MobileMac review: de iOttie Easy Flex 3 is een handige universele houder met een oersterke gelpad

Bij GSMpunt.nl verkopen ze handige universele autohouders van iOttie. In deze review bekijken we de iOttie Easy Flex 3 die verkrijgbaar is voor € 29,95 exclusief verzendkosten. De houder is voorzien van een Super Sticky Gel Pad en een roteerbare en verstelbare houder zodat je een iPhone zowel horizontaal als verticaal in vrijwel alle hoeken in de houder kan plaatsen.
iOttie1
De houder zit verpakt in een doosje van karton met een flap aan de voorkant zodat je de houder alvast kan bewonderen. Op de verpakking staan ook de belangrijkste functies van de houder die we in deze review uitgebreid zullen bespreken.
iOttie2
In de verpakking zit de iOttie houder en een gebruiksaanwijzing. De houder is eenvoudig in hoogte verstelbaar en de kop van de iOttie Easy Flex 3 is 360 graden roteerbaar. De houder is van plastic wat robuust en sterk is. Het knopje wat je in het midden van de houder ziet is om het verstelbare pootje van de houder weer in zijn originele stand terug te plaatsen.
iOttie2
Bijzonder aan de iOttie Easy Flex 3 houder is de zuignap. iOttie gebruikt een supersterke gelpad die je na gebruik toch vrij eenvoudig weer kan loshalen. Nadeel van een gelpad is dat stof en vuil er snel aan blijft plakken. Het is daarom verstandig om de gelpad even af te spoelen met water voor gebruik op andere ondergronden. De iOttie Easy Flex 3 houder is met een eenvoudige klik ook weer te verwijderen.
iOttie review1
In de houder passen vrijwel alle smartphones die momenteel te koop zijn, inclusief de iPhone 6 Plus. Een van de pootjes van de roteerbare kop is voorzien van een trekveer. Door die uit te trekken kan je een iPhone eenvoudig in de houder plaatsen. De pootjes van de houder zijn aan de binnenkant voorzien van zacht rubber zodat je smart of iPhone niet snel kan beschadigen. Doordat de kop van de houder 360 graden te roteren is kan je hem in zowel landscape als portretmodus plaatsen.
iOttie review
Op het Super Sticky Gel Pad zit een sticker die je voor gebruik moet verwijderen. De zuignap plakt erg goed en kan je eenvoudig op je voorruit of dashboard plakken. De iOttie gelpad is ook een stuk sterker dan autohouders van andere fabrikanten.
iOttie review3
De iOttie Easy Flex 3 druk je op je dashboard en daarna druk je het vergrendelknopje naar beneden. Hierdoor trek de Super Sticky Gel Pad vacuüm zodat hij muurvast zit. Door het klepje op de houder weer naar boven te duwen ontgrendel je de houder en kan je hem weer verwijderen. Doordat alleen de kop van de houder roteerbaar is, is het verstandig om de houder wel meteen in de optimale kijkrichting te plaatsen. De kop van de houder kan je wel iets meer naar je toe trekken of van je af duwen.
iOttie review4
Wij vinden de iOttie Easy Flex 3 een erg handig houder. Belangrijk is ook dat hij betrouwbaar en sterk is. We hebben wel eens een houder van de Action gekocht maar die viel na één keer optrekken meteen van ons dashboard. De Easy Flex 3 heeft daar geen last van. Het gelpad is ook goed en begint niet meteen te smelten bij wat hogere temperaturen.
houder
De iOttie Easy Flex 3 is niet alleen geschikt voor bijvoorbeeld navigatie maar ook al handige houder bij je ontbijt of tijdens het werk. We hebben hem onlangs nog gebruikt om een film te kijken in een vliegtuig en dat werkte ook erg handig. Door het drukverschil in de cabine hadden we wel enige stress vlak voor de landing omdat de houder niet meer heel eenvoudig te verwijderen was van het uitklapbare tafeltje. Uiteindelijk lukte het toch en kunnen we stellen dat de Easy Flex 3 een handige universele houder is voor je iPhone.
iOttie Tom Dom
De iOttie Easy Flex 3 is wat ons betreft erg handig voor navigatie en handsfree bellen en te koop via GSMpunt.nl voor slechts €29,95 exclusief verzendkosten.