Meer over de (Ska)nkPhone.app

De prototype firmware van een van de 2 iPhones (Skankphone) of Messagepad 3000 prototypes die eerder deze week te koop werden aangeboden op eBay is sinds gisteren te downloaden. Die link gaan we niet geven maar wij waren geinteresseerd naar een Applicatie die in de firmware zit: de skankPhone.app

Op het forum van Macrumors waar wij eerder gebruiker Brooklyn8 ontdekten voordat Macrumors het zelf in de gaten had en het op zijn website plaatste is al volop gekeken naar de nulletjes en de eentjes van de prototype firmware maar wij waren benieuwd naar de inhoud… 

Skank pics

In de applicatie zitten afbeeldingen (.PNG) van een pak Cheerios, een man met een jurk aan,  een mini icoontje van zijn hoofd en van een lamp, een remote en een oor.

Skank soft

De overige bestanden zijn nodig voor de configuratie van de software maar de muziekbestanden in de Applicatie zijn:

  • Testmusic1: INXS – Need you tonight
  • testmusic2: INXS – New sensation
  • Testmusic3: INXS – The gift
  • Testmusic4: INXS – What you need

Het derde INXS nummer, New sensation was ook te horen in de You Tube video van de prototype iPhone die Apple inmiddels offline heeft laten halen. Wij hebben hem gedownload omdat we al het vermoeden hadden dat Apple de iPhones zou laten verwijderen van eBay inclusief de video. Als de verkoper op het speaker icoontje “klikt” hoor je het INXS nummer. In de video is alleen het service menu te zien en geen homescreen. De Skankphone.app is volgens ons gezien de structuur van de software en de onderstaande screencapture de naam van het service menu van de prototype firmware. Er zitten verder geen applicaties in de firmware. Alleen een telefoon functie, internet, netwerk test mogelijkheden en andere test functies.

Prototype firmware 

De man met de jurk van het icoontje kwam al bekend voor en via het forum van MacRumors blijkt dat hij ook in een commercial voor een iMac zit.

iMac commercial

Blijft de vraag wat Skank is? Skank zou een verwijzing kunnen zijn voor een dansstijl die ze gebruiken bij SKA muziek. Voor uitleg zie onderstaande video:

Maar de term Skank gebruiken ze ook bij Lockheed Martin: Skunk Works, is het team dat veel geheime vliegtuig projecten heeft afgerond zoals de U-2, F-117, SR-71, en de F-22.

Veel blogs denken dat het om een hoax gaat maar gebruiker Brooklyn8  is al sinds januari bezig om meer informatie te krijgen over zijn iPhone prototypes via het MacRumors forum. Hij kocht beide iPhones voor 300 dollar en heeft op gegeven moment een van de iPhones uitgeleend aan forumlid planetbeing. De prototype firmware en de bootloader die je nu kan downloaden zijn dankzij hem beschikbaar. Gezien zijn ervaring en kennis gaan wij er vooralsnog vanuit dat de prototype firmware echt is. En van prototype firmware is eigenlijk geen sprake het gaat hier volgens ons om test software om de functionaliteit van de iPhone te testen op het AT&T netwerk. 

En bij Apple houden ze van Ska, Skank, mannen in jurken en INXS…..

special_skank_art_med

Bron: het forum van MacRumors