Michelin gids voor de iPhone

De kenners weten het al, als je op reis gaat en niet vergiftigd wil worden dan heb je een Michelin gids nodig. Afgelopen week verscheen de honderdste gedrukte Michelin gids en ook een digitale versie van de gids voor de iPhone. 

Michelin publiceerde de Rode Gids voor het eerst in Frankrijk in 1900. Tijdens de wereldoorlogen en in 1921 is de restaurant en hotelgids niet gepubliceerd. Vorig jaar werden meer dan 1,2 miljoen exemplaren van de Michelin Gids verkocht. De Benelux had deze week ook een primeur met een gids waarin uitsluitend restaurants met een bib gourmand in staan. Of dat is in verband met de financiele crisis is niet duidelijk. Een bib gourmand is een restaurant waar je zeer goed kan eten voor maximaal 29 euro. 

In de digitale iPhone versie staan bijna 32.000 restaurants met uitgebreide beschrijvingen de locatie gegevens. Met een paar klikken kan je het restaurant van je keuze selecteren en reserveren. In de applicatie zit ook de mogelijkheid om het restaurant te beoordelen en te delen met andere gebruikers van de digitale gids. De beschikbare talen zijn Engels en Frans. 

Nederlandse restaurants met 3 sterren zijn: De Librije, De Karmeliet, Oud Sluis en Hof van Cleve. 

Te koop in de App Store voor  14,99 euro.

Michelin