Massaproductie van de Apple Watch begint eerder dan verwacht

De voorbereidingen voor de massaproductie van het slimme horloge van Apple zijn vrijwel afgerond. Volgens Digitimes zijn chipfabrikanten al begonnen met de productie van componenten voor de Apple Watch en dat is een nieuwe mijlpaal. Volgens geruchten laat Apple tussen de 30 en 40 miljoen horloges produceren voor de start van de verkoop begin 2015.

Apple Senior Vice President Retail en Online Stores Angela Ahrendts liet onlangs nog weten dat het slimme horloge van Apple in het voorjaar van 2015 te koop zal zijn. Het voorjaar begint op 21 maart en duurt tot 21 juni. Het ligt voor de hand dat Apple werkt aan een release rond eind maart maar omdat de massaproductie blijkbaar nu al aanvangt zou dit ook wel eens eerder kunnen worden. Bronnen gaven eerder al aan dat een release rond valentijnsdag niet realistisch is maar die kans lijkt nu toch weer iets groter.

De vraag is alleen hoeveel horloges ze in Azië kunnen produceren tussen nu en 16 februari. Dat is namelijk het moment dat de fabrieken sluiten vanwege het Chinees Nieuwjaar voor een periode van ruim 3 weken. Gedurende die periode zullen er ernstige vertragingen in de productie van Apple hardware en de Apple Watch optreden.

flintstone-iWatch