Mactracker een handige database van Apple producten voor Mac en PC

Soms is het handig om snel even wat gegevens op te zoeken over een Mac, iPhone of een ander Apple product. Daarvoor kan je al jaren online gegevens opvragen via Apple History maar de informatie is minder uitgebreid dan het gratis programma Mactracker. Via het programma Mactracker zoek je snel en overzichtelijk in een database van alle Apple producten die ooit gemaakt zijn. Niet alleen handig om informatie te vinden maar ook als historisch document inclusief een handige timeline.

Mactracker is een gratis programma voor Mac en pc’s waarmee je gedetailleerde informatie kan vinden over elke Mac computer die ooit gemaakt is, inclusief de gegevens over de processor snelheid, standaard geheugen, ondersteunde Mac OS versies en uitbreidingsmogelijkheden. In de database is ook informatie te vinden over de iPad, iPhone en de iPod touch en gegevens over Apple muizen, toestenborden, displays, printers, scanners, digitale camera’s, iPod, Apple TV, Wi-Fi kaarten/Base Stations, Newton, en Mac OS versies.

Via Mactracker kan je ook de adviesprijs van Apple producten zien en er staan links bij producten naar officiële Apple handleidingen of ondersteuning mocht dat nodig zijn. Bij de meeste producten zijn ook wikipedia gegevens opgenomen zodat je meer over de geschiedenis van een Mac te weten kan komen.

Mactracker is via deze link gratis verkrijgbaar en mocht je het een leuk programma vinden dan kan je ook doneren.

Bron: Cultofmac