Magic Hour iPhone app met de kracht van een foto community die gratis filters maakt

Magic Hour is een nieuwe foto applicatie die voorzien is van honderden filters. Die filters zijn gratis en het is dus niet nodig om steeds nieuwe filters te kopen zoals bijvoorbeeld bij Hipstamatic wel het geval is. Bijzonder is dat je zelf ook filters en effecten kan maken die je vervolgens kan delen met andere Magic Hour gebruikers via de Filter Market. Een bijzondere applicatie die van Hipstamatic een onnozel en te duur speeltje maakt.

Magic Hour heeft ook een functie om foto’s te maken maar is vooral door de Filter Market een toevoeging ten opzichte van andere foto applicaties met vergelijkbare mogelijkheden. Filters en effecten kan je zelf ook maken en de mogelijkheden zijn redelijk uitgebreid.

Met Magic Hour is het mogelijk om foto’s te maken maar je kan ze ook importeren uit je fotobibliotheek. De applicatie is voorzien van een onscreen help functie die je handige tips geeft voor gebruik. Die functie kan je ook uitschakelen maar is voor het eerste gebruik wel prettig.

In Magic Hour zit een collectie met filters die je direct kan toepassen op een foto. Via de Filter Market kan je filters downloaden die andere Magic Hour gebruikers hebben gemaakt maar je kan ze ook zelf maken en toevoegen aan de Filter Market. Het gebruik van de filters is gratis en het aanbod is zeer groot.

Via de categoriën Featured en Popular krijg je een overzicht met de meest populaire filters. De laatste categorie, New toont de laatste toevoegingen aan de Filter Market. Als er tussen de duizenden filters geen filter zit die bij je foto past dan kan je er zelf een maken en toevoegen aan de Market.

Wij hebben een paar filters gemaakt en dat werkte zeer eenvoudig. Je maakt een foto of kiest er een uit de fotobibliotheek van je iPhone. Kies de optie om zelf een filter te maken en via de 8 menu opties met tientallen onderliggende opties maak je snel een eenvoudig een filter. Met de kleurbalans geef je een filter een extra accent. Via een preview functie zie je het origineel en je nieuwe creatie. Bedenk een naam voor je filter en upload hem naar de market zodat anderen er ook gebruik van kunnen maken. Het filter wat je hebt gemaakt is later ook weer terug te vinden via het menu manage filters in het hoofdmenu.

Via kleurcorrectie met curves (RGB), de helderheid, contrast, verzadiging geef je een foto een geheel nieuwe uitstraling. Desgewenst kan je nog een vignette gebruiken (8 presets), een van de 23 textures vergelijkbaar met een filmkorrel of krassen en 12 verschillende borders of frames voor de foto. Als de foto klaar is kan je de filter bewaren en delen via de Filter Market, de foto delen via sociale netwerken of saven.

Om hoge resolutie foto’s te maken kan je via het instellingen menu een update downloaden van 52MB. In het menu ook opties om aan te geven via welke (sociale) netwerken je foto’s wil delen zoals Facebook, Twitter, Foursqure, Tumblr, Flickr, Dropbox en Instagram volgens de beschrijving in de App Store maar die hebben wij niet kunnen vinden. Foto’s kan je ook opslaan in de filmrol van je iPhone en via die weg delen. De foto’s hebben een 6 x 6 formaat van 1530 × 1530 pixels als je een iPhone 4 gebruikt.

Er bestaan inmiddels honderden foto applicaties voor de iPhone. Soms komt daar een app bij die toch vernieuwend is en echt een meerwaarde heeft. Magic Hour is zo’n foto applicatie. Door de Filter Market is het een bijzondere applicatie waardoor je niet alleen goede en vooral mooie foto’s kan maken maar ook meteen toegang hebt tot een gigantische community die filters maakt voor Magic Hour en die filters zijn allemaal gratis verkrijgbaar.

Magic Hour is op dit moment in de aanbieding en kost € 0,79 Normaal €1,59