Miljoenen gratis downloads van U2 nummer zorgen voor 3 miljoen dollar in (RED) fonds

Bono heeft in 2006 Product Red fonds gelanceerd om via de verkoop van producten aids te kunnen bestrijden. Bedrijven zoals Apple en Nike maken regelmatig product RED accesoires en hardware waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan het RED fonds.

Vanwege de Super Bowl en een speciale sponsor deal met de Bank of America kon je vanaf afgelopen zondag gedurende drie dagen gratis het nummer invisible van U2 downloaden via de iTunes Store. Voor elke download van het U2 nummer doneerde de Bank of America €1 aan (RED) tot een maximum van 8 miljoen dollar. Dat bedrag is helaas niet gehaald aan downloads want de teller is blijven steken op 3 miljoen downloads.

Tijdens de bekendmaking in de commercial brake van de Super Bowl van de speciale deal van de Bank of America, U2 en Apple hebben 1 miljoen Amerikanen het nummer Invisible binnen een uur na vertoning van de commercial gedownload. Sinds de lancering van het (RED) fonds is er al $250 opgehaald. Doel is om in 2015 de moeder op kind besmetting van HIV volledig te elimineren. Mocht je denken dat er binnenkort al een nieuw album van U2 te koop is dan moet je nog even wachten. Volgens Bono komt het nieuwe U2 album pas in de zomer.

Mocht je nog willen helpen met een donatie voor de bestrijding van AIDS, tuberculose en malaria dan kan je alsnog de Invisible (RED) edit versie van U2 downloaden voor € 1,29. Van dat bedrag stort Apple € 1,03 in het (RED) fonds.

U2 RED