Massaproductie van de nieuwe iPhone 6 begint in juli met een recordaantal slaven

Foxconn is op dit moment op zoek naar 100.000 extra werknemers om de iPhone 6 voor Apple te produceren volgens de Taiwanese Economic Daily. Ook Pegatron maakt zich op voor de massaproductie van Apple’s nieuwe iPhone. Dat deze fabrikanten extra personeel inhuren voor de productie van een nieuwe iPhone gebeurt jaarlijks maar het is voor het eerst dat Foxconn zo’n groot aantal mensen inhuurt.

De krant spreekt van een nieuw record en weet te melden dat Foxconn verantwoordelijk is voor 70% van de iPhone 6 orders. De massaproductie van de iPhone 6 begint in july en hoe het toestel eruit gaat zien is inmiddels al geen verassing meer. Apple gaat dit jaar twee versies van de iPhone 6 verkopen, een met een 4.7-inch display en een iPhablet met een 5.5-inch die mogelijk pas later dit jaar op de markt komt.

Dat Foxconn dit jaar twee iPhones voor Apple zou gaan produceren was overigens al in januari bekend en in maart doken al de eerste foto’s op van een iPhone 6 prototype vanuit de Foxconn fabriek.

Foxconn maakt jaarlijks gebruik van honderdduizenden onderbetaalde studenten. Medewerkers in vaste dienst hebben het inmiddels redelijk goed maar Foxconn maakt massaal gebruik van stagiaires en die kan je vergelijken met moderne slaven. Het is het grootste stage programma ter wereld en ook het meest uitbuitende. Met hulp van de overheid, scholen en de Foxconn fabrieken worden veel minderjarige studenten verplicht ingezet als stagiair.

6