Meeste analisten blijven positief over de verkoop van de iPhone in 2016 ondanks matige geruchten over iPhone 7

Het gaat blijkbaar niet zo best met analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities want hij blijft zijn voorspellingen herhalen. Ook nu geeft hij aan dat de iPhone 7 die Apple later dit jaar gaat lanceren weinig verkoop bevorderende nieuwigheden heeft. Aan investeerders in het aandeel Apple liet hij weten dat hierdoor de totale iPhone verkoop in 2016 verder zal afnemen.

Hij schat dat het aantal verscheepte iPhones in 2016 zal afnemen tot zo’n 190 tot 205 miljoen stuks. In 2015 waren het er 232 miljoen. Daartegenover stelt hij wel dat zijn eerdere schatting over het aantal verkochte aantal iPhone SE toestellen wat aan de lage kant is. Eerder dacht hij aan 12 miljoen stuks maar dat aantal stelt hij bij naar 18 miljoen.

Aanstaande dinsdag gaat Apple de kwartaalcijfers over het afgelopen kwartaal bekend maken. Dan krijgen we niet alleen een indicatie over de verkoop van de nieuwe iPhone SE maar ook over de nieuwe 9.7-inch iPad Pro die Apple onlangs introduceerde. Investeerders in het aandeel Apple hebben van analisten alvast een waarschuwing gehad dat ze niet moeten schikken over het aantal verkochte iPhones, die schijnt dit kwartaal voor het eerst lager te zijn dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen verkocht Apple 61 miljoen iPhones.

Veel beleggers op Wall Street zijn nog steeds positief over Apple en schatten dat Apple dit jaar tussen de 210 en 230 miljoen iPhones gaat verkopen. Kortom die Kuo van KGI Securities kan er ook best wel een keertje naast zitten. Analyses zeggen ook niet alles…
2