorzijde bij het luistergedeelte, nabijheidssensor en de FaceTime HD-camera. Daarmee is de Griffin survivor vooral meer waterbestendig dan de OtterBox case en iets meer robuuster.

6
De voorkant van de Griffin Survivor case is voorzien van een opstaande siliconen rand. Dit voorkomt krassen op de screenprotector die bij het hoorgedeelte is voorzien van een goede afdichting tegen stof en daarnaast wel goed in staat is om geluid door te laten. Aan de onderkant het licht grijze rondje voor de thuisknop en Touch ID-sensor die allebei prima werken.
Griffin-00
Dat de case eigenlijk niet tegen regen kan vinden we niet heel erg. Dat het siliconen omhulsel zoveel stof aantrekt (zie foto boven) vinden we niet handig. De obstructie van de camera door plastic in plaats van glas is ook jammer. De slechte afdichting van de Lightning-connector aan de onderkant van de case is wat ons betreft een ontwerpfout. Hierdoor kan er stof en vocht in de case komen. Raar want juist op alle andere plaatsen is de case behoorlijk goed geschermd. We vermoeden ook dat het lipje voor de Lightning-connector het eerste zal sneuvelen tijdens het gebruik van de case. Desondanks is het een goede robuuste case die impact tijdens extreme omstandigheden weet te absorberen.
Griffin
De Griffin Survivor case is zeer handig voor iedereen die zijn iPhone 6 Plus meeneemt op locaties waar vuil, zand, schokken, trillingen en onverwachte valpartijen je iPhone kunnen beschadigen. De Griffin Survivor Case is te koop bij SB Supply.