Medewerkers iPhone fabriek liggen al maanden in ziekenhuis

Sinds augustus 2009 zijn er al 62 medewerkers van de Wintek fabriek opgenomen in een ziekenhuis doordat ze gedurende lange tijd in aanraking zijn geweest met n-Hexaan. Het inademen van de gebruikte stof n-Hexaan kan duizeligheid, slaperigheid, sufheid, hoofdpijn, misselijkheid, zwakte en bewusteloosheid tot gevolg hebben. Langdurige blootstelling kan zenuw aandoeningen tot gevolg hebben of verlamming. De spieren en zenuwen van medewerkers zouden zijn aangetast na bloodstelling aan het giftige en chemische hexaan.

Journalist Stephen McDonell van de Australische publieke omroep ABC heeft een bezoek gebracht aan het ziekenhuis van Suzhou, nabij Shanghai en met het personeel van de Wintek fabriek gesproken. Zoals wij in augustus al schreven liggen er al maanden lang medewerkers van de fabriek in het ziekenhuis met chronische pijnen door aantasting van hun zenuwstelsel als gevolg van het gebruik van n-hexaan.  De geïnterviewde medewerkers van de fabriek hebben allemaal last van chronische pijn, duizeligheid en sommigen kunnen nog steeds niet lopen.

Bijzonder is dat McDonell medewerkers van de Wintek fabriek heeft gesproken en tragisch dat er nu nog steeds, maanden later mensen in een ziekenhuis liggen. Wintek is op 27 februari nadat de medewerkers ziek waren geworden gestopt met het gebruik van de chemische stof in haar productieproces.