Met een iPhone 6 live in het NOS Journaal? @WOL doet het

Steeds vaker zien we journalisten die met een iPhone items maken die uitgezonden worden op nationale televisie. In 2009 schreven we al over de live rugzak journalistiek van Jeremy Jojola uit New Mexico maar het duurde tot vorig jaar totdat deze nieuwe vorm van iPhone journalistiek een beetje meer van de grond kwam. Dat had overigens vooral met de benodigde apparatuur te maken en ook met de iPhone die eigenlijk pas sinds de iPhone 6 (Plus) geschikt is voor live journalistiek in HD.

Dat verslaggevers met de iPhone 6 live materiaal kunnen produceren was gisteren te zien in het NOS Journaal. Verslaggever Jeroen Wollaars (@WOL) twitterde gisteren de onderstaande foto van zijn live positie bij het Oekraïne-overleg in de Wit-Russische hoofdstad Minsk.

In de huiskamer en op de NOS website ziet dat er zo uit. Ten opzichte van de kwaliteit van een professionele ENG camera is er nauwelijks verschil te zien. We vermoeden wel dat Wollaars de enige journalistieke pionier in Misk was die zoiets aandurft.
@wol live