MobileMac review: Element Case ION voor de iPhone 6(s) en de iPhone 6(s) (Plus)

Industrieel ontwerper Jeff Sasaki kocht in 2007 zijn eerste iPhone en daarmee creëerde hij ook meteen een probleem, want hoe moest hij zijn nieuwste aanwinst heel houden. Zijn Australische veedrijvershond had daarvoor al vijf telefoons kapot gebeten en door zijn favoriete sporten zoals mountainbiken en snowboarden hadden zijn voorgaande mobiele telefoons ook veel meer te verduren dan bij de gemiddelde smartphone gebruiker.

Jeff had al enige ervaring met het ontwikkelen van sportartikelen en dus al enige baggage en hulpmiddelen om het ultieme iPhone hoesje te ontwerpen. Na wat experimenten met iPhone cases heeft hij in 2008 zijn bedrijf Element Case opgericht. De doorbraak kwam in 2010 toen hij de veelbesproken Vapor 4 case introduceerde. Het was destijds een van de mooiste cases die je kon kopen voor de iPhone 4 maar er was wel een probleem, de 3G ontvangst van de iPhone 4 verslechterende enorm doordat er gebruik was gemaakt van aluminium onderdelen. De afgelopen jaren heeft Element Case steeds weer vernieuwende en vooral verbeterde cases ontworpen waardoor het bedrijf een steeds groter marktaandeel heeft kunnen veroveren. Ditmaal bespreken we de Element Case ION voor de iPhone 6(s) die te koop is via iPhone2day.nl en ook verkrijgbaar is voor de iPhone 6(s) Plus.
element-ion-1
De Element Case ION zit verpakt in een aan de voorkant doorzichtige verpakking zodat je de ION case al meteen kan zien. Op de achterkant een QR-code die je brengt naar de ION pagina op de Element case website en dat de case geschikt is voor de iPhone 6 en inmiddels ook voor de iPhone 6s.
4
Op de voor en achterkant staan ook de 4 belangrijkste kenmerken van de ION Element Case. Resistent tegen impact, ergonomische grip, een behuizing die deels gemaakt is van carbonfiber en ontworpen in Californië.
ion2
Na het uitpakken zie je meteen een robuust en strak ontworpen iPhone hoesje wat gemaakt is van TPU (Thermoplastic polyurethaan) wat in staat is om impact te absorberen. Aan de achterkant is carbonfiber uit de luchtvaartindustrie te zien en dit is gebruikt in combinatie met een achterplaat van polycarbonaat. Deze materialen zijn prima in staat om impact op te vangen en je iPhone goed te beschermen.
ion3
De ION case is voorzien van toetsen die zijn gemaakt van thermoplastische elastomeer (TPU) en de ergonomische grip is zeer goed uitgevoerd. Op de case staat in zilver het E-logo van Element Case en in grijs zie je op het carbonfiber gedeelte de typenaam ION. Aan de rechterkant zie je de uitsparing voor de trilstand. Deze is in de case goed te activeren.
ion
De body van de case en de binnenkant is ook gemaakt van thermoplastische elastomeer (TPU) wat prima in staat is om impact te absorberen. In de binnenkant van de case zie je ook de merknaam plus een verwijzing dat de case in Californië is ontworpen. Ook goed zichtbaar is de uitsparing voor de camera. Zowel links als rechts zitten er aan de onderkant van de case twee gaatjes voor het bevestigen van een lanyard of een keycord.
onder
De onderkant van de ION case met van links naar rechts de twee gaatjes voor het bevestigen van een lanyard, de uitsparing voor de luidspreker, de Lightning connector, microfoon en koptelefoon-ingang en nogmaals de bevestiging voor een lanyard of een keycord.
det2
Alle bedieningsknoppen zijn goed bereikbaar en werken prima in de case. De case heeft een robuuste uitstraling. De case is aan de voorzijde niet standaard voorzien van een screenprotector, deze is bij aankoop ook niet bijgeleverd. Voor de uitsparing van de camera zitten geen belemmeringen zodat je foto’s er nog steeds zeer goed uitzien.
aan
De Element Case ION misstaat niet op het sportveld of in een kantoor omgeving. De ergonomie van de case is zeer goed en voelt ook zeer prettig aan. Het bediengemak is zeer goed en de grip van de case voelt prettig aan. Doordat de case is opgebouwd uit meerdere lagen is impact van buiten in de meeste gevallen goed te absorberen. De Element Case ION voor de iPhone 6(s) is 43.5mm x 74.5mm x 10.5mm en weegt slechts 28.5 gram. De 6(s) Plus versie is 162mm x 85.5mm x 10.6mm en weegt 36 gram.
lanyard

Als je de Element Case ION in Nederland koopt is er standaard geen lanyard of een keycord bijgeleverd. De valtest voldoet aan de militaire standaard: MIL-STD 810G 516.6. Dat wil zeggen dat de case en een Phone 6(s) een valtest van 4 meter hoogte hebben overleefd. Volgens de norm kan de ION case vallen en trillingen weerstaan maar hij is ook geschikt om te gebruiken tijdens heftige of plotselinge schokken en stoten. De ION case is niet geschikt voor gebruik in een stoffige of vochtige omgeving.
kleuren
De Element Case ION is te koop voor de iPhone 6(s) en de iPhone 6(s) Plus bij iPhone2day.nl voor € 49,95 in de kleuren zwart, rood en blauw. De Element Case ION is lichtgewicht en voorzien van een zeer goede en prettige ergonomische grip.

Dit product is beschikbaar gesteld door de webwinkel iphone2day.nl. Bij iPhone2Day.nl vindt je een groot assortiment iPhone hoesjes en accessoires. Er zijn naast docking stations ook iPhone 6s hoesjes en iPhone 6s Plus hoesjes te koop.