MobileMac review: de HitCase Pro voor de iPhone 5/5s is een prima robuuste case (update)

De Hitcase Pro case voor de iPhone 5/5s is een bijzondere robuuste case. Hij maakt van je iPhone een action camera en is volgens de fabrikant ook water en shock proof. De case is te koop via GSMpunt.nl waar ze niet alleen iPhone hoesjes verkopen maar bijvoorbeeld ook voor de Samsung Galaxy S6 en de HTC One M9. Wij beperken ons zoals altijd tot hoesjes voor de iPhone en zo ook in deze review over de Hitcase Pro voor de iPhone 5/5S die op dit moment in de aanbieding is van € 109,95 voor slechts € 69,95.
HitCase-1
De Hitcase Pro zit verpakt in een doos van hardplastic met een verwijderbaar omhulsel van karton met promotionele teksten en foto’s over de Hitcase Pro. De Hitcase Pro heeft de IP68 norm doorstaan en is volgens de verpakking bestand tegen water en overtreft de militaire 810F-norm tijdens valtesten die gemeten zijn volgens test methode 516.5. De pakkingen van de sluitingen en uitsparingen voor de hoofdtelefoon, het oorgedeelte, microfoon en luidsprekers zijn ook bestand tegen water, stof en vuil.
HitCase-2
Aan de achterkant van de verpakking zit een flap van karton die je opent met een magneetsluiting. Aan de linkerkant zie de functies van de Hitcase en rechts een aantal mogelijkheden en een verwijzing naar de App Store voor de Hitcase Vidometer app. De video’s zijn tegen eenmalige betaling van €1,99 ook te voorzien van (satelliet) kaarten en te delen via YouTube, Instagram, Facebook en Twitter.overlay
Met deze app kan je een video voorzien van een overlay met realtime GPS gegevens, snelheid, hoogte, G force en nog veel meer. Via een in-app aankoop krijg je toegang tot deze Pro functies van de applicatie.
vidometer
Met een iPhone 5s of een iPhone 6 (Plus) kan je video registreren met een framerate van 60, 120 of zelfs  240 frames per seconde. Hoe nieuwer je iPhone des te meer meer frames per seconde. Via de Vidometer app is het ook mogelijk om handmatig te scherpstellen op elk gewenst punt en de belichting aan te passen. De app is ook voorzien van automatische softwarematige video stabilisatie.
app
De app ook te gebruiken als Dashcam maar ook in luchtvaartuigen of tijdens het parachutespringen. Videometer is via deze link gratis te downloaden via de App Store. Voor de Pro functies zoals (satelliet) kaarten betaal je aanmatig €1,99. Meer over de Videometer App kan je hier lezen.
HitCase-3
De doorzichtige hardplastic verpakking van de Hitcase Pro case doet je denken aan de manier waarop GoPro zijn camera’s verpakt. De Hitcase staat op een wit doosje met accessoires in een (GoPro Compatible) Railslide Mount.
HitCase-6
De inhoud van de verpakking, een snelstartgids, een polsbandje, Tripod TiltR standaard en de StickR Mount voor op een helm. De case staat op een voetje op een zwart plaat van plastic. Deze is handig voor bijvoorbeeld timelapse opnamen of de tijdsverloop functie van de camera van je iPhone. De mat zwarte case voelt prettig aan en is gemaakt van zeer sterk ABS/polycarbonaat wat in staat is om klappen en krassen goed op te vangen.
HitCase-7
De groothoeklens op de case is voorzien van een lensdop die goed om de lens zit en er dus niet snel vanaf zal vallen. In de polycarbonaat case is het Hitcase logo en de merknaam ingestanst. Dat lijkt op de bovenstaande foto enorm maar tijdens gebruik valt het logo nauwelijks op.
HitCase-9
De Hitcase Pro is aan de achterzijde voorzien van een groothoeklens met een kijkhoek van 170°.  De lens heeft 3-elementen en een diameter van 10 mm x 25 mm. Opvallend is de lichtblauwe ring waar je de siliconen lensdop op kan bevestigen. Het is niet aan te raden om de lens zonder deze (bijgeleverde) lensdop ergens op te leggen.
HitCase-18
De case open je door 3 klemmen, aan de onderkant, bovenkant en aan de rechterkant van de Hitcase Pro. Het openen gaat vrij eenvoudig en er is nauwelijks extra kracht voor nodig. De case is vooral ontworpen voor de momenten waarop je iPhone 5/5s wel wat extra bescherming kan gebruiken en niet geschikt voor dagelijks gebruik. Tenzij je stuntman/vrouw bent. Daarom is het prettig dat je, je iPhone ook weer snel uit de case kan halen.
HitCase-10
De Hitcase Pro is aan de binnenkant voorzien van 4 antracietkleurige ShockSeal foam delen die rondom het Hitcase logo zitten. Tijdens een val of stoten tegen de case weten deze delen de impact van buiten te absorberen. In de uitsparing voor de lens zit een grijs rond foamdeel om de cameralens van je iPhone 5/5S te beschermen. Links zie je het gedeelte waar je de iPhone in legt. De zwarte rand van 4 millimeter dikte is gemaakt van Poron en werkt als een waterdichte pakking rondom je iPhone. Deze pakking vangt ook impact zoals trillingen, stoten, en schokken op het frame van je iPhone op.
