MobileMac review: G-Form Xtreme iPhone 5 case overleeft zelfs vrije val van 30 kilometer hoogte

Hoesjes fabrikant G-Form wist in 2012 wereldwijd de media te halen met een video waarin te zien is hoe een iPad dankzij een G-Form case een vrije val van 30 kilometer hoogte overleeft. Een jaar later hebben ze dezelfde truc nogmaals gedaan maar dan met de nieuwe G-Form Xtreme iPhone 5 Case.

ballon

Met behulp van een weerballon gevuld met helium en een GoPro steeg de iPhone 5 in de G-Form Xtreme case tot een hoogte van 100.000 voet.Vanwege de ijle lucht knapt de weerballon en stort de iPhone 5 in de G-Form Xtreme case terug naar de aarde. De iPhone 5 overleeft de vrije val van 30 kilometer dankzij de G-Form Xtreme case. Die extreme bescherming hebben we eens nader bekeken dankzij iHoesjes.nl waar de G-Form Xtreme voor de iPhone 5 en de iPhone 5s te koop is voor € € 39,95.

0

De G-Form Xtreme zit verpakt in een blisterverpakking van karton met hangertje en een kijkvenster zodat je meteen ziet wat je koopt. Op de achterkant de melding dat je iPhone met deze case beschermd is door de wetenschap. De G-Form Xtreme iPhone 5 Case is voorzien van moleculaire technologie die uithardt bij stoten of impact.

1

De G-Form Xtreme iPhone 5 Case is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Voor deze review hebben we de geheel zwarte G-Form Xtreme case getest. De valtest is door de fabrikant overbodig geworden want hoe moet je een val van 30 kilometer nog overtreffen? Daarbij zijn er ook vast wel tientallen manieren te bedenken om een iPhone 5 onherstelbaar te beschadigen terwijl hij verpakt zit in een G-Form Xtreme case.

2

Qua vormgeving ziet de G-Form Xtreme iPhone 5 Case er aan de voorkant uit als zoveel iPhone hoesjes maar aan de zijkant en de achterkant is de Xtreme case voorzien van Reactive Protection Technology. De case van polycarbonaat is aan de buitenkant voorzien van Reactive Protection Technology (RPT™). Deze technologie zorgt ervoor dat de case verstijft bij impact en op die manier als een pantser werkt. Aan de achterzijde van de Xtreme case zitten 9 delen en aan de zijkant rondom nog eens 9 RPT delen die 90% van de klappen zal opvangen. De delen zijn zacht en flexibel maar worden bij impact hard en werken als een pantser.

3

De RPT technologie zit niet aan de voorkant van de case en dat is dan ook het gedeelte waar je iPhone 5/5s in de G-Form Xtreme Case het meest kwetsbaar is. De case is aan de voorzijde wel voorzien van een opstaand randje plus nog eens 4 delen van 1 centimeter lengte en 1mm hoogte die de ergste impact moet voorkomen. Bij een val op een vlakke ondergrond zien we geen problemen maar bij een oneffen ondergrond blijft je iPhone aan de voorkant kwetsbaar.

4

Ook de  volume- en powertoetsen van de G-Form Xtreme iPhone 5 en 5S case zijn voorzien van bescherming. Alle knoppen zijn goed te bedienen en de opening voor de camera en de flitser in de behuizing van de G-Form Xtreme case is groot genoeg. De 9 RPT delen aan de achterkant van de G-Form Xtreme case ogen op de bovenstaande foto vrij fors maar zijn in werkelijkheid slechts 2 mm hoog.

5

De lichting en koptelefoon aansluiting aan de onderkant zijn prima toegankelijk en voor de microfoon en de speakers zit geen obstructie. De G-Form Xtreme case bestaat uit 3 delen. Een polycarbonaat case waar je iPhone 5/5s in ligt en daaromheen nog een case die voorzien is van zachte Reactive Protection Technology delen.

6

Links op de bovenstaande foto een iPhone 5 in de polycarbonaat gebuizing. Geheel rechts op de foto is de tweede case met zachte laag met de Reactive Protection Technology delen aan de buitenkant van de case te zien. De case heeft bij dagelijks gebruik ook een goede grip en je hoeft niet bang te zijn dat je iPhone 5/5s meteen is  overleden bij een val. De case is shockproof en vrijwel slijtagevast als je hem in een broekzak of jaszak draagt.

7

G-Form maakt naast cases voor iPhones, iPads en MacBooks ook beschermende producten voor mensen die extreme sporten beoefenen zoals BMX rijders, skaters en basejumpers. Met dezelfde innovatieve en baanbrekende RPT™ technologie kan je dus niet alleen je iPhone beschermen maar ook het meest kostbare van jezelf.

skate

G-Form is de enige fabrikant die deze unieke RPT bescherming in huis heeft en na uitvoerige valtesten en stoten kunnen we concluderen dat je iPhone 5 of iPhone 5s zeer veilig is in G-Form Xtreme case. De G-Form Xtreme case  voor de iPhone 5 of iPhone 5s is voor € 39,95 te koop via iHoesjes.nl en dan versturen ze hem ook nog eens gratis binnen Nederland.