MobileMac review: de Leef iBridge is handig als back-up tool maar ook voor directe opslag van video en foto’s

Als je een iPhone hebt met beperkte opslagcapaciteit en een Lightning connector dan is de Leef iBridge een mobiele oplossing die we je zeker kunnen aanraden. De Leef iBridge is gecertificeerd door Apple en dat is belangrijk omdat niet-gecertificeerde Lightning-accessoires problemen kunnen veroorzaken en dat wil je niet met je dierbare foto’s en video’s. In deze review kijken we uitgebreid naar de 16GB Leef bridge die via Mobilefun.nl op dit moment al te koop is voor € 55,99 en dat is 20% goedkoper dan de adviesprijs.
iBridge1
De Leef iBridge zit verpakt in een doosje van karton met een ovaal kijkvenster waardoor je de iBridge al kan aanschouwen. Op de foto op de verpakking zie je de iBridge in actie en de notificatie dat de iBridge gecertificeerd is door Apple. Op de achterkant lezen we dat je met de iBridge nooit meer zonder geheugen zal zitten en dat de slimme mobiele geheugen module geschikt is voor de back-up voor je foto’s en video’s. Het delen van bestanden tussen Lightning en USB-devices en dat je muziek en video’s direct vanaf de iBridge kan weergeven zonder dat die bestanden het bestaande geheugen van je iDevice belasten.
leef-iBridge
Als je het doosje opent verschijnt er een een hol wit voorgevormd stuk plastic met de links de iBridge en rechts het afsluitdopje die ze bij Leef “the cap” noemen. Een handleiding zit er niet bij en is ook niet nodig. De PDF snelstartgids kan je eventueel hier downloaden.
2
De iBridge bestaat uit twee delen. The Cap en het gedeelte waarin het extra geheugen zit plus de Lightning connector, hi-speed USB 2.0 aansluiting en de blauwe LED-indicator die knippert als er dataoverdracht plaatsvindt. Het design van de Ibridge is zo genaakt dat je hem overal kan instoppen en eventueel ergens aan kan bevestigen in je tas.
iBridge1
De iBridge is gemaakt van TPE Plastic, silicium en aluminium. Het gewicht is slechts 10 gram en de afmetingen zijn 63 x 19 x 18mm. De iBridge is verkrijgbaar in een 16GB, 32GB, 64GB, 128GB en 256GB versie en compatible met de iPhone 6s/ 6s Plus, iPhone 6/6 Plus, iPhone 5/5s/5c, iPad Air/2, iPad mini/2/3, iPad met Retina display, iPad (vierde generatie), iPod touch (vijfde generatie).
iBridge2
De Leef iBridge is ideaal voor eigenaren van een iPhone die steeds vol raakt en die de melding krijgen dat de opslag van hun iDevice vol is. De iBridge is klein genoeg om mee te nemen en door het afsluitdopje zullen de USB en de Lightning connector niet gauw beschadigen. Enige nadeel wat wij hebben kunnen vinden is dat de USB overdracht op USB 2.0 snelheid gaat maar dat is absoluut geen issue.
1
Op het moment dat je de Leef iBridge in de Lightning connector van je iPhone of iPad plaatst krijg je op het display van je iDevice meteen de melding dat de iBridge app niet is geïnstalleerd. Via een link kan je meteen de iBridge app uit de App Store downloaden die geoptimaliseerd is voor iOS 8 en iOS 9.
app
Als je de iBridge app opent krijg je een menu te zien met vier opties waar je uit kan kiezen. Bestanden overdragen, Inhoudviewer, iBridge camera en Instellingen. Via de laatste optie stel je de meest gangbare opties in. Er is ook duidelijk te zien hoeveel opslagcapaciteit er nog beschikbaar is op de Leef iBridge. Als je de Leef iBridge even niet bij de hand hebt is het ook mogelijk om in de Leef app gegevens te bewaren op je iDevice. Standaard is de limiet 2GB maar die grootte kan je wijzigen.
app2
Naast de back-up van foto’s kan je ook een reservekopie maken van je contactgegevens. Bijzonder is dat je via de Leef App meteen foto’s en video’s kan registreren op het geheugen van de iBridge. Dat doe je door iBridge camera uit het menu te kiezen en vervolgens video of foto te kiezen. Dat is vooral erg handig als het geheugen van je iPhone of iPad bijna vol is.
ibridge3
Het maken van een back-up van bijvoorbeeld foto’s verloopt eenvoudig en snel via de Lightning connector. Het is niet alleen mogelijk om foto’s van je iPhone naar de iBridge te kopiëren maar ook andersom. Voor het beheer van overige bestanden is er ook nog een bestandsbeheer menu.
iBridge
De Leef iBridge kan niet alleen een back-up maken van foto’s en video’s maar ook video, muziek (.wav, .aac, .aif, .aiff, .caf, .m4a, .mp3) en foto’s (.jpg, .tiff, .gif) weergeven. Zo download je bijvoorbeeld een .mp4, .m4v, .mpv, .mov, .mpg, .mkv, .wmv, .flv of .avi video en kopieer je het bestand via je Mac of PC naar de iBridge. Vervolgens kan je deze video bestanden via de Leef app weergeven op je iDevice. De meeste bestanden zijn ook te openen als je de bijbehorende app hebt geïnstalleerd op je iPhone of iPad. Denk daarbij aan doc, .docx; .htm en .html, .key; .numbers; .pages; .pdf, .ppt and .pptx; .txt; .rtf; .vcf; .xls en .xlsx; .zip; en .ics bestanden.

De Leef iBridge is voor reizigers ook zeer handig omdat je s’avonds de foto’s die je overdag met je iPhone hebt genomen meteen kan overzetten naar de iBridge. Muziek en video zijn ook eenvoudig via de iBridge te horen en te zien. We hebben 4K video’s getest met de 16GB iBridge en een Iphone 6 Plus en de weergave was prima. De doorvoersnelheid van de Lightning connector was snel genoeg en er waren geen haperingen waarneembaar tijdens het kijken naar de video.
leef
De Leef iBridge behoort tot een van de betere opslag accessoires voor je iPhone of iPad. De iBridge is vooral handig als back-up tool voor je dierbare foto’s die je daarna snel weer kan overzetten naar een Mac of PC. Dat je via de gratis Leef app ook foto’s en video’s op de iBridge kan opnemen is erg handig. Vooral als je een iPhone hebt die snel vol raakt.
iBridge3
De Leef iBridge is voorzien van een blauw LED lampje die duidelijk aangeeft wanneer er dataverkeer is tussen een Mac, PC of een iDevice. Het is beter voor het geheugen om tijdens dit soort overdracht momenten de iBridge niet te verwijderen van je Mac, PC of iDevice. Rechts zie je de Leef iBridge met een Thule X4 hoesje. De iBridge is zo ontworpen dat hij ook te gebruiken is met de meest gangbare iPhone hoesjes en cases.
iBridge-Leef-review
De Leef iBridge is te koop vanaf €55,99 bij Mobilefun.nl en te vinden op de website onder de categorie iPhone 6S accessoires. Je kan daar overigens ook prima terecht voor de nieuwste iPhone 6S hoesjes. Meer informatie over de Leef iBridge kan je hier vinden.