Gebruik je iPad of iPhone als draadloze multi-camera regie met 4 iPhones als bron

Zoals we al eens eerder schreven besteden we niet meer zoveel aandacht aan de dagelijkse stortvloed van iPhone en iPad applicaties tenzij ze iets geheel nieuws toevoegen. We hebben er weer een gevonden die qua functionaliteit bijzonder is maar waar wel nog het een en ander aan gedaan moet worden.

Met de CollabraCam iPhone app maak je een draadloze multi-camera video productie met een iPad of iPhone. Via CollabraCam kan je het video signaal van maximaal 4 iPhone camera’s binnenhalen en de regie voeren over de signalen van de iPhones. Via de applicatie is het mogelijk om je iPhone cameramensen gesproken instructies te geven of stille regie-aanwijzigingen via icoontjes via een WiFi verbinding.

Voor het beste resultaat moet je 4 gelijkwaardige iPhones gebruiken omdat dit voor het beeld en geluid beter is. Dit werkt goed maar als je gaat switchen tussen het signaal van twee iPhones valt het audio ook weg, dit omdat CollabraCam overschakelt naar de andere bron en daar ook het audio van gebruikt. Dit kan je eventueel ondervangen door een gelijkwaardig audio signaal te maken voor al je bronnen via een audio mixer. De makers van de software kunnen het ook met een update oplossen zodat je zelf kan kiezen van welke camera bron je het audio signaal wil gebruiken.

CollabraCam is nog zo nieuw dat er nog nauwelijks reviews beschikbaar zijn maar we hebben er een gevonden waar je een idee krijgt van de mogelijkheden. Wat opvalt is dat het beeld bij een overgang vaak over zwart gaat. Dat lijkt ook nog niet helemaal goed te werken maar is vermoedelijk ook te verhelpen met een software update.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Sdw5-YSW7BA’]

De geschakelde signalen worden via WiFi opgenomen op de iPhone of iPad met een resolutie van 640×480. Dat is niet veel en de beeldverhouding is ook 4:3. De keuze voor de resolutie heeft waarschijnlijk te maken met de maximale WiFi bandbreedte om tegelijkertijd 4 video signalen binnen te halen en ook te registreren. De geschakelde video registratie kan je exporteren naar bijvoorbeeld iMovie om nog iets op te knappen maar is natuurlijk ook te bewerken op de iPhone zelf.

CollabraCam is een bijzondere applicatie waar nog wel het een en ander aan moet gebeuren. Als je er ook live mee zou kunnen streamen is dit de ultieme mobiele regie-set.

CollabraCam kost € 7,99 en is te koop via de App Store.