Maak eenvoudig een bijzondere retro krantenfoto met de Halftone iPhone app

Halftone is een nieuwe iPhone applicatie waarmee je foto’s een look kan geven alsof ze rechtsreeks uit een oude krant komen en waarmee je eenvoudig tekst of een datum kan toevoegen aan een foto zodat je een cartoon effect krijgt bij een foto. iPhoneographers zullen vooral de optie waarderen waarmee je een foto een geheel andere structuur kan geven door de keuze van het papier en het standaard kader.

Halftone geeft foto’s vooral een verouderde halftone printstijl waardoor je een unieke vintage look krijgt. Je kan kiezen uit 9 papier stijlen, 9 verschillende layouts, twee verschillende soorten titel stijlen en je kan kiezen uit verschillende lettertypen. Na het verouderingsproces zijn de foto’s te delen via Facebook, mail of je kan ze bewaren in de fotobibliotheek van je iPhone.

Na het openen van Halftone krijg je de standaard layout te zien en kies je een foto uit de fotobibliotheek van je iPhone of je maakt een nieuwe. Vervolgens zie je de foto met linksboven een tekstbalkje voor eventueel de datum of een andere tekst en rechtsonder een kader waar je ook tekst in kwijt kan. Via het papier icoontje kies je de structuur van je foto.

Via het layout icoontje kies je de achter en voorgrond van je foto. Met dubbele tekst, enkele tekst, een combinatie van twee teksten of helemaal geen tekst. Via het laatste icoontje kan je het lettertype wijzigen. Het standaard lettertype is digitalstrip. Als je creatie klaar is klik je rechtsboven op het pijltje waarna je een menu krijgt om de foto te delen of te bewaren in je iPhone fotobibliotheek.

Halftone werkt eenvoudig en je kan snel bijzondere creaties maken van een foto. Halftone is ter introductie tijdelijk in de aanbieding en het is een aankoop waar je geen spijt van krijgt. Enige nadeel is dat de applicatie nog geen gebruik maakt van de volledige fotoresolutie van een iPhone 4 maar dat kan eenvoudig worden opgelost via een toekomstige update. Sommige papierstijlen hebben een wat grote korrel of structuur maar dat is niet echt storend.

Halftone is te koop voor een introductieprijs van € 0,79 via de App Store. Meer informatie via Juicybits