MobileMac review: de Divoom Voombox-party bluetooth speaker heeft veel power voor weinig geld

Op de website van  TelecomTelecom kwamen we de Divoom Speakers tegen die al te koop zijn vanaf € 29,00. Ons oog viel meteen op de Divoom Voombox-party speaker die er als bluetooth outdoor speaker online al veelbelovend uitziet maar is het ook wat? Dat hebben we uitbreid getest. Het merk Divoom is ontstaan uit de liefde voor muziek. Het bedrijf maakt innovatieve audio producten die uitblinken in design en audio performance voor echte muziekliefhebbers.
divoom voombox party
De de Divoom Voombox-party speaker is zo’n product wat uitblinkt qua design maar ook qua performance. Dat merk je meteen al als je de speaker oppakt. De meeste Bluetooth speakers zijn vederlicht en wegen maar een paar ons. De Voombox-party weegt 1150 gram en dat komt omdat er subwoofers zijn gebruikt die kwalitatief hoogwaardig zijn. Je merkt dat ook als je muziek afspeelt. Bij een goedkope Bluetooth luidspreker voel je nauwelijks trillingen bij baspartijen maar bij de Divoom Voombox-party wel. Het geluid is met name bij de lage tonen erg goed en het volume is hard genoeg om een bescheiden house party te geven.
divoom
In een doos van karton tref je de Divoom Voombox-party speaker aan en een wit doosje van karton met accessoires. Op de achterkant de belangrijkste kenmerken van de luidspreker in maar liefst 8 talen. Wij bespreken de functies en mogelijkheden uitgebreid in deze review.
voombox
De Divoom Voombox-party speaker zit verpakt in plastic foam. In het witte doosje zit een gebruiksaanwijzing, een microUSB kabeltje om de ingebouwde accu in de speaker op te laden en een 5 mm audio kabel om de speaker rechtstreeks aan te sluiten op een audio bron.
Divoom party
De Voombox-party speaker ziet er robuust uit en is ook stevig en goed gebouwd. De gebruikte externe componenten zien er prima uit. De luidspreker moet voor gebruik eerst 4 uur worden opgeladen. Dit is beter voor de ingebouwde accu met een capaciteit van 4200 mAh. Daarna volstaat een laadtijd van 2,5 uur al.
boven
Rondom de Divoom Voombox-party zit een band van rubber die impact moet absorberen en beschermt tegen schokken en stoten. De behuizing is spatwaterdicht volgens de IP44 norm. Dat is iets meer dan regenwaterdicht maar minder dan spuitwaterdicht. Dan weet je ongeveer hoe ver je kan gaan in vochtige omstandigheden en dat je feestje met deze luidspreker niet snel in het water zal vallen.
onder
Aan de onderkant van de speaker tref je de merknaam en een aantal keurmerken aan. We zien dat de speaker ontworpen is in Singapore en in elkaar gezet is in China. De input is 5V – 1A. Door het rubber en het prettige gewicht heeft de Voombox-party een goede grip.
zijkant
Aan de rechterkant van de Voombox-party zit een klepje van rubber waaronder de aansluitingen zitten. Dit klepje past precies in de vierkante uitsparing zodat er geen vocht in kan komen. De Divoom Voombox-party is voorzien van Near Field Communication (NFC) maar deze contactloze communicatiemethode is in de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus alleen geschikt voor betalingen met Apple Pay. Als je een Android smartphone hebt zal het draadloos verbinden geen enkel probleem zijn. Bij de iPhone en iPad gaat het alleen via Bluetooth.
opladen
Links de aansluitingen onder het rubber klepje, links zie je de AUX-input voor een externe audio bron zoals bijvoorbeeld een iPod. Rechts de microUSB ingang om de ingebouwde accu van de Divoom Voombox-party op te laden. Dat laden duurt ongeveer 4 uur waarna je minstens 8 uur muziek kan weergeven maar wij haalden met gemak tijdens onze test periode 10 uur. Tijdens het opladen brand er een rood indicatielampje naast de aan/uitknop. Als de accu volledig opgeladen is gaat het lampje uit en is de Voombox-party klaar voor gebruik.
