Mobile World Congress in Barcelona dag 1

Microsoft heeft vanmiddag de Windows Phone 7 geïntroduceerd op het Mobile World Congress in Barcelona. Aan het aantal berichten wat wij op Twitter voorbij zagen komen was het een druk bezocht evenement en noemt Microsoft het niet de Zune Phone maar Windows Phone 7. Steve Ballmer heeft een keynote gegeven die hier voor de liefhebbers terug te kijken is. De officiele Windows Phone 7 website is ook online en om die te zien moet je wel Silverlight geïnstalleerd hebben. De Windows Phone 7 zal overigens ook geen Flash ondersteunen….

GSM Association gaat open platform aanbieden

24 telecomproviders die opereren onder de naam GSM Association kondigden vanmorgen via een persbericht aan dat ze een nieuw open platform gaan bouwen die de concurrentie met de App Store van Apple moet aangaan. Ontwikkelaars van mobiele applicaties kunnen op die manier eenvoudig toegang krijgen tot het ontwikkelen van applicaties. Onder de 24 telecomproviders met wereldwijd 3 miljard consumenten zitten o.a. AT&T, Deutsche Telekom, Orange, Telefonica, NTT DoCoMo en Vodafone. Fabrikanten van mobiele telefoons ondersteunen het initiatief zoals Samsung, LG en Sony Ericsson.

Het is een aanval op het succes van de App Store waar nu al bijna 150.000 applicaties verkrijgbaar zijn voor de iPhone, iPod Touch en de iPad. Het succes van de iPhone komt niet alleen door de iPhone zelf maar ook door het gigantische aanbod van applicaties. Nokia, Google Android, Blackberry en Microsoft hebben ook “App Stores” maar die zijn lang niet zo’n succes als de App Store.

MeeGo

Intel en Noki gaan samenwerken op softwaregebied. Nokia en Intel hebben al op Linux gebaseerde besturingssystemen maar gaan nu samen op in MeeGo. MeeGo is een nieuw besturingssysteem wat zal worden gebruikt in o.a. GSM’s en netbooks.