HitCase-11
De Hitcase Pro overtreft de valtesten van het Amerikaanse ministerie van defensie (US Military Standard Mil-Std-810F, Meth-516.5). De case is uitvoerig getest op temperatuur, schokken, trillingen, vochtigheid en Meth 516.6 staat voor de robuustheid. De case voldoet aan alle testen van deze drop-test norm om stoten en schokken te kunnen overleven.
H
Een iPhone 5/5s past prima in de pakking van rubber en als je de twee delen van de case op elkaar klikt vallen de delen goed in elkaar. De case voelt stevig en robuust aan en je iPhone zal in de case niet snel beschadigen door de oersterke behuizing.
HitCase-14
Door de screenprotector op de voorkant van de case neemt het gebruiksgemak wel iets af. De response van het touchscreen werkt door het plastic niet meer zo als je gewend bent zonder case en de hoeken van het display zijn door de opstaande randen van de case iets lastiger bereikbaar. De homeknop is prima te bedienen en de volumeknoppen en de aan/uitknop ook. Bellen met een waterdichte case is blijft een beetje behelpen en dat is met de Hitcase Pro ook het geval. Het is mogelijk om telefoongesprekken te voeren maar de kwaliteit van het geluid is toch een stuk minder.
HitCase-15
De afmetingen van de Hitcase Pro zijn 141 mm x 79 mm x 16 mm en dat is vrij groot als je het vergelijkt met de afmetingen van de iPhone 5/5s: 123,8 mm x 58,6 mm x 7,6 mm. Goede protectie brengt deze afmetingen met zich mee en bijkomend voordeel is wel dat je de case zonder houder of statief ergens neer kan zetten.
HitCase-16
We hebben de Hitcase Pro uitvoerig getest en nadat we de case hadden getest op waterdichtheid ging het mis. We hebben de Hitcase Pro 30 minuten onder water gelegd in een gootsteen. Toen de case uit het water kwam zagen we meteen dat het mis was doordat er water in het Hitcase logo stond. Na het openen van de case zagen we dat er ergens een behoorlijk lek in de case zit. Vermoedelijk via de uitsparing voor de lens maar lekkage via de aan/uitknop aan de bovenkant is ook mogelijk. Onze test in een gootsteen had de Hitcase Pro wel moeten overleven maar helaas is er iets mis gegaan. We hebben Hitcase gemaild maar nog geen reactie gekregen. Als we die krijgen updaten we deze review. De case zou een duik tot een diepte tot 10 meter moeten kunnen overleven volgens de fabrikant.

Update: we hebben contact gehad met Hitcase en de case die wij hebben ontvangen heeft een fabricagefout. Na het zien van onze foto’s blijkt de vergrendeling aan de onderkant van de Hitcase Pro niet goed te sluiten. Een kleine batch cases heeft deze fabricagefout en als je onverhoopt zo’n Hitcase Pro koopt vervangt Hitcase het meteen voor een nieuw exemplaar. 
HitCase-17
Omdat we voor onze onderwater opnamen toch al een GoPro gebruiken waren we niet echt teleurgesteld om de lekkage van de Hitcase Pro. De case is prima te gebruiken als extra bescherming tegen stof en zand. Een dag aan zee met tientallen val en stoftesten overleefde de Hitcase Pro prima.
Hitcase sample
Hierboven zie je rechts het effect van de 170° groothoeklens van de Hitcase Pro. Links een foto die is genomen met een iPhone 5 zonder Hitcase Pro. Door de enorme groothoeklens is het nu wel heel lastig om nog iets te missen. In de hoeken is veel vertekening te zien maar dat is te corrigeren via bijvoorbeeld de SKRWT app.
Hitcase sample1
Via YouTube zijn veel video opnamen te zien die met de Hitcase Pro case zijn gemaakt. De video’s en foto’s zijn toch iets minder van kwaliteit door de groothoeklens. Daardoor verlies je e.e.a. aan detail en scherpte. Toch zijn er met de lens grappige video’s en foto’s te maken als je wat creatief bent. Denk daarbij wel aan de enorme vertekening van de groothoeklens zoals je als voorbeeld ziet in de bovenstaande foto’s.
HitCase-20
De case is voorzien van een afneembare Railslide Mount die compatible is met GoPro accessoires. Hierdoor zijn er ontelbare GoPro accessoires zoals statieven, houders, hangers, handgrepen en selfie sticks te gebruiken met de Hitcase Pro.
HitCase-19
De Hitcase Pro past op vrijwel alle actuele GoPro accessoires zodat je niet lang hoeft te zoeken naar een handige en betaalbare handgreep. Doordat de Hitcase Pro op dit moment in de aanbieding is voor slechts € 69,95 vinden wij het een aardige case voor de iPhone 5/5s maar als de case nog het oude bedrag van € 109,95 zou kosten zouden we je aanraden om verder te kijken bij GSMpunt.nl of door te sparen voor een GoPro.
hitcase
Wij vinden de Hitcase Pro een bijzondere case en voor het bedrag waar je hem nu kan kopen is het een handige aanvulling van je iPhone 5/5s accessoires. Wat we wel jammer vinden is de kwaliteit van de lens. Daar hadden we meer van verwacht. Hieronder nog een korte video impressie van de mogelijkheden van de Hitcase Pro.