Medewerkers iPhone fabriek mogen geen zelfmoord meer plegen

Afgelopen maandag pleegde er weer een medewerker van de Foxconn fabriek zelfmoord waardoor de teller nu op 11 doden staat. Foxconn is geschrokken van het aantal zelfdodingen en laat medewerkers van de fabriek nu een contract tekenen waarin ze moeten beloven dat ze geen zelfmoord plegen. Door de toename van de productie van de vierde generatie iPhone vrezen wij dat de druk op de medewerkers van de fabriek alleen maar gaat toenemen en dat de golf van zelfdodingen helaas nog niet aan het afnemen is.

Apple gaat onderzoek doen naar de werkomstandigheden in de fabriek en betreurt de recente golf van zelfdodingen in de Chinese Foxconn iPhone fabriek:

“A team from Apple is independently evaluating the steps they are taking to address these tragic events and we will continue our ongoing inspections of the facilities where our products are made.” Apple is “saddened and upset by the recent suicides at Foxconn”.

Meer over de werkomstandigheden in de iPhone en iPad fabrieken die Apple gebruikt voor de productie van hun hardware kan je hier lezen.