MobileMac review: de Incipio Atlas een waterdichte case voor de iPhone 5

De Incipio case voor de iPhone 5 is volgens de fabrikant waterproof, shockproof, dustproof en sterk. Het design van de case is dunner dan de meeste waterproof cases en als er gedurende 1 jaar wat mis gaat met je iPhone vervangt Incipio je iPhone voor een nieuw of refurbished toestel: “repair or replace Your Electronic Equipment with a new or refurbished instrument.” Dat klinkt goed maar na het lezen van de kleine lettertjes blijkt dat deze garantie alleen geldig is in de Verenigde Staten.

Incipio-1

De Incipio Altas case zit verpakt in een bakje van plastic met een hangertje. Op de deksel van de verpakking zie je beschrijvingen met de belangrijkste functies. Op de achterkant nogmaals de belangrijkse kenmerken van het hoesje waarover je in deze review meer kan lezen.

Incipio-2

Als je de voorste flap opent van de verpakking zie je de Incipio Altlas case achter een display van plastic. Links zie je de vier tabladen met de 4 belangrijkste functies waartegen de Incipio case je iPhone tegen beschermt.

Incipio-3

De Incipio Atlas case is gecertificeerd volgens de MIL-STD-810G standaard en is water en stof bestendig volgens de IP68 norm. De case is hierdoor onder alle weersomstandigheden te gebruiken maar ook bestand tegen vocht, trillingen, vallen en is daarnaast stof- en waterbestendig.

Incipio-4

In de verpakking tref je de Atlas case aan, een beknopte handleiding, een snelstart kaartje, schoonmaakdoekje en een verloopkabeltje voor de hoofdtelefoon ingang.

Incipio-5

De Altlas case is gemaakt van een gegoten Plextonium behuizing die impact van buiten goed kan absorberen. De homeknop is netjes met rubber afgewerkt en werkt goed. De case heeft een futuristische en robuuste uitstraling en is prettig in gebruik.

Incipio-6

De knop voor de trilstand en de volumeknoppen werken prima en de afwerking van de case aan de zijkant voelt prettig aan. Dit komt door het hard-shell design met de afwerking van rubber. Dit rubber heeft naast een schokabsorberende werking ook als voordeel dat de case niet snel uit je handen glijdt.

Incipio-7

De sluimerknop op de bovenkant van de case werkt prima. De onderkant van de case is afgewerkt met een klepje en op de hoofdtelefooningang zit een dopje van rubber.

Incipio-12

Als je het klepje opent en het dopje van rubber uit de hoofdtelefooningang haalt zie je daarnaast de microfoon, Lightning-aansluiting en de speaker. De speaker en de microfoon zijn voorzien van een speciaal membraan waar wat wel geluid doorlaat maar geen water of stof. De kwaliteit van de speakers gaat door de case wel achteruit. Muziek klinkt vaak licht vervormd. Telefoongesprekken voeren in een waterdichte case blijft behelpen maar het is te doen.

9

Hierboven het klepje met de afdichting van rubber voor de Lightning-aansluiting. Deze afdichting werkt goed maar het is wel belangrijk om deze afdichting goed schoon te houden om een goede waterdichtheid te kunnen blijven garanderen.

Incipio-9

Voordat je de iPhone 5 in de case doet is het belangrijk om hem goed schoon te maken met het bijgeleverde Incipio schoonmaakdoekje. Stofdeeltjes zijn op het glas van de case zeer goed zichtbaar en beïnvloeden de werking van het touchscreen.

Incipio-11

De honingraatlaag aan de binnenkant van de Atlas case is gemaakt van een slagvaste Flex2O soft shell die zorgt voor een zeer goede schokabsorptie. Als je een iPhone 5 in de case plaatst moet je eerst de onderkant in de case doen. Daarna klik je de iPhone in de case. Tot slot klik je de achterkant van de behuizing op de case.

1

De Incipio Atlas is voorzien van een screen protector van glas. Dit zorgt voor een betere helderheid ten opzichte van andere robuuste iPhone cases maar de response vinden we wel minder. Vooral in de hoeken is de reactie van het touchscreen soms wat traag maar je kan rustig stellen dat de touch-gevoeligheid van het display door het glas achteruit gaat. Dat is jammer want van de screen protector van gehard glas hadden we meer verwacht. 

2

We hebben de Incipio Atlas case één uur onder een baksteen in een zwembad gelegd en de tissue in de case was na één uur nog helemaal droog, Deze watertest toont aan dat de case waterdicht is tot een diepte van 2 meter.

8

Technisch gezien kan je dus met je iPhone in een Incipio case een zwembad inspringen deze zomer maar het gaat ook wel eens mis.

3

De Incipio Atlas lijkt qua vormgeving veel op de OtterBox Preserver waar we vorig jaar al een review over schreven. Bij deze case klik je ook de voor en de achterkant in elkaar. Alleen de onderkant van de Otterbox is voorzien van 2 klepjes om water en stof tegen te houden. De Incipio Atlas heeft een klepje maar de werking blijft hetzelfde.

5

Wat ook opvalt is dat de Incipio case een stuk dunner is dan de Otterbox preserver case. De technische specificaties van de twee cases zijn verder identiek aan elkaar.

0

De Incipio Altas is te koop voor €86,99 via MobileFun.nl en daar hebben ze nog veel meer hoesjes en accessoires voor je iPhone. Voor de iPhone 5s moet je overigens de Incipio Atlas ID hebben want de Incipio Atlas is niet compatibel is met de iPhone 5s.