MacWorld Expo 2010 voor opening al geen succes

De MacWorld Expo 2010 start deze week in San Francisco. Veel nieuws zal er niet vandaan komen. Apple heeft vorig jaar min of meer de stekker uit het evenement getrokken door aan te geven dat ze niet meer aanwezig zijn op de expo. De deelname zou volgens Apple veel geld kosten en het publiek is beter en sneller te bereiken via special events en via het internet. De MacWorld Expo is dit jaar voor het eerst in februari omdat er anders te veel mensen naar de CES vertrokken in plaats van de MacWorld Expo.

Apple stopte eerder al met deelname aan de NAB, de Nederlandse IBC en de Macworld Expo in Parijs. Phil Schiller zei vorig jaar nog dat Apple 3.4 miljoen vaste consumenten heeft die regelmatig aankopen doen in de Apple stores “That’s like having 10 Macworlds every week,” volgens Schiller.

Komt er dan helemaal geen nieuws uit de MacWorld Expo? Vast wel maar dat zijn voornamelijk Apple accessoires en software. Het aantal deelnemers aan de beurs is ook niet echt bemoedigend, nog niet eens de helft van vorig jaar. Op dit moment is het enige wat interessant is het iPad Special Event. Die zal worden gehouden op de dag dat de meeste bezoekers de MacWorld Expo aanwezig zijn, aanstaande zaterdag 13 februari. De MacWorld Expo 1010 loopt van 9 tot en met 13 februari 2010.