Man overleeft aardbeving Haïti dankzij iPhone

De Amerikaan Dan Woolley was in Haïti als producer voor de opname van een documentaire over weeskinderen. Tijdens de aardbeving stortte het Hotel in Port-au-Prince waar hij verbleef volledig in. Hij gebruikte de medische applicatie Pocket First Aid op zijn iPhone om te overleven en dat is gelukt. Woolley gebruikte het licht van zijn iPhone om te kijken hoe zijn verwondingen er uit zagen. Via de applicatie op zijn iPhone kon hij zelf de diagnose stellen dat zijn voet was gebroken en was het mogelijk om bloedingen aan zijn benen en hoofd te stoppen.

nbc

Woolley gebruikte vervolgens een camera om opnamen te maken van de puin om hem heen. Door de beelden terug te kijken kon hij een weg vinden naar een liftschacht waar hij na 65 uur gevonden is door reddingswerkers.

“I took pictures all around me, then I would hold up the back of the camera to me and I could see what the picture was of a little,” he said. “I was able to find an elevator in one of the pictures and that is where I decided to hobble to be in a more safe location.”

Afgelopen dinsdag schreef hij nog een afscheidsbrief aan zijn gezin maar woensdag is hij gevonden door reddingswerkers.

Bron: NBC Miami