Massaproductie van iPhone 6s en iPhone 6s Plus begint in augustus

Volgens de bronnen van analist Ming-Chi Kuo van KGI krijgen de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus een drukgevoelig Force Touch display en een A9-chip. Die geruchten zagen we al eerder voorbij komen maar nieuw is dat Kuo vernomen heeft dat er nog een extra kleur bijkomt, rosé goud naast de bestaande kleuren zilver, goud en spacegrijs.

Apple kijkt nog steeds naar de mogelijkheid om het display van de 5.5-inch iPhone 6s Plus van saffierglas te maken. Dat hangt af van valtesten die nog uitgevoerd moeten worden. De nieuwe iPhones worden voorzien van een 12 megapixel-camera. Om de gesprekskwaliteit te verbeteren komt er aan de onderkant een extra microfoontje naast de luidspreker. De A9-chip krijgt 2GB LPDDR4 RAM geheugen om processen nog sneller te kunnen verwerken. Het buigprobleem gaat Apple oplossen door het design van de behuizing iets aan te passen en waar nodig te versterken.

Kuo laat ook weten dat er dit jaar geen iPhone met een 4-inch display meer op de markt verschijnt. De productie van de nieuwe iPhones begint half augustus en hij verwacht dat Apple er dit jaar 80-90 miljoen verscheept met een ratio van 2:1 van de 4.7-inch en 5.5-inch modellen.
5.5 inch iphone 6