MobileMac review: de Mophie Powerstation Pro voor het (bij)laden van je iPhone, iPad, GoPro of andere electronica

We zien soms accessoires die we wel willen kopen maar toch echt te duur zijn voor wat het is. De Mophie Powerstation PRO is zo’n accessoire en met een adviesprijs van €130 toch wel een behoorlijk bedrag. Tot vorige week, want toen kwamen we op Marktplaats ineens een advertentie tegen waar de Powerstation Pro nog maar € 59 kost. Grote vraag was wel of die nieuw was, nep? was de aanbieder wel betrouwbaar? Voor iets minder dan zestig euro (exclusief verzendkosten) namen we de proef op de som. Na betaling stuurde de adverteerder, GSM-Hoek Nijmegen de Powerstation Pro keurig verpakt naar ons op en hieronder lees je onze review over de Mophie Powerstation Pro.
Mophie-2
De Mophie Powerstation Pro zit verpakt in een gesealde blisterverpakking van plastic en karton. Op de verpakking staat dat de accu een capaciteit heeft van 6000mAh en is staat is om veel devices via USB op te laden. Op de achterzijde van de verpakking een verwijzing naar de  IP65 norm waar de Powerstation Pro aan voldoet. Dat komt er op neer dat je de accu niet onderwater kan gebruiken maar dat hij wel een beetje vochtig of stoffig mag worden als de klepjes aan de onderkant dicht zijn. Vuil, zand, water en andere vloeistoffen zullen weinig impact hebben op de accu tenzij er een iDevice of andere electronica aan de Powerstation Pro hangt om te laden.
Mophie-4
In de verpakking de oranje Powerstation Pro, die ook in het zwart verkrijgbaar is, een gebruiksaanwijzing, wat Mophie reclame en de Micro USB Juice Pack oplaadkabel. Het opladen van de Powerstation Pro duurt overigens met een standaard iPhone-oplader zo’n 9 uur.
Mophie-5
De bovenkant van de Mophie Powerstation Pro is gemaakt van aluminium waar 4 groene LED indicatielampjes in zijn verwerkt. De case is afgewerkt met een schokbestendig oranje omhulsel van rubber met 6 schroefjes om de accu te beschermen. In de case zit een speciale high-output batterij waarmee je ook een iPad supersnel kan opladen. De accu kan opladen met een output van 500 mAh, 1 A en 2,1 A. De grote 6000-mAh batterij kan vrijwel elk USB-apparaat opladen. Ter indicatie een iPhone 6 Plus accu (2915 mAh) kan je twee keer volledig opladen met de Powerstation Pro en een GoPro Hero 4 accu (1160 mAh) zo’n 5 keer.
Mophie-6
Aan de linkerkant van de Powerstation Pro zit een knopje om het niveau van de accu te zien op de voorkant van de accu via de 4 groene LED indicatielampjes. Aan de onderkant tref je de twee poorten aan.
Mophie-7
Links de USB-poort (output) om een device te laden en rechts de Micro-USB ingang (input) om de Powerstation op te laden. De ingangen zijn aan de buitenkant van de Powerstation Pro voorzien van  kleine icoontjes om aan te geven wat de functies van de USB-ingangen zijn.
Mophie-9
Op de voorzijde zitten 4 groene LED-lampjes die een indicatie geven van de capaciteit van de accu. Als je op het linker knopje op de Powerstion Pro behuizing drukt lichten ze op. Tijdens het opladen van de accu geven ze aan wat de capaciteit van de accu is.
Mophie-8
De Powerstation Pro is erg handig voor het snel opladen van je electronica. Dat kan ook een digitale camera zijn, een GoPro, iPad of een iPhone. Een GoPro camera kan je uren blijven voorzien van spanning en dat is handig voor de registratie van bijvoorbeeld een timelapse. De Powerstation Pro is erg handig op vakantie of op de camping. Hou wel rekening met oplettende douane want in deze behuizing zou je ook wel eens wat anders verstopt kunnen hebben. De Powerstation Pro had bij introductie de grootste capaciteit van alle Juice Packs maar dat is inmiddels al weer ingehaald door de concurrentie en daarom is hij vermoedelijk nu ook zo vriendelijk geprijsd.
Mophie-10
De Mophie Powerstation Pro kost via Apple nog steeds € 109,95 maar is hier (exclusief verzendkosten) te bestellen voor € 59,- Hieronder kan je zien wat je kan doen met de Juice Pack Powerstation Pro. We raden je wel aan om de accu niet teveel bloot te stellen aan extreem vochtige omstandigheden.