Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie maakt reclame voor beveiligingssysteem van KPN

Beveiligingssystemen in huis die je via je iPhone op afstand kan monitoren zijn hip moet VVD burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer samen met KPN hebben gedacht en om het nog aantrekkelijker te maken belde de burgemeester “even” met partijgenoot Ard van der Steur die als minister van Veiligheid en Justitie natuurlijk prima zo’n beveiligingssysteem kan aanprijzen want boeven vang je niet alleen via de politie maar dat kan je ook prima zelf.

Veiligheid en Justitie benoemde Zoetermeer als proeftuin voor de Zoetermeerse anti inbraak campagne en partijgenoot Aptroot kreeg de titel: landelijk ambassadeur aanpak woninginbraken. Handig voor KPN die dit segment als groeimarkt ziet en 1000 inwoners van zo’n dorpje als Zoetermeer met 150.000 inwoners wilde KPN best helpen met het veiliger maken van hun leefomgeving.
reclame
KPN betaald voor de eerste 1000 deelnemers die in Zoetermeer wonen een anti-inbraakpakket van 399 euro plus de montagekosten van 99 euro. Een totaalbedrag van €498 waarvoor je wel een abonnement moet nemen bij KPN van minimaal €10 of €19 per maand. Als er 1000 deelnemers zijn kost dat KPN een half miljoen euro en dat is op zijn minst vreemd voor een bedrijf wat onlangs nog aankondigde dat er dit jaar 450 miljoen bezuinigd moet worden. Maar als de minister van Veiligheid en Justitie jouw anti inbraaksysteem aanprijst dan is dat natuurlijk een koopje ten opzichte van al die dure campagnes.

De investering van KPN is ook vreemd omdat de apparatuur over twee jaar al weer verouderd is en ze hanteren een afschrijvingstermijn van 4 jaar. De meeste consumenten zullen dan al hun contract met KPN hebben opgezegd en overgestapt zijn naar een andere leverancier. Het contract is na het eerste jaar maandelijks opzegbaar.

Daarbij mag minister van der Steur natuurlijk helemaal geen reclame maken voor bedrijven maar is het wel goed als het bedrijfsleven wil investeren in middelen om het aantal inbraken te verlagen. Toch staat de handtekening van de minister onder de aanbieding van KPN en dat is niet zo netjes.

De minister is er voor alle Nederlanders en natuurlijk niet alleen om exclusief goede dealtjes te regelen voor inwoners van Zoetermeer waar toevallig een partijgenoot burgemeester is die je dan ook nog eens benoemd tot landelijk ambassadeur aanpak woninginbraken en dat vervolges alleen gaat uitvoeren in één gemeente. Als inwonders van Delft beroepen we ons op het gelijkheidsbeginsel en eisen ook een KPN alarm voor het komende jaar voor slechts €120 ;-)
steur