Maxime Verhagen gebruikt iPhone en App Store om debat inzichtelijk te maken

Gisteren was er in de Tweede Kamer een debat met minster Verhagen van Economische Zaken waar de iPhone, App Store en iPad zijn gebruikt om de wijziging van de Elektriciteitswet wat meer inzichtelijk te maken. Aan de orde was een wijziging van de Elektriciteitswet zodat men op termijn kan overstappen van traditionele meters naar op afstand uitleesbare meters die je verbruik doorgeven.

Om het gemak van een op afstand uitleesbare meter aan te tonen maakte eerst VVD Tweede Kamerlid René Leegte een vergelijking met de iPhone en de App Store:

“Als je zegt dat slimme meters de iPhone onder de energiemeters zijn, moet je ervoor zorgen dat de app store opengaat en slimme ondernemers de kansen grijpen die er kennelijk liggen”.

Die vergelijking was waarschijnlijk voor Maxime Verhagen als een van de eerste iPhone gebruikers onder de parlementariërs een bron voor inspiratie bij zijn beantwoording want hij begon zijn betoog als volgt:

“Tegenwoordig heeft men allemaal zo’n mooie iPhone. Toen de eerste iPhone op de markt kwam en er sprake was van een beperkte uitrol, was het aanbod van applicaties relatief gering. Tegenwoordig zie je echter door de bomen het bos niet meer, want je kunt alles aanschaffen wat je wilt. Bovendien bestaan er allerlei gratis diensten die vertienvoudigd of inmiddels verhonderdvoudigd zijn in vergelijking met de tijd dat de iPhone geïntroduceerd werd. Naarmate de uitrol dus groter is, is het interessanter om zaken aan te bieden”.

In de tweede termijn van het debat kon Leegte van de VVD natuurlijk niet achterblijven en zei hij het volgende:

“Vijf jaar geleden hadden wij geen iPhone, laat staan een iPad en dat is er allemaal toch maar mooi gekomen”.

En dat klopt want aan het eind van het debat zagen we Maxime Verhagen vertrekken met iPhone 4 en iPad onder de arm.

Bron: Handelingen Tweede Kamer