BT
Om de Divoom Voombox-party met je iDevice te koppelen druk je even op de aan/uitknop van de Voombox-party. Er gaat nu een blauw indicatielampje knipperen om aan te geven dat je de luispreker met je iDevice kan koppelen. Ga op je iDevice via instellingen naar Bluetooth en schakel het in. Op enig moment verschijnt de naam Voombox-party in de lijst van de apparaten die je al eerder hebt gekoppeld via Bluetooth en op de Voombox-party hoor je een piepje dat de devices nu met elkaar zijn verbonden. De Voombox-party maakt gebruik van Bluetooth V4.0 met A2DP en kan stereo op hoge kwaliteit weergeven. Het draadloos bereik is maximaal 10 meter. Als de Voombox-party aan staat brand er ook een wit indicatielampje.
bediening
Bovenop de Divoom Voombox-party zit een bedienpaneel wat is afgeschermd door rubber. Van links naar rechts zie je de aan/uitknop, het knopje om de Bluetooth te laten zoeken naar een nieuwe device, de telefoon bedienknop en de volumetoetsen om niet alleen het volume harder of zachter te zetten maar om ook terug te gaan naar het vorige of volgende muzieknummer. De telefoontoets werkt als pauzeknop door hem tijdens het afspelen van muziek even kort in te drukken. Als je hem lang ingedrukt houdt vraag Siri wie je wil bellen en je kan met de telefoontoets ook een inkomend telefoongesprek beantwoorden. Dat hebben we getest en is handig als je bijvoorbeeld onder de douche staat met de Divoom Voombox-party en je iPhone in een kamer ernaast ligt. Het werkt prima maar het klinkt niet fantastisch. Toch vinden we de functie erg handig. De gevoeligheid van de microfoon is -40db.
opbouw
Het is natuurlijk erg handig dat je ook kan bellen via de Divoom Voombox-party maar het gaat uiteindelijk over de geluidskwaliteit. Daar kunnen we kort over zijn. De naam party snappen we na het aanzetten nu ook beter. De muziek die uit de Voombox-party komt kan desgewenst zeer hard en de bassen zijn zeer goed. Eigenlijk zo goed dat we alle Bluetooth speakers die we in huis hadden meteen hebben weggegeven. De meeste luidsprekers vallen bij ons testnummer Vamp van Trentemøller meteen door de mand maar de Divoom Voombox-party wist de meest heftige bas passages te weerstaan en goed weer te geven. De maximale output van de luidspreker is 20 Watt en dat is genoeg om boze buren aan de deur te krijgen na een uurtje online Beats 1 radio streamen met een volume van 80% naar de Voombox-party. De frequentie ligt tussen de 60Hz – 20 kHz
details
De afmetingen zijn 233 x 54 x 10 mm en dat is best klein voor het geluid wat er uit komt. Je verwacht minstens dat er een complete boombox ergens in een hoek staat als er muziek uit de Divoom Voombox-party komt. De speaker is goed afgewerkt en kan naast spatwater ook tegen een stootje.
det2
We hadden het geluk dat we de Divoom Voombox-party mee hadden genomen naar een BBQ want vanwege het Hollandse weer inclusief regen moest de luidspreker des huizes naar binnen maar bleef de Voombox-party buiten. Dit terwijl de Voombox al bijna een werkdag muziek had afgespeeld tijdens onze test maar in de late uurtjes ging hij gewoon nog even door.
bad
Het is even misschien even wennen maar de Voombox-party doet het ook prima in de badkamer dankzij de IP-X44 norm. Het audio van onze iPhone in een andere kamer en op een ander verdieping wist zonder enige storing of hapering de Voombox-party in de badkamer te bereiken. IP-X4
steiger
De Divoom Voombox-party is vooral ontworpen om muziek weer te geven op een behoorlijk volume. Als je op een heel zacht volume muziek gaat afspelen hoor je een lichte ruis door de muziek. Dit is hoorbaar als je echt naast de speaker zit en bijvoorbeeld s’nachts op een heel laag volume via de luidspreker naar muziek wil luisteren. Niet erg maar wel handig om te weten
party
De Divoom Voombox-party speaker kost € 99,00 en dat is voor het volume wat eruit komt niet veel geld. We hebben wel eens luisprekers gehoord die drie maal zo duur zijn als de Voombox-party maar een stuk slechter klinken. De Voombox-party heeft een zeer krachtige en schone audio weergave met indrukwekkende baspartijen. De vijfde van Mahler kan ook maar doet geen recht aan de actieve interne subwoofers. De Divoom Voombox-party Bluetooth luidspreker is ideaal voor op vakantie, op het strand, maar ook in huis, de badkamer, keuken, tuin of tijdens een feestje.

De door ons geteste Divoom Voombox-party speaker is bij TelecomTelecom te koop in de kleur zwart of zilver voor slechts € 99,00. Ze verkopen overigens niet alleen iPhone accessoires maar bijvoorbeeld ook Samsung Galaxy S6 beschermhoesjes.