Media event van Apple gemist? Veel wist je waarschijnlijk al maar dit is er geïntroduceerd

Apple toonde zojuist tijdens een media event o.a. een nieuwe iPhone 6S, iPad Pro en een nieuwe Apple TV. Opvallend was dat vrijwel alles wat Apple toonde al was uitgelekt en er was niet veel revolutionairs te zien. De volledige “Hey Siri” keynote van 2 uur en 20 minuten is terug te kijken via deze link.

Apple Watch

Apple CEO Tim Cook opende het Apple media event met de Apple Watch. Voor veel mensen is het blijkbaar een life changing device en 97% van de Apple Watch eigenaren is tevreden met het slimme horloge van Apple. Er zijn inmiddels 10.000 watch apps en met de native apps is er nog meer mogelijk. Apple kondigde aan dat FaceBook Messenger en GoPro binnenkort native apps gaan uitbrengen voor de Apple Watch. Daarna een demonstratie van de Airstrip app waarmee artsen op afstand patiënten kunnen monitoren. Vervolgens zagen we veel nieuwe horlogbandjes van o.a. Hermes en een Product Red horlogebandje. Naast de bestaande horloges van Apple zagen we de introductie van nieuwe Apple Watches in de kleuren roségoud en goud. Watch OS 2 komt op 16 september uit en na deze update is het mogelijk om native apps op de Apple Watch te gebruiken.
hermes

iPad Pro

Apple introduceerde de iPad Pro met een 12,9-inch 2732 x 2048 display met 5.5 miljoen pixels. Meer pixels dan een 15-inch MacBook Pro. In de iPad Pro zit een A9X chip, Apple’s derde generatie 64-bit chip met desktop class performance. 1.8 maal sneller dan de iPad Air 2 en grafisch zelfs 2x sneller. De iPad Pro is 80% sneller dan 90% van alle portable pc’s die het afgelopen jaar zijn geintroduceerd. De accu van de iPad Pro gaat 10 uur mee en er zitten 4 speakers in de iPad Pro. Het volume van de speakers is daarmee ook 3 maal zo hard als de iPad Air 2. De iPad Pro is 6.9 mm dun.

pro

Voor de iPad Pro is er ook een smart keyboard te koop en een stylus die de Apple Pencil heet. Het aanwezige publiek bij het event begon daarop te lachen omdat Steve Jobs het gebruik van een stylus in een keynote in 2007 belachelijk maakte: : ‘If you see a stylus, they BLEW it.’ Jobs doelde in dit geval op een stylus voor de iPhone maar dat zijn veel mensen inmiddels al weer vergeten.

De iPad Pro is vanaf november te koop vanaf $799 dollar. De 128GB versie met 4G kost $1049. De Apple Pencil kost $99 en het nieuwe iPad Pro toetsenbord $169 Naast de iPad Pro komt Apple binnenkort ook met de iPad mini 4 voor $399.
iPad-pro

Apple TV

De toekomst van televisie zijn apps volgens Tim Cook. Veel mensen brengen inmiddels aanzienlijk meer tijd door met apps dan het kijken naar televisie. Daarom komt Apple met een nieuwe Apple TV met apps die je kan openen met je stem via spraakassistent Siri. Als je een spelletje wil spelen roep je Siri start Asphalt 8 en de game begint. Met de nieuwe bijgeleverde Siri afstandsbediening met Touch surface spreek je spraakopdrachten in maar je kan ook swipen om meer informatie te krijgen of applicaties bedienen. Om spelletjes te spelen zijn er twee afstandsbedieningen op de Apple TV te gebruiken om tegen elkaar te gamen.

Naast het kijken naar (Netflix) films is het ook mogelijk om live televisie te kijken. Tijdens het kijken naar bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd is het mogelijk om via een splitscreen mode extra informatie over de wedstrijd te raadplegen.

De Siri remote afstandsbediening gaat 3 maanden mee op één acculading en is op te laden via een Lightning connector aan de onderkant. Voor multiplayer games zijn ook een iPhone en de iPad te gebruiken. De Apple TV draait op tvOS waarmee software ontwikkelaars nieuwe applicaties kunnen ontwikkelen voor gebruik op de Apple TV. De software is vanaf vandaag te downloaden.

De nieuwe Apple TV is vanaf eind oktober te koop vanaf $150.
aaplTV

iPhone 6S en iPhone 6S Plus

Zoals verwacht introduceerde Apple de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Volgens Tim Cook de meest geavanceerde smartphones ter wereld. De nieuwe iPhone 6S is verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud, space gray en roségoud. Nieuw is Multi-Touch wat Apple voor de nieuwe iPhones 3D Touch noemt. Door zacht te drukken op bijvoorbeeld een icoontje van een app krijg je een onderliggend menu te zien met snelkoppelingen. Als je zacht op een email drukt zie je een preview van de content en door er iets harder op te drukken zie je het gehele bericht. De Taptic Engine uit de Apple Watch zit in de nieuwe iPhone 6S waardoor aanrakingen en trillingen nauwkeuriger waarneembaar zijn. Hoe het precies werkt kan je goed zien in de onderstaande video.

In de iPhone 6S zit een nieuwe 12 megapixel iSight camera die zeer gedetailleerd is. De iPhone kan nu ook 4K video’s opnemen en als je naar de kwaliteit van de iPhone 6S camera kijkt kan de industrie van conventionele pocket camera’s wel ophouden. De FaceTime HD camera op de voorzijde heeft een 5 megapixel camera voor betere selfies en FaceTime gesprekken. Het display van de iPhone 6S dient nu ook als flitser voor selfies.

Nieuw is ook de Live Photo optie waarmee je foto’s tot leven kan brengen. Het zijn korte video fragmentjes op 12 megapixel foto kwaliteit waar beweging in zit. De optie is standaard ingeschakeld en te zien en te delen op alle Apple devices. Software ontwikkelaars kunnen deze nieuwe Live Photo optie ook in hun software implementeren.

In de iPhone 6S zit een 64-bit A9 chip die 70% sneller is dan zijn voorganger. De grafische processor is zelfs 90% sneller. WiFi is 2 maal sneller en de tweede generatie Touch ID herkent je vingerafdruk nu nog sneller.

De iPhone 6S en de iPhone 6S Plus gaan net zoveel kosten als hun voorgangers. Exacte prijzen zijn nog niet bekend. De iPhone 6S is vanaf 25 september te koop in o.a. de Verenigde Staten en Duitsland maar het is op dit moment nog onbekend wanneer het toestel in Nederland en België verkrijgbaar zal zijn.
iPhone 6S

iOS 9

iOS 9 is vanaf volgende week woensdag 16 september te downloaden. Software ontwikkelaars kunnen de Golden Master van iOS 9 en Watch OS 2 vandaag al downloaden.
ios9